ΣΕΠΚ

Σταϊκόπουλος: "Οικογενειακές αρχές"

Σταϊκόπουλος: "Οικογενειακές αρχές"

Ο Στέλιος Σταϊκόπουλος θα βρίσκεται για 5η χρονιά στο τιμόνι του Ζωγράφου και αναφέρθηκε στο ρόστερ που στελεχώθηκε το καλοκαίρι

Ακόμα ένα πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ ανδρών ξεκίνησε χθες με τη συμμετοχή του Ζωγράφου, ο οποίος έχει εδραιώσει την παρουσία του στην πρώτη κατηγορία του τοπικού.

Ο κόουτς Στέλιος Σταϊκόπουλος θα βρίσκεται για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν στο τιμόνι της ομάδας και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) αναφέρθηκε στο ρόστερ που στελεχώθηκε το καλοκαίρι, στην προετοιμασία που κύλησε ομαλά κάνοντας τον αρκετά αισιόδοξο για το μέλλον, ενώ έκανε και τις εκτιμήσεις του για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ που ξεκίνησε χθες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πέμπτη συνεχόμενη σεζόν που θα βρίσκεται στον πάγκο του Ζωγράφου: "Η ποιότητα των ανθρώπων και η υγεία που εκπέμπει ο σύλλογος με ικανοποιούν απόλυτα οπότε δεν έχω κανένα λόγο που να μην συνεχίζω στο Ζωγράφου. Αυτά για εμένα είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία, καθώς είναι δύσκολο στις ημέρες μας να βρεις ομάδα που είναι και διακατέχεται από τις αρχές της οικογένειας.

Είναι σημαντικό για έναν προπονητή να έχει την ευκαιρία να μείνει σε μία ομάδα αρκετά χρόνια για να δείξει την δουλειά του και να μπολιάσει το ρόστερ με την φιλοσοφία του. Σε εμάς αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό, όμως τις τελευταίες 3 σεζόν αρκετοί παίκτες αναγκάστηκαν να φύγουν για επαγγελματικούς λόγους. Αυτές οι αλλαγές αποτέλεσαν τροχοπέδη στα σχέδια μας να χτίσουμε ένα κορμό με παίκτες που θα ξέρουν και θα μπορούν να ανταποκριθούν στη φιλοσοφία μας. Τα τελευταία καλοκαίρια αναγκαζόμαστε να φτιάχνουμε μία καινούρια ομάδα και να της μαθαίνουμε εκ νέου αυτό που θέλουμε να παίζουμε".

Για την προετοιμασία της ομάδας, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς: "Φέτος είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα και το κλίμα της ομάδας. Τα παιδιά που έχουν έρθει δουλεύουν με μεγάλη όρεξη. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι στις προπονήσεις και στην συμπεριφορά οι μεγάλοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους πολλούς νεαρούς παίκτες που έχουμε στο ρόστερ. Είμαστε σίγουροι ότι σαν κλίμα και σαν χαρακτήρες παικτών έχουμε ήδη πετύχει. Μένει να αρχίσει το πρωτάθλημα για να δούμε πως θα πάμε και αγωνιστικά".

Για το ρόστερ που στελεχώθηκε και τη φιλοσοφία στις μεταγραφές: "Αποκτήσαμε δύο πολύ έμπειρους παίκτες τον Διολέτη και τον Γκίκα, παράλληλα πήραμε παιδιά που έχουν αρκετές παραστάσεις και ολοκληρώσαμε το ρόστερ με κάποιους μικρούς που πιστεύουμε ότι έχουν περιθώρια βελτίωσης αν μάθουν από τους μεγαλύτερους. Όλοι αυτοί φτιάχνουν ένα ρόστερ που έχει ισορροπία σε εμπειρία και νεανικό ενθουσιασμό. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε και νομίζω ότι τα καταφέραμε".

Για το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ: "Πιστεύω ότι θα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. Οι ομάδες που ήρθαν από την Β' ΕΣΚΑ (Διαγόρας, Απόλλων, Πετράλωνα) θα είναι πολύ ανταγωνιστικές και ίσως είναι μέσα στα φαβορί για την άνοδο. Με την προσθήκη των Προμηθέα, Άρη Πετρούπολης, Μελισσίων, Τυφώνα, Λιοσίων και Αγ. Αναργύρων που ενισχύθηκαν σημαντικά πιστεύω ότι θα αποτελέσουν έναν γκρουπ ομάδων ιδιαιτέρως ανταγωνιστικών. Σίγουρα θα περιμένουμε την αρχή του πρωταθλήματος να δούμε ποιες ομάδες θα ξεχωρίσουν, όμως είμαι πεπεισμένος ότι και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ