ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στα "ερυθρόλευκα" ο Βουγιούκας

Στα "ερυθρόλευκα" ο Βουγιούκας
Βουγιούκας

Αποκτήθηκε ο Ίαν Βουγιούκας. Πρώτος μεγάλος στόχος ο Πλάνινιτς, σύμφωνα με το SPORT 24

Ο Βουγιούκας είναι 22 ετών κι έχει ύψος 2.09. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στο κολέγιο του Σεν Λιούις, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στον Αρη Γλυφάδας. Ακόμη έχει παίξει στον Ηλυσιακό και στις "μικρές" Εθνικές ομάδες.
Θεωρείται ένας ψηλός με άρτια τεχνική κατάρτιση, ο οποίος από την τρίτη του χρονιά στο κολέγιο είχε μεγάλη βελτίωση στο παιχνίδι του.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: "Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ιαν Βουγιούκα. Ο απόφοιτος του Σεντ Λιούις συμφώνησε να φορά την "ερυθρόλευκη" φανέλα για τα επόμενα τρία χρονιά.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απέκτησε τον παίκτη με τη σύμφωνη γνώμη του Ηλυσιακού και του Αρη Γλυφάδας που είχαν και τα δικαιώματά του"

.

"Δεν το έχω συνειδητοποιήσει"

Από τη μεριά του ο 22χρονος σέντερ τόνισε: "Πραγματικά δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Χθες το πρωί επέστρεψα στην Ελλάδα και σήμερα είμαι παίκτης του Ολυμπιακού.

Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύτηκαν κι έκαναν το όνειρό μου πραγματικότητα. Θα δουλέψω σκληρά για να αξιοποιήσω την ευκαιρία που μου έδωσαν"

.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είχε 12.4 πόντους με 54% στα δίποντα, 60% στις βολές και 22% στα τρίποντα. Ακόμη μέτρησε 7.4 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.7 κοψίματα σε 28.5 λεπτά συμμετοχής. Η σεζόν 2005-2006 ήταν η καλύτερη χρονιά της κολεγιακής του καριέρας με 13.9 πόντους (56% στα δίποντα).

Πλάνινιτς: το μεγάλο "στοίχημα"

Το μεγάλο στοίχημα του Ολυμπιακού για το φετινό καλοκαίρι ακούει στο όνομα Ζόραν Πλάνινιτς. Ο Κροάτης γκαρντ είναι ο βασικός μεταγραφικός στόχος των "ερυθρολεύκων", που θεωρούν ότι ο Κροάτης άσος της Τάου είναι ο ιδανικός για να ενισχύσει την περιφέρεια τους.

Στο μεταξύ οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται ακόμη για τον Πάμπλο Πριτζιόνι (επίσης της Τάου), ενώ σαν εναλλακτική λύση προβάλλεται ο Κροάτης πλέι-μέικερ της Τσιμπόνα (και προ τριετίας παίκτης της ΑΕΚ) Νταβόρ Κους. Στους ψηλούς το πρώτο φαβορί είναι ο Μάριο Όστιν της Χαποέλ Ιερουσαλήμ.














TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ