ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτος στόχος: Πλάνινιτς

Πρώτος στόχος: Πλάνινιτς
Πλάνινιτς

Ο Ζόραν Πλάνινιτς είναι σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 το πρώτο "στοίχημα"

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 το πρώτο μεγάλο μεταγραφικό "στοίχημα" των Πειραιωτών είναι ο Ζόραν Πλάνινιτς. Ο Κροάτης (25, 1.95) γκαρντ της Τάου όχι μόνο βρίσκεται στα πλάνα της ομάδας, αλλά λέγεται ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Ο Πλάνινιτς που φέτος επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από τη θητεία του στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που... ψάχνει ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια. Ειναι ένας ψηλός γκαρντ, που μπορεί να παίξει και στο "1" και στο "2". Θεωρείται εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και στο ντράιβ.

Στην Ευρωλίγκα είχε 9.3 πόντους με 52% στα δίποντα, 28% στα τρίποντα και 68% στις βολές, αλλά ακόμη 2.7 ριμπάουντ, 3.8 αίστ και 1.3 κλεψίματα σε 24' συμμετοχής.

Ανάλογα στατιστικά είχε και στην ACB: 9.7 πόντους με 53% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα και 57% στις βολές, αλλά ακόμη 3.0 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ σε 24'συμμετοχής.

Οι υπόλοιποι μεταγραφικοί στόχοι

Πέρα από τον διεθνή Κροάτη γκαρντ (που καταξιώθηκε στην Τσιμπονα) οι "ερυθρόλευκοι" συζητάνε για τον Αργεντινό πλέι-μέικερ Πάμπλο Πριτζιόνι, τον καλύτερο πασέρ των ευρωπαϊκών γηπέδων, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον "κουμανταδόρο" τόσο της Τάου, όσο και της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Βέβαια η δική του περίπτωση εξαρτάται κι από το μέλλον της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Σκούνι Πεν, ο οποίος πέρσι υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Αν "ναυγήσει" η μεταγραφή του Πριτζιόνι, τότε ο επόμενος στόχος της ομάδας του Πίνι Γκέρσον αναμένεται να είναι ο Νταβόρ Κους, που πέρσι έκανε εκπληκτική χρονιά με την Τσιμπόνα. Ο Κροάτης πλέι-μεικερ, που προορίζεται για μπακ-απ στο "1", πριν από τρεις σεζόν είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ, χωρίς ομως να προσαρμοστεί πλήρως και να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ωστόσο είναι ένας πλέι-μέικερ με την... κλασσική έννοια του όρου, που ενδιαφέρεται πρώτα για την πάσα και μετά για το σκοράρισμα. Θεωρείται εξπέρ στην άμυνα στα πικ-εν-ρολ κι όχι μόνο.

Στους ψηλούς ο διακαής πόθος του Γκέρσον είναι ο Μάριο Όστιν, ο Αμερικάνος ψηλός που παίζει και στο "4" και στο "5", διαθέτοντας το... πλήρες πακέτο. Σκοράρει από κάθε απόσταση, παίζει με πλάτη στο καλάθι κι είναι ένας εξαιρετικός ριμπάουντερ.

O απόφοιτος του Μισισιπί που κάποτε υπήρξε επιλογή του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (είχε προβλήματα με την καρδιά του και τελικά κατέληξε στη Μπιέλα), τα τελευταία δύο χρόνια έχει... βγάλει μάτια με τη φανέλα της Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Τέλος από την ελληνική αγορά οι "ερυθρόλευκοι" κινούνται για την απόκτηση του Στράτου Περπέρογλου, ενώ παράλληλα αναμένεται να "κλείσουν" τον Ίαν Βουγιούκα. Ο νεαρός σέντερ που επί ελληνικού εδάφους έπαιξε στον Άρη Γλυφάδας και στον Ηλυσιακό, προέρχεται από το κολέγιο του Σεν Λιούις.

Είναι ένας σέντερ (2.09, 22) με υψηλή τεχνική κατάρτιση, ο οποίος δεν αναμένεται να επιλεχτεί στα ντραφτ, αλλά παράλληλα αποτελεί μια από τις επιλογές του Παναγιώτη Γιαννάκη για την Εθνική ομάδα.























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ