EUROCHALLENGE

Σκληρο καρύδι

Σκληρο καρύδι
Χάτσον

Σε 1-1 ισοφάρισε τα παιχνίδια με τη Χιρόνα ο Πανιώνιος, που έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στους "4"

Πρωταγωνιστές των "κυανέρυθρων" ήταν οι Ουίνστον (20 πόντοι-7 ριμπάουντ), Ντόιτσιν (18 πόντοι 7 ριμπάουντ) και Χάτσον (15 πόντοι-7 ριμπάουντ). Σημαντική προσφορά είχαν και οι Μίλκοβιτς και Καυκής με 14 και 9 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Ισπανούς Θόρντον (14 πόντοι) και Σαλένγκα (11 πόντοι) προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση.
Ο αγώνας

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε χάρη στον Περπέρογλου, με 7-4. Οι Ισπανοί, όμως, απάντησαν γρήγορα και έκαναν το 12-16 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με τους Μαρίνοβιτς και Φούτσκα να τους οδηγούν.

Το δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν καταστροφικό για τους "κυανέρυθρους", αφού η διαφορά ανέβηκε στους 12 πόντους για τη Χιρόνα (12-24 και 14-26) με δύο τρίποντα των Γκαμπριέλ και Σαλένγκα. Στη συνέχεια ανέβηκε και στους 13 πόντους (17-30) με δύο βολές του Ντάριλ Μίντλετον, στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου.

Η αντεπίθεση του Πανιωνίου, άρχισε με πρωτομαστορα τον Παναγιώτη Καυκή. στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Χάτσον που βοήθησε κοντά στο καλάθι και με τρίποντα των Ουίνστον και Ντόιτσιν η ομάδα της Νέας Σμύρνης μείωσε σε 33-39 στο τέλος του ημιχρόνου.

Παίζοντας πολύ καλά στην αρχή του δευτέρου μέρους, οι παίκτες Παβίτσεβιτς ισοφάρισαν σε 43-43 με τον Χάτσον, πέρασαν μπροστά με τον Περπέρογλου (45-43) και έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του (51-54).

Το σερί 11-0 που έκανε ο Πανιώνιος, στο τελευταίο δεκάλεπτο του έδωσε διαφορά 5 πόντων (62-57), χάρη στα καλάθια των Ουίνστον, Ντόιτσιν και Μίλκοβιτς. Η κυριαρχία στον τομέα των ριμπάουντ και η ευστοχία στα δίποντα, επέτρεψε στους γηπεδούχους να αυξήσουν τη διαφορά στους 11 (72-61) και από εκεί και πέρα, η Χιρόνα δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα και την ισοφάριση της σειράς σε 1-1.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 33-39, 51-54, 82-69

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Πανιώνιος: Καφκής 9, Μίλκοβιτς 14 (2), Περπέρογλου 6, Ντόιτσιν 18 (3), Χατζής, Αγγελόπουλος, Ουίνστον 20 (1), Ντραγκοίλοβιτς, Χάτσον 15

Χιρόνα: Μαρίνοβιτς 5 (1), Φούτσκα 6, Σάντα 2, Σαλένγκα 11 (1), ΜακΝτόναλντ 2, Θόρντον 14, Σαν Εμετέριο 5, Γκαμπριέλ 9 (2), Γκασόλ 7 Μίντλετον 8

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Λούκα Παβίτσεβιτς (προπονητής Πανιωνίου): " Ειμαι χαρούμενος για πολλούς λόγους γι αυτη την νίκη. Ενας απ' αυτούς ειναι ότι στην Χιρόνα προπονητής ειναι ο κύριος Πεσιτς που ειναι δασκαλος μου και πετυχαμε πολλά οταν ημουν παίκτης του. Ειμαι συγκινημένος λοιπόν καθώς νικησαμε μια ομάδα που εχει την τυχη να εχει κόουτς τον κύριο Πεσιτς. Αλλωστε αυτη ειναι η πρωτη ηττα της Χιρόνα στην διοργάνωση και αυτό λεέι πολλά".

" Αυτη η νίκη πιστοποιεί την δουλεια μας και το πάθος μας. Οι παίκτες μου είχαν ενέργεια και κουράγιο. Αρχικά θέλαμε να κόψουμε τον ρυθμό της Χιρόνα. Ειχαμε κάνει καλό σκάουτινγκ. Μερικές φορές οπως παίζει η Χιρόνα, το γήπεδο γέρνει για τον αντιπαλό της".

" Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο μερος και επιβάλλαμε τον ρυθμό μας ωστε να παρουμε την νίκη. Απο την αρχη ειπα θα προσπαθήσουμε να πάμε οσο πιο ψηλά γίνεται. Πεσαμε πανω στον χειρότερο αντίπαλο και θα παλέψουμε στην Ισπανία και οτι βγει στο τέλος".

Σβέτισλαβ Πέσιτς (προπονητής Χιρόνα): " Συγχαρητηρια στον Πανιώνιο. Ηταν ενα περίεργο ματς καθως παιξαμε καλά για ένα ημιχρονο σχεδόν, αλλά ο Πανιώνιος μειωσε από καποια λαθη μας και μπήκε στο παιχνίδι. Είχε πάθος και επαιξε καταπληκτική άμυνα. Ειναι ομάδα με κεφαλαια γράμματα. Δεν είμαι σίγουρος για το 3ο παιχνίδι καθώς ο Πανιώνιος έδειξε και στα δυο παιχνίδια μας ότι είναι πολύ δυνατός αντίπαλος".


























TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ