ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σάρας: "Θέλουμε την Ευρωλίγκα"

Σάρας: "Θέλουμε την Ευρωλίγκα"
Γιασικεβίτσιους

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για την προετοιμασία και τον στόχο της Ευρωλίγκα

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που σημείωσε το νικητήριο καλάθι στο φιλικό παιχνίδι με την Ούνιξ τόνισε: " Νιώθεις καλά με ένα τέτοιο σουτ, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα φιλικό και ότι βρισκόμαστε στην αρχή.

Ακόμη γνωριζόμαστε ξανά ως ομάδα, υπάρχουν κάποια νέα πρόσωπα, ξαναβρισκόμαστε με τους συμπαίκτες μας και συνεχίζουμε. Εννοείται ότι απέχουμε πολύ ακόμη από το να είμαστε στο 100%".

Ο Σάρας πάντως, σχολίασε και την εμφάνιση του Ντρου Νίκολας λέγοντας: " Ο Ντρου πήγε καλά σε αυτόν τον πρώτο αγώνα και σίγουρα θα μας βοηθήσει φέτος. Περιμένουμε βοήθεια από όλα τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους βρίσκονταν στην ομάδα.

Κανείς μας δεν ξεχνά ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα. Υπάρχει ένα σύστημα, ένας τρόπος παιχνιδιού που αναζητά ο κόυτς και ο καθένας μας πρέπει να το ακολουθεί. Αυτό είναι που κάνει τον Παναθηναϊκό να ξεχωρίζει, αυτό είναι που τον κάνει πραγματική ομάδα".

Όσο για τους φετινούς στόχους υποστήριξε: " Θέλουμε τον τίτλο στην Ευρωλίγκα, όπως και τους δύο τίτλους στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να το πει κάποιος αυτό. Είναι δεδομένο για τον Παναθηναϊκό. Όπως δεδομένο είναι από την άλλη ότι είναι πολύ νωρίς.

Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, να συνεχίσουμε τη δουλειά. Έχουμε ακόμη σχεδόν ένα μήνα μπροστά μας πριν αρχίσουν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις και καλό είναι να συγκεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε τώρα".

Αναφορικά με φίλους του Παναθηναϊκού και το μήνυμα που τους στέλνει ανέφερε: " Τι θα μπορούσα να πω στον κόσμο; Ο κόσμος ξέρει καλύτερα. Να είναι δίπλα μας όπως είναι, να μας στηρίζει, όπως και κάνει και να είναι σίγουρος ότι κι εμείς θα δώσουμε το 100% σε κάθε αγώνα για να φτάσουμε και πάλι ψηλά, να πανηγυρίσουμε μαζί επιτυχίες και τίτλους".

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχετικά με το πρώτο φιλικό με την Ούνιξ Καζάν και την πορεία της προετοιμασίας ανέφερε: " Το πρώτο και το βασικότερο είναι το πάθος που έδειξε η ομάδα για τη νίκη. Είναι κάτι που θα το χρειαστούμε και στη συνέχεια. Θέλουμε αυτή τη σπίθα, το πάθος για κάθε μπάλα, την επιθυμία να μην γίνει κανένα σουτ αντιπάλου αμαρκάριστο.

Και θέλουμε και αυτή την ομαδική δουλειά που έγινε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στο γήπεδο. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση το να αγωνίζεται κάποιος στον Παναθηναϊκό, είναι κάτι που το ξέρουν οι παίκτες και αυτό που επιζητούμε είναι αυτή η καλή ατμόσφαιρα που εισπράξαμε και χθες και στον πάγκο και στο παρκέ, από το πρώτο φιλικό, γνωρίζοντας ότι η νίκη δεν είχε κάποιο αντίκρισμα. Την ήθελαν όμως πολύ και τελικά την κατακτήσαμε.

Θέλαμε να αγωνιστούν όλοι για να δούμε συγκεκριμένα πράγματα. Το ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Ξέραμε ότι θα λείπει η έκρηξη και η αντίδραση, στο στάδιο προετοιμασίας που βρισκόμαστε τη δεδομένη στιγμή. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και το πρωί του αγώνα, υπήρχε στο πρόγραμμα τρέξιμο. Γι’ αυτό είμαστε εδώ όμως, για να βάλουμε τις βάσεις για τη συνέχεια. Και να βάλουμε και κάποια άλλα πράγματα, κάτι που θα κάνουμε στις δύο επόμενες προπονήσεις μπάσκετ που έχουμε αύριο, πρωί και απόγευμα.

Θέλουμε να βάλουμε κάποια απαραίτητα στοιχεία στο παιχνίδι μας και να αρχίσουμε να βρίσκουμε τη χημεία και τους αυτοματισμούς μας, καθώς υπάρχουν καινούριοι παίκτες και κάποια καινούρια δεδομένα".

Το επόμενο φιλικό του Παναθηναϊκού θα πραγματοποιηθεί στο τουρνουά του Βάλιεβο όπου οι πρωταθλητές θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο (18:00) τη Σουργκούτ.





















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ