EUROLEAGUE

Σάρας: "Όπως στο ΟΑΚΑ"

Σάρας: "Όπως στο ΟΑΚΑ"
Ιτούδης

Στο Βελιγράδι η αποστολή. Tην Πέμπτη o αγώνας με την Παρτίζαν στη γεμάτη Μπεογκράτσκα Αρίνα

Ο "πανζουρλισμός" που επικρατεί στις τάξεις των Σέρβων οπαδών είναι πρωτοφανής αφού ορισμένοι εκ των πλέον επιφανών έφτασαν στο σημείο να πάρουν μέχρι και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο!
Χαρακτηριστικές είναι οι δηώσεις του "Ζοτς" για το ματς: " Είναι πολύ καλό που θα έχουμε τόσο κόσμο. Σε όλους αρέσει να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ξέρουμε πως είναι η ατμόσφαιρα. Το γήπεδο είναι εξαιρετικό. Πολλοί πήραν κι εμένα στην Αθήνα από τη Σερβία για εισιτήρια, γιατί δεν έβρισκαν. Πιστεύω ότι θα είναι όμορφα. Επέλεξαν αυτόν τον αγώνα να γίνει στην Μπεογκράντσκα Αρένα, γιατί ήταν σίγουροι ότι θα έχει πολύ κόσμο, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο παιχνίδι".

Από εκεί και πέρα, εξήγησε ότι για την ομάδα του δεν έχει σημασία σε ποιο γήπεδο θα αγωνιστεί: " Το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Μία ή δύο προπονήσεις στο γήπεδο, είναι το ίδιο. Τα στεφάνια είναι στεφάνια και πρέπει να βάλεις την μπάλα μέσα, πρέπει να βάλεις τα πόδια στο παρκέ και να παίξεις άμυνα. Έχουν σίγουρα κίνητρο εξαιτίας του γηπέδου και θέλουν να γίνει μεγάλη γιορτή και πιστεύω ότι αυτό είναι καλό για το μπάσκετ. Θέλουν να κάνουν ρεκόρ. Σε αγώνα της Εθνικής Σερβίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο την Ουγγαρία μάλιστα, το γήπεδο ήταν γεμάτο και ήταν και άλλοι 5.000 έξω από αυτό, γιατί δεν είχαν εισιτήριο".

" Θα είναι γιορτή σίγουρα αλλά δεν ξεχνάμε ότι είναι και αγώνας και παίζουμε για την πρώτη θέση. Ούτε οι αντίπαλοι το ξεχνούν αυτό. Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσεις οποιονδήποτε στη Σερβία θα σου πει ότι η Παρτίζαν θα νικήσει με 20 πόντους. Δεν είναι μόνο γιορτή. Αυτό είναι το σκεπτικό τους. Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο γήπεδο θα φέρει πολύ καλές αναμνήσεις στους Έλληνες διεθνείς".

Αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού των συμπατριωτών του, εξήγησε: " Παίζουν πολύ καλή άμυνα. Είναι σκληρή ομάδα και ξέρει πώς να παίξει μπάσκετ. Έχουν κάποιους έμπειρους παίκτες, αλλά κάθε χρόνο έχουν και κάποιους νέους που αναλαμβάνουν ευθύνες. Υπάρχουν ο Τέπιτς, ο Βελίτσκοβιτς, ο Τρίπκοβιτς που είναι εξαιρετικός σουτέρ, ο Λάσμε που είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι ο προπονητής του τον εμπιστεύεται πολύ, ο Βράνιες που με ύψος 2.29 επηρεάζει πολλά σουτ".

Τέλος, για την ομάδα του τόνισε: " Ξέρουμε πώς να αγωνιστούμε απέναντί τους. Παίζουμε για την πρώτη θέση, οπότε αυτό κάνει αυτόματα τον αγώνα ιδιαίτερα σημαντικό για μας. Η Παρτίζαν έδειξε για μία ακόμη φορά φέτος ότι είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει εξαιρετική άμυνα και με 20.000 κόσμο στην εξέδρα που θα έχει στο πλευρό της θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούριο για μας. Δεν σκεφτόμαστε τους αγώνες που προηγήθηκαν, γιατί ανήκουν στο παρελθόν. Κοιτάμε τη συνέχεια, τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας και τους στόχους που έχουμε θέσει. Προχωράμε".

Σάρας: " Σαν το σπίτι μας"
Με το ΟΑΚΑ παρομοίασε την αυριανή έδρα της Παρτίζαν, ο Σάρας Γιασικεβίτσιους όταν πληροφορήθηκε ότι θα έχει 20.000 κόσμο.

" Ωραία, θα είναι όπως στο ΟΑΚΑ δηλαδή. Θα νιώθουμε σπίτι μας. Είναι ενδιαφέρον σίγουρα το γεγονός ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Δείχνει πόσο πολύ οι Σέρβοι αγαπούν το μπάσκετ για να πουληθούν όλα αυτά τα εισιτήρια σε μόνο λίγες ώρες. Επίσης πόσο θέλουν να μας νικήσουν βέβαια! Είναι ενδιαφέρον. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουν καλή ομάδα, ο κόσμος είναι πάντα ιδιαίτερα θερμός και αν μπορούμε να έχουμε την ίδια ενέργεια που έχει και η Παρτιζάν όταν παίζει, θα παλέψουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη που θέλουμε".

Όσο για τους αντιπάλους είπε: " Παίζουν πολύ επιθετικά, δεν έχουν πρόβλημα με τις επαφές, είναι από τα πιο σκληρά γήπεδα στην Ευρώπη. Για μας δεν έχει αλλάξει κάτι. Έχουμε πετύχει έναν στόχο και είμαστε μέσα στους άλλους δύο. Η κατάσταση είναι όπως ήταν. Πρέπει να αλλάξουμε το "τσιπ" από το ελληνικό Πρωτάθλημα για την Ευρωλίγκα. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα στο Top-16 και θέλουμε τη νίκη για να διασφαλίσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Είχαμε και έχουμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που με μεγάλη σημασία και στη συντριπτική πλειοψηφία τους πήραμε θετικά αποτελέσματα. Είμαστε σε καλή θέση αυτή τη στιγμή, αλλά θέλουμε και τη συνέχεια".

Πέκοβιτς: " Mπορούμε και καλύτερα"
Από την πλευρά του ο μέχρι πέρυσι παίκτης της Παρτίζαν, Νίκολα Πέκοβιτς, θα επιστρέψει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στη σέρβικη πρωτεύουσα.

" Προσωπικά δεν ξέρω τι να περιμένω μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου. Το σίγουρο είναι πως θα συναντήσω πολλούς φίλους. Αγωνιστικά περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Όλοι ξέρουν πώς παίζει η Παρτίζαν. Ειδικά φέτος παίζει εξαιρετικά. Πιστεύω όμως ότι θα είναι και λίγο διαφορετικό το παιχνίδι, γιατί σίγουρα θα υπάρχει περισσότερος κόσμος, 20.000 φίλαθλοι, αλλά θα είναι και γι' αυτούς σαν να παίζουν σε καινούριο γήπεδο, όπως θα είναι και για μας. Θα κάνουν 3-4 μέρες προπόνηση εκεί και θα παίξουν. Θέλουμε τη νίκη και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση αποφεύγοντας τα λάθη. Πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο, γιατί μπορούμε. Είναι κάτι δεδομένο".

Όλα για τις γυναίκες
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το τμήμα μάρκετινγκ κάνουν την προσεχή Κυριακή το δικό τους "δώρο" προς τις γυναίκες φιλάθλους της ομάδας μας, στον αγώνα με το Αιγάλεω για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1.

Τιμώντας την Γιορτή της Γυναίκας και θέλοντας παράλληλα να βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία του "ασθενούς φύλλου" στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, θα δώσουν την ευκαιρία σε όλες τις ... "πράσινες" γυναίκες που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση της Κυριακής, να εισέλθουν στο γήπεδο δωρεάν, ενώ ακόμη ετοιμάζουν και αρκετές εκπλήξεις και δώρα αποκλειστικά για τις γυναίκες φιλάθλους του "τριφυλλιού".

























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ