ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ρέθυμνο-Κολοσσός: 85-86

Ρέθυμνο-Κολοσσός: 85-86
New Image

Ο Κολοσσός πέρασε νικηφόρα από το Ρέθυμνο κερδίζοντας 86-85 τον ΑΓΟΡ στην παράταση (κ.α. 75-75)

Oι "θαλασσί" το ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι και το πήραν. Τα 20 λάθη είναι πολλά για τους παίκτες του Αλεξανδρή όμως το νταμπλ-νταμπλ του Ντανίλο Πίνοκ (15π., 10 ρ.), η ηγετική εμφάνιση του Γιώργου Διαμαντόπουλου και οι επιθετικές λύσεις του Ίβο Γιοσίποβιτς ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους.
Το Ρέθυμνο από την άλλη πλευρά το μόνο που μπορεί να κρατήσει από το παιχνίδι είναι η εμφάνιση του Ίαν Βουγιούκα ο οποίος ήταν εξαιρετικός κάνοντας νταμπλ νταμπλ (14π., 11ρ.). Από κει πέρα θα περιμένει τον Ζούγιοβιτς αλλά και τον δεύτερο ξένο για να έχει περισσότερες λύσεις στο παιχνίδι του.

Oι άμυνες πήγαν... περίπατο

Οι 95 πόντοι που σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού. Κολοσσός και Ρέθυμνο τα πήγαιναν καλά στην επίθεση όμως αμυντικά δεν είχαν λύσεις. Αυτή η εξέλιξη ευνόισε τους φιλοξενούμενους κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους καθώς από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξαν τις προθέσεις τους.

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος με 3/4 τρίποντα έδωσε το σύνθημα της... επίθεσης για τους "θαλασσί" οι οποίοι είχαν πλουραλισμό και κρατούσαν συνεχώς της διαφορά με τη μεγαλύτερη να είναι 10 πόντους στο 5' (7-17) με καλάθι που σημείωσε ο Πίνοκ. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Ρεθύμνου δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τα ριμπάουντ. Παράλληλα η αστοχία της περασμένης εβδομάδας στα τρίποντα συνεχίστηκε αφού οι γηπεδούχοι είχαν 1/10(!) στο πρώτο ημίχρονο.

Aυτό είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κοντά στο καλάθι εκεί όπου τόσο o Γιούριτσα Ζούζα όσο και ο Ίαν Βουγιούκας έβρισκαν στόχο και κρατούσαν την ομάδα τους μέσα στο παιχνίδι. Στο 17' οι Κρητικοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν για πρώτη φορά με καλάθι του Μιλένκο Τόπιτς, ωστόσο, οι "θαλασσί" δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Γιώργος Διαμαντόπουλος χτύπησε το γόνατο του και βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο.

Σταθερά μπροστά ο Κολοσσός


Στην επανάληψη δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα παρότι το Ρέθυμνο μείωσε βελτιώνοντας κάπως τα ποσοστά του. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα καθώς ανέλαβε δράση ο Ίβο Γιοσίποβιτς και στο 22' ανέβασε τη διαφορά στους 12(45-57). Οι παίκτες του ΑΓΟΡ στο τέλος του δεκαλέπτου πίεσαν σε όλο το γήπεδο και περιόρισαν τους "θαλασσί".

Έσπασαν καρδιές...


Το Ρέθυμνο έκανε την αντεπίθεση του και στο 33' πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 69-68 έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Καραποστόλου. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή έκαναν πολλά λάθη στην επίθεση, ωστόσο, ο αγώνας έγινε ντέρμπι. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το τέλος αφού ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα το σκορ ήταν 75-75 και έτσι ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια.

Έτσι ο αγώνας πήγε στην παράταση εκεί όπου οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν άστοχοι και είχαν λάθος επιλογές. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι στις ελεύθερες βολές και με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Γιοσίποβιτς και Διαμαντόπουλου λίγο πριν από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού έδειχναν πως σφράγισαν την πρώτη νίκη του Κολοσσού στο πρωτάθλημα.

O Σωτήρης Νικολαΐδης όμως είχε διαφορετική άποψη και 20'' πριν από το τέλος πέτυχε καλάθι μειώνοντας σε 84-86 και κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ εκτός φάσης. Ευστόχησε στη μία βολή (85-86)και στη συνέχεια ο Γιάννης Γκαγκαλούδης αστόχησε σε λέι απ και έτσι ο Κολοσσός πήρε το πρώτο "ροζ" φύλλο στη φετινή σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 24-29, 45-50, 64-68, 75-75 κ.α., 85-86

Ρέθυμνο (Κουφός): Νικολαΐδης 11, Κούμουλος, Μακρής 6, Τόπιτς 4, Βαγενάς, Γκιζόγιαννης 3(1), Γκαγκαλούδης 12, Καραποστόλου 13(2), Βαρδαβάς, Ο' Μπάνον 12(1), Ζούζα 10, Βουγιούκας 14.

Κολοσσός (Αλεξανδρής): Στίνσον 11, Ασημακόπουλος 6(1), Πίνοκ 15, Γιοσίποβιτς 17(3), Τσέσκοβιτς 1, Διαμαντόπουλος 17(5), Κουνούνης 4, Τζιγκάνοβιτς 6, Τόντιτς 9(1), Τσαμάτος.

Αλεξανδρής: "Δεν σωθήκαμε με αυτή τη νίκη"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά το τέλος της αναμέτρησης σχολίασε: " Είμαι ο αρχαιότερος προπονητής στο πρωτάθλημα και θέλω να πω ότι η τελική βαθμολογιία δεν διαμορφώνεται από την τέταρτη αγωνιστική. Δεν πέσαμε επειδή κάναμε τρεις ήττες ή σωθήκαμε επειδή κερδίσαμε σήμερα. Πήραμε μια μεγάλη νίκη και θέλω να συγχαρώ τον κόσμο του Ρεθύμνου για την εκπληκτική ατμόοσφαιρα και τον Στέργιο Κουφό που είναι ένα νέο παιδί με νέες προτάσεις χωρίς να ακολουθεί την πεπατημένη".

Από την πλευρά των παικτών ο Γιώργος Διαμαντόπουλος ανέφερε: " Σήμερα αποδείξαμε την πολύ καλή δουλειά που κάνουμε. Προσωπικά προτιμώ που κερδίσαμε στο Ρέθυμνο παρά να κερδίζαμε Πανιώνιο και Πανελλήνιο, γιατί είναι διπλή η νίκη για εμάς. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη αυτή στον υπέροχο κόσμο μας και στον Θέμη Κουπίδη που λόγω τραυματισμού δεν μπορεί να είναι μαζί μας".

Κουφός: "Χωρίς άμυνα δεν κερδίζεις"

Ο Στέργιος Κουφός που δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του σχολίασε: " Ευχαριστώ τον Βαγγέλη Αλεξανδρή για τα καλά του λόγια. Ομάδα που δεν παίζει άμυνα δεν μπορεί να κερδίσει και εμείς δεν αξίζαμε τη νίκη. Ο Θεός όμως μας έδωσε την ευκαιρία να την πάρουμε στο τέλος. Δεν σκύβω ποτέ το ξεφάλι. Δεν ήρθε το τέλος με την ήττα αυτή. Θα δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να πετύχουμε τον στόχο μας".

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του ΑΓΟΡ τόνισε: " Λειπάμε που δεν συνέδεσα τον ερχομό μου με νίκη της ομάδας. Αμυντικά δεν είμασταν καλοί. Κάναμε μία ήττα στην έδρα μας, αλλά θέλω να δηλώσω ότι αυτή την ήττα θα την καλύψουμε σε εκτός έδρας παιχνίδι. Στο Ρέθυμνο γίνεται εξαιρετική δουλειά και θέλω πιστεύω ότι οι καρποί τη ς θα φανούν σύντομα".






































TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ