EUROLEAGUE

Πρωταθλητές Ευρώπης οι μικροί της Ρεάλ Μαδρίτης

Πρωταθλητές Ευρώπης οι μικροί της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο τελικός του Adidas Next Gen Tournament ήταν ίδιος με τον περσινό, αλλά είχε διαφορετική έκβαση. Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα (73-70) και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου (video).

Η εφηβική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, κερδίζοντας στον τελικό της Μαδρίτης τον Ερυθρό Αστέρα, με 73-70. Η "Βασίλισσα" πήρε εκδίκηση για την περσινή ήττα της στο Μιλάνο, έχοντας ως κορυφαίο τον Τζόναθαν Μπαρέιρο. Ο αρχηγός σημείωσε 19 πόντους σε 21'37'' συμμετοχής, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή. Μαζί ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, χάρη στις βολές που πέτυχε στα 10.4'' για το φινάλε του αγώνα, κι ενώ λίγες στιγμές νωρίτερα ο Αλεκσάνταρ Αρανίτοβιτς είχε μειώσει στον πόντο με εύστοχο σουτ τριών πόντων.

Στην τελευταία επίθεση των Σέρβων, κι ενώ είχαν την επαναφορά από την πλάγια γραμμή, ο Αντρές Ρίκο έκλεψε τη μπάλα, με τον Σαντιάγκο Γιούστα να πηγαίνει στη γραμμή για δύο βολές. Είχε 0/2 αλλά αυτό ουδόλως επηρέασε την εξέλιξη του τελικού, μιας και το τρίποντο που επιχείρησε ο Αλεκσάνταρ Αρανίτοβιτς από τα εννιά μέτρα βρήκε σίδερο.

Αυτός που επιβεβαίωσε τα όσα καλά ακούγονται για το όνομά του ήταν, ο Λούκα Ντόντσιτς που έκανε νταμπλ νταμπλ (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ), την ώα που ο Εμάνουελ Κάτε ήταν εντυπωσιακός στην άμυνα, "αγγίζοντας" το τριπλ νταμπλ, αφού τελείωσε το παιχνίδι με απολογισμό τους 11 πόντους, τα 8 ριμπάουντ και τις 8 τάπες.

Διαβάστε την ιστορία του Λούκα Ντόντσιτς που έχει για είδωλο τον Μίλος Τεόντοσιτς

Όσο για τους ηττημένους; Ο Αλεκσάνταρ Αρανίτοβιτς (26 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ο Βόισλαβ Στογιάνοβιτς (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και ο Μπόρισα Σίμανιτς (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ) προσπάθησαν να κάνουν τον Ερυθρό Αστέρα την πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης των μικρών που κάνει το back to back, αλλά δεν τα κατάφεραν. Παρεμπιπτόντως, οι ελληνικές ομάδες δεν πήραν μέρος στη διοργάνωση αφού ουδέποτε εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να βρίσκονται μεταξύ αυτών που διεκδικούσαν το τρόπαιο.

Δείτε όλο το παιχνίδι

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ