EUROLEAGUE

H Ρεάλ των ευκαιριών!

H Ρεάλ των ευκαιριών!

Από την Liga EBA στην προπόνηση της πρώτης ομάδας της Ρεάλ κι από εκεί, στο ντεμπούτο του στην Euroleague. Ο Τζόναθαν Μπαρέιρο ακολουθεί τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, θεωρείται ο κορυφαίος Ισπανός της γενιάς των ''97άρηδων'' και στο τέλος της χρονιάς θα ταξιδέψει στο Μιλάνο! Ό,τι και να γίνει.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μπροστά στο σκορ κόντρα στην Παρτίζαν. Εξάλλου, η ''Βασίλισσα'' είναι το μπασκετικό θαύμα των σύγχρονων καιρών και η πιτσιρικαρία του Βουγιόσεβιτς, όσο καλή... διάθεση κι αν είχε, ήταν αδύνατο να σταματήσει τον Γιούλ και τους υπόλοιπους ''μερένγκες''.

Στον κόσμο αρέσει να βλέπει νέα πρόσωπα. Για τους φίλους της Ρεάλ, λοιπόν, το να βλέπουν ένα πιτσιρικά 17 ετών να κάνει το ντεμπούτο του στην Euroleague ήταν αρκετό για να τους ενθουσιάσει! Οι Μαδριλένοι είχαν ''κλειδώσει'' τη νίκη κόντρα στην Παρτίζαν και ο Πάμπλο Λάσο πέρασε στο παρκέ τον Τζόναθαν Μπαρέιρο στα τελευταία 1'51'' του αγώνα. Ο νεαρός φόργουορντ (2μ.04) πρόλαβε να κάνει ένα κλέψιμο, να κερδίσει φάουλ από τον Σάσα Πάβλοβιτς και να πετύχει τον πρώτο του πόντο στη διοργάνωση από τη γραμμή των βολών ενώ μόλις δύο μέρες νωρίτερα έκανε προπονήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης Β' και αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία στην Ισπανία!

H Ρεάλ των ευκαιριών!

Ο νεαρός φόργουορντ διαμορφώνει το τελικό 80-57 και σημειώνει τον πρώτο του πόντο στην Euroleague

Οι Μαδριλένοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς αφού ο Τζέισι Κάρολ υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο γόνατο και ο Ντόντεϊ Ντρέιπερ υπέστη κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Παρ' όλα αυτά, η Ρεάλ προτίμησε να μείνει ως έχει και να στηρίξει τα δικά της παιδιά. Η αρχή έγινε με τον 18χρονο γκαρντ Αλμπέρτο Μαρτίν ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague κόντρα στη Ζαλγκίρις (21/02) και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες των Μαδριλένων για το μέλλον. Το βράδυ της Παρασκευής ήταν η σειρά του Τζόναθαν Μπαρέιρο να κερδίσει το χειροκρότημα των περίπου 12.000 φίλων της Ρεάλ που βρέθηκαν στο Palacio de Deportes για τον αγώνα με την Παρτίζαν!

H Ρεάλ των ευκαιριών!

Μετά τον Μαρτίν, ήταν η σειρά του Μπαρέιρο να πάρει χρόνο συμμετοχής στην Euroleague

Στον δρόμο του Χαραλαμπόπουλου

Παράλληλα, ο πιτσιρικάς έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που κάνει το ντεμπούτο του στη φετινή Euroleague μετά τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο του Παναθηναϊκού! Στις 13 Δεκεμβρίου 2013 ο νεαρός φόργουορντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον θεσμό κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, σε ηλικία 16 ετών, 11 μηνών και 6 ημερών. Ο Χαραλαμπόπουλος είχε 1 ριμπάουντ κι 1 λάθος σε 1'48'' στο 63-82 επί της Λοκομοτίβ, στη μοναδική μέχρι στιγμής συμμετοχή του στην Euroleague. Το βράδυ της Παρασκευής ο Μπαρέιρο έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση σε ηλικία 17 ετών, 1 μηνός και 12 ημερών. Ποιος είναι όμως ο πιτσιρικάς που υποχρέωσε ως και την επίσημη ιστοσελίδα της ACB να ασχοληθεί με το ντεμπούτο του στην Euroleague;

H Ρεάλ των ευκαιριών!

Οι δυο τους έκαναν το ντεμπούτο τους στη φετινή Euroleague

Class of '97: Το Νο.1 είναι ο Μπαρέιρο

Ο Τζόναθαν Μπαρέιρο γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1997 στη Λα Κορούνια και οι ''ειδικοί'' υποστηρίζουν πως πρόκειται για ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η γενιά του '97 στο ισπανικό μπάσκετ! Ειρήσθω εν παρόδω, κρατήστε αυτά τα ονοματάκια των Ισπανών ''97άρηδων'' που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον: Σαντιάγκο Γιούστα (Ρεάλ), Πάμπλο Πέρεθ (Βαλένθια), Άλμπερτ Ρεάλ (Μπανταλόνα), Σάμιουελ Ροντρίγκεθ (Μπανταλόνα), Ντάνιελ ντε λα Ρούα (Ρεάλ ) και Ραμόν Βίλα (Μπαρτσελόνα). Το καλοκαίρι του 2012 ο Μπαρέιρο εντάχθηκε στα μικρά τμήματα της Ρεάλ όμως έγινε ευρύτερα γνωστός στους μπασκετικούς κύκλους της Ισπανίας με τη φανέλα της... μισητής Μπαρτσελόνα! Ο ήρωας της ιστορίας μας συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Μαδρίτης ως φιναλίστ στον τελικό του Minicopa που διεξήχθη στην ισπανική πρωτεύουσα, το 2011. Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε από την Μπανταλόνα με 77-84 όμως ο Μπαρέιρο είχε 8 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 28'56''.

H Ρεάλ των ευκαιριών!

Ο Τζόναθαν Μπαρέιρο άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Πάμπλο Λάσο

Από την Liga EBA στην Euroleague

Το 2012 εντάχθηκε στα μικρά τμήματα της ''Βασίλισσας'' μολονότι οι Ισπανοί ήταν σίγουροι ότι ο Μπαρέιρο θα συνέχιζε την καριέρα του στην Μπανταλόνα ή την Μπαρτσελόνα. Φέτος έχει 13.2 πόντους με 53.7% στα δίποντα και 40.7% στα τρίποντα, 2.9 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ και 10.6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ranking σε 19 συμμετοχές με τη Ρεάλ Μαδρίτης Β' στη λίγκα ΕΒΑ (σ.σ. πρόκειται για την τέταρτη κατηγορία στο ισπανικό μπάσκετ μετά τις Liga ACB, LEB Oro και Leb Plata). Όλα αυτά πριν ο Πάμπλο Λάσο τον προβιβάσει στην ανδρική ομάδα και τον συμπεριλάβει στην αποστολή της Ρεάλ για τον αγώνα με την Παρτίζαν. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος οι Μαδριλένοι δίνουν ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον 21χρονο φόργουορντ Ντάνιελ Ντίεθ ο οποίος έχει ήδη αγωνιστεί σε 12 αγώνες στη Euroleague και προέρχεται από τις ακαδημίες της ''Βασίλισσας''.

H Ρεάλ των ευκαιριών!

Εντελώς ξαφνικά, ο πιτσιρικάς βρέθηκε να αγωνίζεται ως συμπαίκτης του Μπουρούση

Η Ρεάλ το παλεύει για Μιλάνο, αυτός θα είναι εκεί!

Την περσινή σεζόν ένας τραυματισμός στο γόνατο δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ U-16, εκεί όπου η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μετά το 63-65 επί της Σερβίας στον τελικό. Πάτησε ξανά παρκέ έπειτα από πέντε μήνες και πλέον αποτελεί το next big thing του ισπανικού μπάσκετ. ''Ο Τζόναθαν έχει τεράστια θέληση! Φοβηθήκαμε πολύ με τον τραυματισμό του. Ξέραμε πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί σε αυτή την ηλικία να έχει αυτόν τον τραυματισμό όμως επέστρεψε καλύτερος! Για μένα, σημαίνει πολλά...'' ανέφερε σχετικά ο προπονητής του Μπαρέιρο στη Ρεάλ Μαδρίτης Β', Πάκο Ρεδόντο. Πλέον, ο Μπαρέιρο κάνει πλάνα για Μιλάνο! Η Ρεάλ είναι ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στο Final-4 της Euroleague όμως ο πιτσιρικάς θα ταξιδέψει ούτως ή άλλως στην ιταλική πόλη για την τελική φάση του NIJT tournament μαζί με την Καχασόλ, τη Ζαλγκίρις και τον Ερυθρό Αστέρα αφού οι Μαδριλένοι επικράτησαν 62-56 της Μάλαγα στο τουρνουά Ciutat de L' Hospitalet!

-Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ