ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Τεόντοσιτς έγινε... είδωλο

Ο Τεόντοσιτς έγινε... είδωλο

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στους εφήβους και ο Λούκα Ντόντσιτς αναδείχθηκε "πολυτιμότερος παίκτης", με τον -πρώην παίκτη- πατέρα του, Σάσα να εξηγεί τι συμβαίνει με αυτό το παιδί.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ένα 16χρονο παιδί που ήδη απασχολεί όλους τους "κατασκόπους" σε Ευρώπη και Αμερική . Η τελευταία σημείωση σε όσα έχει καταφέρει τον τελευταίο χρόνο, ήταν η ανάδειξη του σε MVP στην τελική φάση του πρωταθλήματος εφήβων, στην Ισπανία. Το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Σλοβένο σούτινγκ γκαρντ να δίνει στον τελικό 15π., 12 ριμπ., 15 ασίστ και να φτάνει το 47 στο σύστημα αξιολόγησης.

Στο γήπεδο ήταν ο πατέρας του, Σάσα, ο οποίος... στα νιάτα του (είναι 40 χρόνων και κρέμασε τη φανέλα του το 2010) είχε παίξει στη Σλοβενία, τη Γαλλία και τη Σερβία και αγωνιζόταν στη θέση "3". Την τελευταία πενταετία, απασχολείται ως κόουτς (είναι ασίσταντ στη δεύτερη ομάδα της Σλοβενίας).

Ο μικρός δήλωσε πως " είμαι πολύ χαρούμενος. Η ομάδα είχε συνέπεια και την ίδια ένταση από την αρχή έως το τέλος, ενώ πήραμε και τα ριμπάουντ -και αυτό ήταν το κλειδί". Το θέμα βέβαια, ήταν τι είχε να πει ο πατέρας του. "Π άντα βοηθώ τον Λούκα, κυρίως στο να μην επαναλάβει τα λάθη που έκανα εγώ στο παρελθόν" δήλωσε στη Marca, για να προσθέσει " ο μικρός μένει φέτος μόνος του στη Μαδρίτη. Είναι πραγματικά κρίμα το γεγονός ότι δεν μπορώ να είμαι δίπλα του, αλλά στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Να έχεις ό,τι θες. Νιώθω ωστόσο, ήρεμος γιατί ξέρω πως η Ρεάλ τον φροντίζει".

Ενημέρωσε πως ο γιος του ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ, όταν ήταν 6 χρόνων, αλλά άρχισε να παίρνει πιο σοβαρά το θέμα, όταν έφτασε τα 11. " Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιον είχε ως πρότυπο. Σίγουρα θα είχε κάποιον. Δεν ξέρω από πού... έχουν προκύψει όσα κάνει. Προφανώς και κάπου τα έχει δει. Πάντα του άρεσε το παιχνίδι του Ντράζεν Πέτροβιτς, ενώ τώρα παρακολουθεί πολύ τον Μίλος Τεόντοσιτς".

Η οικογένεια έχει υπογράψει ένα χαρτί με την ομοσπονδία της Σλοβενίας, βάσει του οποίου ο Λούκα θα παίζει με το εθνόσημο, ενώ φέτος θα κληθεί και στην ανδρική ομάδα. Αυτό το διευκρινίζουμε, διότι η ισπανική ομοσπονδία τον έχει ήδη προσεγγίσει για να του δώσει διαβατήριο. "Δ εν ξέρω τι θα γίνει. Η άποψη μου είναι πως θα παίξει με τη Σλοβενία" λέει ο πατέρας του, πριν τονίσει "αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη. Ο Λούκα θα αποφασίσει για τον εαυτό του".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ