ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Με Πορζίνγκις η - αντίπαλος της Εθνικής Ανδρών - Λετονία κόντρα σε Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία τον Αύγουστο

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς κόντρα στην Ιντιάνα
Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς κόντρα στην Ιντιάνα Ⓒ 2022 NICK WASS/ ASSOCIATED PRESS

Μία ευχάριστη είδηση περίμενε τους Λετονούς, αφού η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις θα ενισχύσει την εθνική Λετονίας στο "παράθυρο" του Αυγούστου κόντρα σε Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία, στον όμιλο δηλαδή που συμμετέχει και η Εθνική Ανδρών.

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις ετοιμάζεται να επιστρέψει στην εθνική Λετονίας έπειτα από 5 χρόνια και το Eurobasket 2017. Και είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τις ισορροπίες στον Όμιλο της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία της Λετονίας, ο Πορζίνγκις θα ενισχύσει την χώρα του στο "παράθυρο" της FIBA τον Αύγουστο κόντρα σε Τουρκία (25/8) και Μεγάλη Βρετανία (28/8), αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες των Λετονών να πάρουν θετικά αποτελέσματα και να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Παράλληλα βέβαια, αυτό επηρεάζει και την Εθνική Ανδρών, που το ίδιο διάστημα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Σερβία (25/8) και εντός έδρας το Βέλγιο (28/8).

Υπενθυμίζεται ότι με τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους στην δεύτερη φάση, η Ελλάδα και η Λετονία ισοβαθμούν στην 1η θέση του νέου ομίλου που σχηματίστηκε, έχοντας ρεκόρ 3-1. Κοινώς, αν αμφότερες κάνουν από δύο νίκες στο "παράθυρο" του Αυγούστου, θα βελτιστοποιήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης, αφού θα πάρουν σημαντικό προβάδισμα από τις άλλες ομάδες.

Η βαθμολογία του ομίλου πριν την έναρξη της 2ης προκριματικής φάσης

  1. Ελλάδα 3-1
  2. Λετονία 3-1
  3. Τουρκία 2-2
  4. Βέλγιο 2-2
  5. Σερβία 1-3
  6. Μεγάλη Βρετανία 1-3
    *Οι τρεις πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023

Το πρόγραμμα της Ελλάδας στη Β' Φάση

  • Σερβία - Ελλάδα (25 Αυγούστου 2022)
  • Ελλάδα - Βέλγιο (28 Αυγούστου 2022)
  • Ελλάδα - Λετονία (10 Νοεμβρίου 2022)
  • Βέλγιο - Ελλάδα (13 Νοεμβρίου 2022)
  • Ελλάδα - Σερβία (24 Φεβρουαρίου 2023)
  • Λετονία - Ελλάδα (27 Φεβρουαρίου 2023)

Σημείωση: Από τη στιγμή που η Λευκορωσία αποκλείστηκε και τα αποτελέσματα Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας ακυρώθηκαν, για να υπάρξει ισονομία, θα ακυρωθούν τα αποτελέσματα Σερβίας, Λετονίας και Βελγίου με την Σλοβακία, ώστε να υπάρχει ίσος αριθμός αγώνων για τις έξι ομάδες του ομίλου της Β' φάσης.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ