ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Ξέρουμε ότι στη Θεσσαλονίκη θα είναι δύσκολα"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε σε όσα κερδίζει η ομάδα του από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τη μαχητικότητα του "δικεφάλου" που διατηρεί σε επαγρύπνηση το "τριφύλλι".

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε δίχως πρόβλημα τη δεύτερη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό της Stoiximan.gr Basket League, με τον Τσάβι Πασκουάλ να δηλώνει μετά το τέλος της αναμέτρησης:

" Πιστεύω ότι το παιχνίδι είχε ομοιότητες με το πρώτο της σειράς. Στο πρώτο μέρος παίξαμε καλά, τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα. Ο μοναδικός αστερίσκος ήταν στις ελεύθερες βολές, όπου είχαμε άσχημο ποσοστό, αλλά και μερικά χαμένα περιφερειακά σουτ παρότι τα πήραν οι καλοί μας σουτέρ. Στο δεύτερο μέρος είχαμε μια παρόμοια εξέλιξη της κατάστασης, διατηρήσαμε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Ο ΠΑΟΚ δεν παραδόθηκε ποτέ, συνέχισε να αγωνίζεται και να μας δυσκολεύει. Στο τέλος πήραμε αυτή τη σημαντική νίκη, πάμε στη Θεσσαλονίκη γνωρίζοντας πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο".

Εν συνεχεία αναφορικά με τα συμπεράσματα που κρατάει από τα δύο πρώτα παιχνίδια με τον "δικέφαλο" απάντησε πως " σε γενικές γραμμές παίζουμε καλά, με κάποιες λεπτομέρειες. Κάναμε από 11 λάθη στα δύο παιχνίδια, στο πρώτο ματς αυτό έδωσε εύκολους πόντους στον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε μια ομάδα που παλεύει, έχει χαρακτήρα και παραμένει συγκεντρωμένος. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι σε περίπτωση που δεν είμαστε καλά, ο ΠΑΟΚ θα είναι "εκεί" για να κυνηγήσει τη νίκη".

Για το γεγονός πως μπορεί κάποιοι παίκτες μπορεί να έχουν ήδη το μυαλό στους τελικούς αντί για τον τρίτο ημιτελικό, εξήγησε πως " ίσως έτσι είναι, να υπάρχει μια κάποια χαλάρωση στο μυαλό μας. Είναι στα πλαίσια του ανθρώπινου. Δεν πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως το μυαλό μας είναι στους τελικούς. Απλά αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε κερδίσει δύο παιχνίδια με διψήφιες διαφορές. Ωστόσο θα πρέπει να προσέξουμε γιατί όταν αλλάζεις πόλη, τα πράγματα δυσκολεύουν και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στη Θεσσαλονίκη".

Μετά από ερώτηση για την απόδοση των έξι ξένων παικτών με τους οποίους αποφάσισε να πορευτεί στα playoffs και τον βαθμό ικανοποίησής του για όσα προσφέρουν, είπε: " Θα είμαι ικανοποιημένος, αν κερδίσουμε τους τελικούς. Στην τελική, το σημαντικό είναι να πάρεις το πρωτάθλημα. Αν το πάρουμε, κανείς δεν θα πει τίποτα, αν το χάσουμε... Το είχα ξεκάθαρα στο μυαλό μου, ότι την στιγμή που θα κάνουμε την πρώτη μας ήττα, αν την κάνουμε, κάποιος θα νοσταλγήσει κάποιον παίκτη. Ήμουν έτοιμος γι αυτή την ερώτηση, μετά την πρώτη ήττα. Επομένως, ελπίζω πως αφού η ερώτηση έγινε τώρα, να μην έχουμε ήττα στη συνέχεια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ