ABA LEAGUE

Παρτίζαν: Η τιμωρία για τα επεισόδια δεν της στερεί τον κόσμο της στον τέταρτο τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα

Παρτίζαν: Η τιμωρία για τα επεισόδια δεν της στερεί τον κόσμο της στον τέταρτο τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα

Με πρόστιμο 50.000 ευρώ και μερικό κλείσιμο των εξεδρών τιμωρήθηκε η Παρτίζαν για τα γεγονότα στον τρίτο, νικηφόρο, τελικό της ABA League με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα που είχε διακοπεί για 45 λεπτά.

Ελάχιστες αποδείχθηκαν οι συνέπειες για την Παρτίζαν, όπως έγραψε και το Mozzart, παρά τη συμπεριφορά μερίδας των οπαδών της στον τρίτο τελικό της Αδριατικής Λίγκας απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Το πειθαρχικό όργανο που εκδίκασε την υπόθεση της ρίψης αντικειμένων, της επίθεσης που δέχθηκαν οι διαιτητές 57 δεύτερα πριν από τη λήξη και της διακοπής που ακολούθησε για τρία τέταρτα εμφανίστηκε αρκετά ελαστικό και επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ και ταυτόχρονα μερικό κλείσιμο των κερκίδων (κυρίως τις πρώτες δέκα σειρές από διάφορα τμήματα και ολοκληρωτικά κάποια άλλα κομμάτια) για τους επόμενους τρεις αγώνες. Τούτο σημαίνει πως στον τέταρτο αγώνα των δύο ομάδων (3/6, 19:30) το γήπεδο θα φιλοξενήσει οπαδούς των γηπεδούχων, παρά την προσωρινή απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων, απλώς δεν θα είναι κατάμεστο.

Ο Ομπράντοβιτς είχε εξοργιστεί με ό,τι συνέβη, κάνοντας λόγο για ντροπιαστικές εικόνες, ενόσω ο επίσημος Ερυθρός Αστέρας κατέθετε ένσταση για την είσοδο υπεράριθμων οπαδών.

Το σκορ στους τελικούς είναι 2-1 για τον Αστέρα μετά το 70-67 της περασμένης Τετάρτης. Ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες και όποια ομάδα σηκώσει την κούπα εξασφαλίζει αυτομάτως τη συμμετοχή της στην EuroLeague της νέας περιόδου.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν το -θεωρητικό- πλεονέκτημα της έδρας σε περίπτωση που χρειαστεί πέμπτο ματς.

TAGS ABA LEAGUE ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ