EUROBASKET

Παράπονο Μπουρούση, πάθος Σόφο (vid)

Παράπονο Μπουρούση, πάθος Σόφο (vid)
ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ-ΦΩΤΣΗΣ

O Σχορτσιανίτης έχει πάθος, ο Μπουρούσης παράπονο και ο Γ.Κολοκυθάς ...αναζητείται!

"Είναι τόσο λίγες οι ώρες, που πρέπει τώρα να ετοιμαστούμε για το επόμενο, να εμφανιστούμε έτοιμοι και με τη σωστή ψυχολογία. Θα πάμε να κερδίσουμε, έχουμε δείξει ότι ποτέ δεν τα παρατάμε, ούτε κι αυτή τη φορά τα παρατήσαμε, αυτή είναι η Εθνική Ελλάδας", είπε ο "Σόφο" ο οποίος γέλασε όταν ρωτήθηκε αν τον… τρόμαξε τον φορμάρισμα του Πάου Γκασόλ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει σήμερα. "Όχι ρε παιδιά, καμία σχέση, δε με τρόμαξε"ήταν η απάντησή του.

"Δόξα τω Θεώ, υπάρχει απόθεμα ψυχής. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να είμαστε όλοι μαζί, και τα πιο έμπειρα παιδιά διότι υπάρχει μικρότερη εμπειρία στην ομάδα, αλλά έχουμε αποδείξει ότι όσοι είμαστε εδώ, προσπαθούμε πολύ και προσπαθούμε για την Ελλάδα. Τώρα μας έχει φύγει ένα μεγάλο άγχος, αλλά και με την Ισπανία για τη νίκη θα πάμε, τώρα θέλουμε το μετάλλιο», κατέληξε ο Σχορτσανίτης.

Οι δηλώσεις του Σόφο σε βίντεο



Το παράπονο του Μπουρούση και τα μπράβο στον Πρίντεζη

"Υπάρχει και DNA νικητή, υπάρχει και τεράστια καρδιά και όλα αυτά φάνηκαν όταν αυτοί μας πέρασαν μέχρι και με έξι πόντους, αλλά δεν το βάλαμε κάτω και καταφέραμε και γυρίσαμε το ματς", δήλωσε από την πλευρά του ο Μπουρούσης προσθέτοντας με αρκετή δόση παραπόνου. "Όταν ξεκινήσαμε, όλοι μας είχατε ξεγραμμένους. Ολοι όμως. Ετσι δεν είναι; Ετσι είναι. Εμείς όμως περάσαμε στους τέσσερις. Είναι σημαντικό αυτό, αλλά δε μας φτάνει. Θέλουμε μετάλλιο για να νιώσουμε πετυχημένοι",

Δεν ξέχασε πάντως να απονείμει τα εύσημα σε ένα συμπαίκτη του " Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά, αυτό είναι σίγουρο. Για μένα όμως, αξίζει μια ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργο Πρίντεζη. Επαιξε πολύ μεγάλη άμυνα πάνω στον Χέντο Τούρκογλου και ήταν καθοριστική αυτή η συνεισφορά του στην ομάδα".

Πρίντεζης: Δεν φοβόμαστε αν παίζουμε με τόση ψυχή

΄Ο ίδιος ο Πρίντεζης είχε να λέει για τα ψυχικά αποθέματα της ομάδας και την καρδιά της: "Αυτό μέτρησε πάνω απ' όλα. Έγιναν πολλά λάθη, αλλά στο τέλος πήραμε τη νίκη, γιατί είχαμε τσαμπουκά. Μοιάζει κοινότοπο, αυτό που λέω αλλά είναι η αλήθεια. Αν παίζουμε έτσι, με τόση ψυχή και καρδιά, δεν φοβόμαστε κανέναν. Κι ας βρίσκεται, πλέον, στον δρόμο μας η Ισπανία"

Τάνιεβιτς: "Ένα σουτ που μπαίνει και βγαίνει"

Η απογοήτευση στο πρόσωπο του Μπόγκταν Τάνιεβιτς ήταν φανερή: "Δεν είχαμε μυαλό, για να τελειώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε στην πρώτη φάση. Βέβαια, όταν όλα κρίνονται σε ένα σουτ που μπήκε και βγήκε, μπορεί να λες ό,τι θες".

Ο 62χρονος κόουτς σημείωσε ακόμη:" Είναι η πρώτη φορά που χάνουμε τόσα πολλά ριμπάουντ. Ο Ασίκ είχε στρες και από τις προηγούμενες χαμένες βολές, για αυτό έχασε αρκετές και σήμερα. Όσο για τον Τούρκογλου. Ναι τον άφησα αρκετά έξω, ήθελα όμως να ξεκουραστεί και να μπει φρέσκος για να μας καθοδηγήσει"

Ο Γκιουλέρ δήλωσε ότι " τα στατιστικά λένε την αλήθεια, αφού μας σκότωσαν οι βολές και τα ριμπάουντ. Τώρα, ο στόχος μας είναι η 5η θέση"

Ο Ερντέν Αρσλάν δήλωσε ότι η ομάδα του πάλεψε όσο μπορούσε, έκανε όμως πάρα πολλά λάθη. "Οι Έλληνες ήταν και λίγο τυχεροί, αλλά κι εμείς βάλαμε το χεράκι μας. Εύχομαι στην Ελλάδα καλή επιτυχία για τη συνέχεια".

Που είναι ο...Κολοκυθάς;

Και μέσα στα πανηγύρια οι περισσότεροι από την ελληνική αποστολή δεν πρόσεξαν ότι απουσίαζε ο Γιώργος Κολοκυθάς. Ο γενικός αρχηγός της Εθνικής, δεν άντεξε να παρακολουθήσει το θρίλερ μέχρι το τέλος και ...πετάχτηκε για μια βόλτα στα πέριξ του γηπέδου, όπως συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις.

"Σε ποιά γέφυρα έχει πάει;" ρωτούσε γελώντας ο γυμναστής της ομάδας, Γιάννης Παπαγεωργίου, που θυμήθηκε ότι στο Βελιγράδι, ο Κολοκυθάς είχε φτάσει μέχρι τη γέφυρα του ποταμού της πόλης. Εδώ, πάντως, η γέφυρα βρίσκεται λίγο έξω από το γήπεδο!

Τα τηλεφωνήματα των τεσσάρων

Λείπουν από την Εθνική, αλλά είναι και κοντά. Οι τέσσερις διεθνείς που δεν βρίσκονται στο Ευρωμπάσκετ δεν ξέχασαν την προσπάθεια των πρώην συμπαικτών τους. Παπαλουκάς, Διάμαντίδης, Τσαρτσαρής και Βασιλόπουλος, επικοινώνησαν και πριν και μετά τον αγώνα.

Στην αρχή έδιναν θάρρος και στο τέλος συγχαρητήρια, για τη μεγάλη πρόκριση στους "4" του φετινού Ευρωμπάσκετ.

Το δυστύχημα έκοψε τις τσιρλίντερ

Η Πολωνία βυθίστηκε στο πένθος καθώς στα νότια της χώρας το δυστύχημα που έγινε σε ανθρακωρυχείο στοίχισε τη ζωή σε 12 εργάτες, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες.

Γι αυτό το λόγο, πριν από το τζάμπολ των δυο προημιτελικών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στα τάιμ-άουτ και στο ημίχρονο, σε ένδειξη πένθους, δεν χόρεψαν οι τσιρλίντερ.











































TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ