ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος: 76-80

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος: 76-80
Μάιλς

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 80-76 στην Πυλαία

Ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε σοβαρός στην πρώτη αγωνιστική, έτρεξε όταν του δόθηκε η ευκαιρία και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των αντιπάλων του. Ακόμα και στα κρίσιμα σημεία όταν ο "δικέφαλος του Βορρά" έκανε την αντεπίθεσή του οι "κυνέρυθροι" δεν πτοήθηκαν και αντέδρασαν σωστά με τον Άαρον Μάιλς να τους οδηγεί επιθετικά.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ και ο Κώστας Βασιλειάδης προσπάθησαν να δώσουν ώθηση στην ομάδα, ωστόσο οι λανθασμένες επιλογές δεν της επέτρεψαν να ακολουθήσει στον ρυθμό που είχε δώσει ο Πανιώνιος με συνέπεια να μην μπορέσει να ξεκινήσει με νίκη.

Διαβασμένος ο Πανιώνιος

Σε μία αμφίροπη αναμέτρηση -κάτι που αναμενόταν- οι δύο ομάδες έδειξαν αποφασιμένες να ξεκινήσουν με νίκη τις επίσημες υποχρεώσεις τους. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στο ξεκίνημα αφού ΠΑΟΚ και Πανιώνιος συμβάδιζαν στο σκορ με τους γηπεδούχους να έχουν σε εξαιρετική μέρα τον Κώστα Βασιλειάδη.

Οι "κυανέρυθροι" από την άλλη πλευρά μετέφεραν τη μπάλα κοντά στο καλάθι, έλεγξαν τον ρυθμό και προσπάθησαν να περιορίσουν τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ. Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το παιχνίδι διακόπηκε αφού προέκυψε ένα πρόβλημα με τη στεφάνη στη μία μπασκέτα.

Μετά από λίγη ώρα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους παίκτες του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς να ανεβάζουν ρυθμό και παράλληλα τη διαφορά που τους χώριζε από τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο και οι "κυανέρυθροι" έτρεξαν ένα σερί 9-0 (31-22). Στη συνέχεια οι παίκτες του Πεδουλάκη προσπάθησαν να αντεπιτεθούν όμως έκαναν αρκετά λάθη (13 στο πρώτο ημίχρονο) τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος που έβρισκε λύσεις από τον Ιβάν Ζορόσκι και τον Άαρον Μάιλς ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του 2'' πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου καθώς ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων.

Πρόβα... για Ευρωλίγκα

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και παίζοντας εξαιρετική άμυνα εγλκώβισε τον ΠΑΟΚ που συνέχισε να κάνει πολλά λάθη και έμεινε χωρίς πόντο για περίπου πέντε στο τρίτο δεκάλεπτο. Την ίδια ώρα οι "κυανέρυθροι" συνέχισαν να εκτελούν έχοντας πολυφωνία στην επίθεση.

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων είχε ως συνέπεια η διαφορά να φτάσει ακόμα και τους 17 πόντους (58-41) λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντεπιτεθεί μειώνοντας στους 6 (70-64) 1' και 20'' πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, όμως σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Τριφούνοβιτς έδειξαν χαρακτήρα και αντέδρασαν σωστά φεύγοντας με τη νίκη από το κλειστό της Πυλαίας.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 37-44, 50-62, 76-80

ΠΑΟΚ (Πεδουλάκης):Καυκής 2, Χαρίσης 4, Βασιλειάδης 18(4), Κυρίτσης 4, Τσιάρας 6(2), Ντιαρά 14(2), Άκινς 2, Γκρέγκορι 17(1), Σίμτσακ 2, Τομάσεβιτς 7, Μαρμαρινός.

Πανιώνιος (Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 2, Τσβέτκοβιτς 12, Ζορόσκι 11(1), Γεωργαλής 7(1), Νίκολιτς 5(1), Καλαμπόκης 8(1), Μάιλς 16(1), Ραϊτσεβιτς 1, Μπάξτερ 12 (9ρ.), Γιαννούλης 6.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς ανέφερε: " Ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια καυτή έδρα. Παραμείναμε συγκεντρωμένοι και αντέξαμε στην πίεση των αντιπάλων μας".

Στην αντίπερα όχθη ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε: " Μας... σκότωσε η ευχέρεια του Πανιωνίου στο πικ εντ ρολ και η ευστοχία του από μακρινή απόσταση. Δεν παίξαμε καλή άμυνα και δυστυχώς στεναχωρέσαμε τον κόσμο μας".




























TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ