ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

ΠΑΟ... 13!

ΠΑΟ... 13!
Σπανουλης

Έκανε το 13/13 (64-97 τον Πανελλήνιο) και περιμένει Πέκοβιτς! Χειρουργείο ο Τομάσεβιτς

Πριν από το ματς με τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη, αυτό που είχε ενδιαφέρον ως είδηση, ήταν η δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου στην κρατική τηλεόραση, ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα, ο Παναθηναϊκός θα ανακοινώσει την απόκτηση ενός ξένου ψηλού, φυσικά με στόχο την ενίσχυση της ομάδας.
Μόνο που για το παιχνίδι με τους "ολυμπιονίκες", αυτοί που βρέθηκαν στο κλειστό της Κυψέλης, έφταναν και περίσσευαν και μάλιστα το έδειξαν από το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς χρονοτριβή. Σε έναν αγώνα που είχε γρήγορο ρυθμό, πολλά σουτ και χαλαρή άμυνα -από πλευράς Πανελληνίου- ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να αποδώσει καλά στην επίθεση και το έκανε, πετυχαίνοντας 48 πόντους στο πρώτο 20λεπτο.

Με τους Σάνι Μπετσίροβις, Βασίλη Σπανούλη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (κατά... χρονολική σειρά εμφάνισης στο παρκέ) να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε το προβάδισμα στο σκορ από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Μάλιστα, τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (10/14 δίποντα, 7/15 τρίποντα) που είχαν οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο φτάνουν για να καταδείξουν την ανωτερότητά τους μέσα στο γήπεδο.

Η πρώτη περίοδος έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 16-27 και από την ομάδα του Ηλία Ζούρο, μόνο οι Άντονι Γκράντι και Μίλαν Ντόζετ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, αλλά όχι με αποτέλεσμα.

Βέβαια, στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πανελλήνιος έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο και μείωσε τη διαφορά ακόμη και στους πέντε πόντους, όμως οι κακές επιλογές από την περιφέρεια (2/11 τρίποντα) και κάποιες βεβιασμένες ενέργειες, δεν του έδωσαν το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου οι πράσινοι έτρεξαν ένα 0-11 σερί και πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 34-48, με τη διαφορά των 14 πόντων να αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα.

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου στην ουσία... τελείωσε και το παιχνίδι. Ο Πανελλήνιος συνέχισε την κακή του εμφάνιση και οι πράσινοι βρήκαν έδαφος για να αυξήσουν τη διαφορά και να τη στείλουν σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ο Παπαιωακείμ δεν ήταν αρκετός, αν και ήταν καλός, μέσα στη ρακέτα, όπου οι πράσινοι είχαν μεγάλη έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και ανανέωναν και τις επιθέσεις τους.

Με την τρίτη περίοδο να λήγει με σκορ 47-75, τα όποια σχόλια είναι περιττά. Οι δύο ομάδες περίμεναν να τελειώσει το ματς και πολύ περισσότερο ο Πανελλήνιος που για δεύτερη σερί αγωνιστική μετά το ματς στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, γνώρισε μια βαριά ήττα και επιβεβαίωσε και πάλι το ντεφορμάρισμά του.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και με 13/13 νίκες στρογγυλοκάθεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και συνεχίζει ακάθεκτος. Τι άλλο αξίζει να σημειωθεί; Η συμμετοχή του Άρη Ταταρούνη προς το τέλος του ματς, το πολύ όμορφο καλάθι που πέτυχε, αλλά και η ασίστ που έβγαλε στον -πολύ- μεγαλύτερό του Αλβέρτη, ο οποίος με το 600ο (!) τρίποντό του στην Α1 διαμόρφωσε το τελικό 67-94.

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 34-48, 47-75, 67-94

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Γκράντι 19 (1), Αργυρόπουλος 6 (2), Καλαϊτζίδης 3 (1), Καράμπουλας, Ντόζετ 11, Αποστολίδης 1, Παππάς, Ράνσιτς, Σκλάβος 9 (1), Ν'Ντιαγέ, Παπαιωακείμ 18.

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 8 (1), Περπέρογλου 7, Σπανούλης 15 (1), Μπετσίροβιτς 11 (3), Ταταρούνης 2, Ζίζιτς 10, Χατζηβρέττας 6, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 10 (2), Ουίνστον 8 (1), Γιασικεβίτσιους 9 (2).

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε: " Παίξαμε έξυπνα και είχαμε υπομονή, ώστε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις. Στην άμυνα είχαμε διάθεση και ενέργεια, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό, γιατί θέλαμε να σταματήσουμε το επιθετικό ταλέντο της ομάδας του Πανελληνίου".

Όταν ο Σέρβος ρωτήθηκε για ποιο λόγο πανηγυρίζει έντονα τα καλάθια του Ταταρούνη, φάνηκε να εκνευρίζεται: "Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για τον Ταταρούνη. Είναι ένας παίκτης που παίζει πέντε λεπτά, επειδή μας βοηθάει στην προπόνηση και έχει δικαίωμα να παίζει. Είναι ένας παίκτης όπως οι άλλοι και δεν πανηγυρίζω διαφορετικά τους πόντους που πετυχαίνει".

Τέλος, ο Ζοτς αναφέρθηκε και στη μεταγραφή που ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός: "Έχουμε πρόβλημα με τους τραυματισμούς του Μπατίστ και του Τομάσεβιτς, ενώ στον αγώνα χτύπησαν οι Ζίζιτς και Τσαρτσαρής. Θέλουμε έναν ποιοτικό παίκτη για να μας ενισχύσει, αλλά αυτό το διάστημα είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος".

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Ζούρος είπε: "Ξέρουν όλοι ποιος είναι ο Παναθηναϊκός, έχει τους ίδιους παίκτες, προπονητές και φιλοσοφία εδώ και χρόνια. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με ανταρτοπόλεμο και επιλέξαμε άμυνα ζώνης για να ελέγξουμε το ρυθμό. Πρέπει να ενισχυθούμε περισσότερο, αλλά αυτό είναι θέμα της διοίκησης".






























TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ