ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 77-79

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 77-79
New Image

Σε ένα ματς για γερά νεύρα στο τέλος, ο ΠΑΟΚ νίκησε 79-77 τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου με αντεπίθεση διαρκείας στο β' ημίχρονο γύρισαν το παιχνίδι και κατάφεραν να πετύχουν το διπλό. Πολλά νεύρα για τον Μάρκοβιτς στο τέλος του αγώνα, που τα έβαλε με τον Σπυρίδωνος. Δικαιολογημένος ως ένα σημείο ο Βόσνιος τεχνικός καθώς με αυτή την ήττα η ομάδα του απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα πλέι οφ.
Ο Γκετσέφσκι με 2/2 βολές έκανε το 76-79 στα 4΄΄ πριν τη λήξη, ενώ ο Ζορόσκι στο 1,7 ευστόχησε στην πρώτη (77-79) έχασε επί τούτου τη δεύτερη, όμως η φάση δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελε.

Μονρό και Γκρέγκορι ήταν αυτοί που βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να κάνει την ολική επαναφορά στο β' ημίχρονο, πετυχαίνοντας 23 και 20 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη, ο Έρτσεγκ περιορίστηκε αισθητά στην επανάληψη και τελείωσε το ματς με 23 πόντους, ενώ το κενό του άτυχου Γιάννη Καλαμπόκη που τραυματίστηκε στην προπόνηση της περασμένης Πέμπτης ήταν κάτι παραπάνω από αισθητό.

Ο αγώνας:

Φορτσάτος μπήκε στο παρκέ ο Πανιώνιος και προηγήθηκε 6-0 και 8-2, έχοντας πολύ καλά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς (8/11 στο α' δεκ.). Έρτσεγκ και Ζορόσκι ήταν σε πολύ καλή μέρα και αποτέλεσαν τις κύριες επιθετικές αιχμές των "κυανέρυθρων" που ήταν ορεξάτοι...

Με τρίποντο του Ζορόσκι, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν νωρίς νωρίς στο +8 (15-7), ενώ ο Παπανικολάου έκανε το νταμπλ σκορ (18-9). Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε μία έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ (4), σίγουρα η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Πάντως, το 1/6 τρίποντα σίγουρα δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έπρεπε να βελτιώσουν κατά πολύ τα ποσοστά τους. Στην αντίπερα όχθη, ο Πανιώνιος ότι σούταρε έμπαινε και έτσι διαμορφώθηκε το 26-17 του α' δεκαλέπτου.

Στο +16 ο Πανιώνιος

Ακόμα καλύτερη ήταν η συνέχεια για τους γηπεδούχους οι οποίοι στα πρώτα δυόμιση λεπτά της β' περιόδου έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 9-2 και έκαναν το σκορ 35-19, στέλνοντας τη διαφορά στους 16 πόντους (33-17).

Ο Έρτσεγκ δεν είχε αντίπαλο καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να τον περιορίσουν κι έτσι συνέχιζε να σκοράρει ανενόχλητος, φτάνοντας τους 15 πόντους στο 14΄. Η υπεροχή του Πανιωνίου ήταν εμφανής σε όλους τους τομείς, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με ένα δικό του επιμέρους σκορ 9-2 μείωσε σε 39-30 στο 16΄.

Ο Μαρκόπουλος με συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα του Έρτσεγκ, όμως ο Ζορόσκι με τρίποντο έκανε το 44-32. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των αντιπάλων τους κι έτσι το ημίχρονο έληξε με 47-37.

Ολική επαναφορά για ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη, οι φωνές του Σούλη Μαρκόπουλου για πιο γρήγορο τέμπο φαίνεται πως βρήκαν ανταπόκριση από τους παίκτες του. Έτσι, λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 47-43, τρέχοντας ένα σερί 6-0 κυρίως με τον Κένι Γκρέγκορι.

Το σερί έφτασε το 13-0, καθώς ο ΠΑΟΚ έκανε την ολική επαναφορά και βρέθηκε στο +3 (47-50) στο 24΄. Οι "κυανέρυθροι" έμοιαζαν πια... χαμένοι, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ είχε βρει για τα καλά το ρυθμό του. Στο 27΄ ο ΠΑΟΚ έστειλε τη διαφορά στους 8 πόντους (52-60) με τον Γκρέγκορι να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια.

Ο Ζορόσκι χρεώθηκε με τεχνική ποινή, έφτασε τα τέσσερα φάουλ κι έτσι ο Γκετσέφσκι με δύο βολές έκανε το 54-62. Ο Αθηναϊου μείωσε σε 57-63 για τον Πανιώνιο δίνοντάς του το φιλί της ζωής.

Ματς για γερά νεύρα στο τέλος

Στην έναρξη του δ' δεκαλέπτου, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πάλι στο +8 (59-67) με τον Μονρό να μοιάζει ασταμάτητος. Πάντως, ο νεαρός Αθηναίου μείωσε σε 62-69 για τον Πανιώνιο, όμως ο Γκρέγκορι έκανε πολύ καλή δουλειά μέσα στη ρακέτα (62-69), καθ' ότι και γρήγορος και αλτικός.

Στο 35΄κι ενώ ο Πανιώνιος προσπάθησε να μειώσει, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έκανε το σκορ 65-73. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, με όπλο την καλή του άμυνα που είχε περιορίσει αισθητά τους "κυανέρυθρους" και ειδικά τον Έρτσεγκ. Πάντως, ο Πανιώνιος δεν τα παράτησε και στα 28'' με κάρφωμα του Μπράιαντ μείωσε στους τρεις (74-77), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στα 20΄΄ ο Ταπούτος αστόχησε σε δύο βολές μετά από φάουλ του Αθηναίου, ενώ στα 13΄΄ ήταν η σειρά του Έρτσεγκ να πάει στην γραμμή του φάουλ μειώνοντας στον πόντο (76-77). Ο Γκετσέφσκι έκανε το 76-79, ενώ ο Ζορόσκι διαμόρφωσε το τελικό 77-79 στο 1,7΄΄ πριν το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 47-37, 57-64, 77-79

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 13, Μπράιαντ 7(1), Ζορόσκι 13(2), Παπανικολάου 5(1), Χαριτόπουλος,
Γιαννόπουλος 3(1), Γιάνκοβιτς 2, Έρτσεγκ 23(1), Αθηναίου 9(2), Παραγυιός 2.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 23(2), Καυκής 3, Γκρέγκορι 20, Ταπούτος 3(1), Καλές, Χέλιγουελ, Δεμερτζής 2, Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 10, Ντρόμπνιακ, Γκετσέφσκι 18.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Μαρκόπουλος: "Αυτό που μετράει είναι η νίκη"

Δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος ο Σούλης Μαρκόπουλος με τη νίκη της ομάδας του, σε ένα ματς που στο α' ημίχρονο έδειχνε δυσοίωνο. " Ηταν δύσκολο ματς. Ξέραμε τη δυναμικότητα του Πανιωνίου ειδικά στην έδρα του και ξέρουμε ότι οι παίκτες του έχουν δυνατό παρελθόν στο μπάσκετ.

Είχαμε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία του αγώνα και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Ξεκινήσαμε άσχημα, δεν είχαμε ρυθμό κι ο Πανιώνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο. Εβγαλε έξω από το ματς τους ψηλούς μας.

Στο δεύτερο μέρος, παίξαμε πολύ πιο σκληρή άμυνα, περιορίσαμε την κίνηση της μπάλας κι αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε εύκολες επιθετικές καταστάσεις. Είχαμε αιφνιδιασμούς πετύχαμε εύκολα καλάθια κι άλλαξε η ψυχολογία μας. Μπορούσαμε να φτάσουμε πιο εύκολα στη νίκη, κάναμε λάθη που δεν έπρεπε, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη".






Από την πλεύρά του, ο Κρις Μονρό αφιέρωσε τη νίκη στον βοηθό του Μαρκόπουλου: "Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς. Είχαμε έξτρα κίνητρο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο δεύτερος βοηθός, ο Παντελής Γούτσιος είχε πρόβλημα και θέλαμε να τον κάνουμε να νιώσει καλύτερα. Παίξαμε απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα και η νίκη είναι σπουδαία για εμάς".

Μάρκοβιτς: "Παλέψαμε αλλά δυστυχώς χάσαμε"

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Νέναντ Μάρκοβιτς στάθηκε στο γεγονός ότι στα 12'' πριν τη λήξη, οι διαιτητές δεν σφύριξαν φάουλ, παρά μόνο όταν το χρονόμετρο έφτασε στα 4''.

" Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο μέρος, όπως ακριβώς θέλαμε. Είπα στα αποδυτήρια, στην ανάπαυλα, να μην κάνουμε το ίδιο λάθος όπως με το Μαρούσι, να μην χάσουμε την ενέργειά μας και να μην αρχίσουμε να περπατάμε. Αυτό έγινε όμως.

Προσπαθήσαμε μόνο με τρίποντα να απειλήσουμε κι αυτό έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να τρέξει και να βάλει πόντους στον αιφνιδιασμό. Επίσης χρησιμοποιήσαμε λάθος τα φάουλ μας στο δεύτερο ημίχρονο. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μόνο ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο, στο τελευταίο δεκάλεπτο παλέψαμε, αλλά δυστυχώς χάσαμε.

Διαμαρτυρήθηκα στο τέλος επειδή θεωρώ ότι ήταν φάουλ από τον Αθηναίου στην αρχή της τελευταίας επίθεσης και οι διαιτητές δεν το σφύριξαν με αποτέλεσμα να χάσουμε 8'' πολύτιμα δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω γιατί δε σφυρίχθηκε.






Αποφάσισαν να μην σφυρίξουν φάουλ; Δεν το ξέρω. Στο Ζορόσκι πάντως στην πρηγούμενη δική μας επίθεση το καταλόγισαν αμέσως. Ηταν ένα παράπονο που θεωρώ πως ήταν 100% σωστό χωρίς να υποστηρίξω ότι η διαιτησία είναι δικαιολογία για την ήττα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια".



Τέλος, ο Γιάννης Αθηναίου που κράτησε ζωντανό τον Πανιώνιο σε κρίσιμα σημεία, με τα εύστοχα τρίποντα του σχολίασε: "Ηταν μία άσχημη ήττα για εμάς. Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τη διαφορά, εξαιτίας των λανθασμένων επιθέσεων.

Στο τέλος είχαμε κάποιες ολιγωρίες που μας στοίχισαν τη νίκη. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν δίπλα μας και μας στήριξε. Τον θέλουμε μαζί μας μέχρι το τέλος".

























































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ