ΑΕΚ

Πανιώνιος-ΑΕΚ: 90-71

Πανιώνιος-ΑΕΚ: 90-71
Γιαννούλης

Ο Πανιώνιος σημείωσε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας την ΑΕΚ με 90-71

Το πάρτι του Νιούλει

Ο Μπραντ Νιούλει σε 17:39 είχε 6/6 τρίποντα και 3/3 δίποντα και 24 πόντους. Κάπως έτσι δικαιολογείται απόλυτα το 48-27 του πρώτου ημιχρόνου με τους "κυανέρυθρους" του Νέναντ Μάρκοβιτς να είναι σαφώς καλύτεροι από την ΑΕΚ που οι παίκτες της ήταν άστοχοι εκτός από ορισμένα ξεσπάσματα του Ουίλιαμ Έιβερι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά έφτασε και του 25 πόντους (44-19) λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την Ένωση να δείχνει ότι δεν ξέρει που βρίσκεται... Βέβαια για να μην αδικήσουμε και τους υπόλοιπους παίκτες του Πανιωνίου αφού ρίξαμε το βάρος στο Νιούλεϊ και ο Γιαννούλης και ο Κένταλ είχαν καλή απόδοση αλλά και ο Βασίλης Ξανθόπουλος ο οποίος οργάνωσε άψογα το παιχνίδι των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη η Ένωση προσπάθησε να βελτιώσει την απόδοση της, χωρίς όμως να έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού κατάφερε να μειώσει προς στιγμήν στους 14 με κάποια επιθετικά ξεσπάσματα των Έιβερι και Σι και στη συνέχεια η διαφορά πήρε και πάλι την ανηφόρα... Mε αποκωρύφωμα τους 29 πόντους στο 33' (80-51) έπειτα από καλάθι που σημείωσε ο Γιάννης Γιαννούλης.

Για το μόνο πράγμα που υπήρχε αγωνία από ένα σημείο και έπειτα είναι αν ο Νιούλει θα σπάσει το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων το οποίο είχε ο Γιώργος Μποζίκας (8/8 σε αγώνα Άρης-Ιωνικός). Τελικά κατάφερε να το ισοφαρίσει ο παίκτης του Πανιωνίου.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης προσπαθούσε να σημαζέψει τα ασημάζευτα και δεν μπόρεσε να αποφύγει τη βαριά ήττα.

Tα δεκάλεπτα: 19-14, 48-27, 68-51, 90-71

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 2, Ζορόσκι 9(1), Γεωργαλής 4, Σάκοτα 15(3), Γιάνκοβιτς, Νιούλεϊ 32, Καβαλιάουσκας, Κατιάκος, Κένταλ 16, Γιαννούλης 12.

ΑΕΚ (Αγγέλου): Γουέσον 8, Σι 14(2), Τσάμης, Ταπούτος, Κυρίτσης 9, Χατζής, Μπάρλος 14, Έιβερι 15(1), Βασίλιεβιτς 6(2), Χαρίσης 5.

Στοπ στους φίλους της ΑΕΚ


Πριν από την έναρξη του αγώνα περίπου 200 φίλαθλοι της ΑΕΚ θέλησαν να μπουν στο κλειστό του Ελληνικού προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα τους, ωστόσο, δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Mάρκοβιτς: "Εντυπωσιάστηκα από την προσπάθεια"



O Nέναντ Μάρκοβιτς δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ντεμπούτο και μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: " Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Ήμασταν εξαιρετικοί σε άμυνα κι επίθεση. Πήρα το ρίσκο να κάτσω στον πάγκο της ομάδας αν και ήμουν μόλις δύο μέρες στην ομάδα.

Εντυπωσιάστηκα από την προσπάθεια των παιδιών, τη θέληση και την αυτοπεποίθησή τους. Σαφώς και δεν θα έχουμε σε όλα ματς τόσο μεγάλη ευστοχία, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι όλα θα πάνε καλά για εμάς

".

Aπό την πλευρά του ο Γιάννης Γιαννούλης σχολίασε: " Μπήκαμε αποφασισμένοι στο παρκέ, πιέζοντας από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ήμασταν έτοιμοι, μειώσαμε τα λάθη, αλλά την Τρίτη έχουμε ευρωπαϊκό μας, οπότε τα κεφάλια μέσα. Κάθε αλλαγή προπονητή φέρνει άλλον αέρα στην ομάδα".

Aγγέλου: "Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι"



Στην αντίπερα όχθη ο Βαγγέλης Αγγέλου ήταν απογοητευμένος από την απόδοση της ομάδας του. " Περίμενα να ήταν καλύτερη η μέρα σήμερα. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για τη νίκη του. Κέρδισε δίκαια", ανέφερε ο τεχνικός της Ένωσης και συνέχισε: " Εμείς δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να αρχίσουμε από τη Πέμπτη να θέσουμε κάποιες αρχές στο παιχνίδι μας.

Η έκταση της ήττας και η τακτική βαραίνει εμένα. Στην ΑΕΚ έχει γίνει μια σοβαρή κι επίπονη προσπάθεια από το καλοκαίρι. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Θα πρέπει να μαθαίνεις από τις ήττες σου. Με δουλειά και υπομονή θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη και να βελτιωθούμε εν όψει της συνέχειας

".

Όσο για το αν χρειάζονται αλλαγές ο Αγγέλου ανέφερε: " Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κουραστεί πολύ 3-4 μήνες. Θα ήταν ανώριμο εκ μέρους μου αν έλεγα τι πρέπει να αλλάξει. Θα σκεφτούμε αν κάτι πρέπει να αλλάξει, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Η ΑΕΚ είναι μια ιστορική ομάδα. Υπάρχει κόσμος και μεγάλη ιστορία που δημιουργούν πίεση. Όλοι θέλουμε να βρούμε μια λύση, αλλά σε δύο ημέρες δεν είναι εύκολο να εντοπίσουμε τις αιτίες. Τις επόμενες ημέρες, μέσα από δουλειά θα δούμε τι φταίει

".

O Kώστας Χαρίσης από την πλευρά του τόνισε: " Ξεκινήσαμε χαλαρά το παιχνίδι και χάσαμε πολλά τρίποντα. Δείξαμε πως έχουμε διάθεση για δουλειά, αλλά και πολύ άγχος. Ελπίζω στο μέλλον να «χαλαρώσουμε» και να διορθώσουμε τα λάθη μας, ώστε να ανακάμψουμε".




























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ