EUROLEAGUE

Πανέτοιμος για Τσιμπόνα

Πανέτοιμος για Τσιμπόνα
Χέρμπερτ

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Τσιμπόνα, στο "Αλεξάνδρειο"

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ θα έχει κανονικά στην διάθεσή του τον Ρέισον Τέρι, όπως και στα προηγούμενα δύο πρώτα παιχνίδια στον Β΄ όμιλο της Ευρωλίγκας, με Μάλαγα στο Αλεξάνδρειο και την Λε Μαν στην Γαλλία. Αυτό όμως που συνεχίζει να παραμένει άγνωστο για τον τεχνικό του Άρη, είναι το πότε θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αμερικανού φόργουορντ και για τις εγχώριες υποχρεώσεις.
Το πότε δηλαδή θα έρθει στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης το σλοβάκικο διαβατήριο του Τζερεμάια Μάσεϊ, ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνίζεται ως κοινοτικός και ο Ρέισον Τέρι να καλύψει την θέση του δεύτερου ξένου στην Ελλάδα, ως παρτενέρ του Μπρέισι Ράιτ.

Χέρμπερτ: " Είμαστε το φαβορί"
Ως μεγάλη ευκαιρία του Άρη, να διατηρήσει το αήττητο στην Ευρωλίγκα, χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Τσιμπόνα, ο τεχνικός των "κιτρίνων", Γκόρντον Χέρμπερτ.

" Είναι το πρώτο παιχνίδι που ο Άρης είναι το φαβορί και σε θέση να νικήσει. Πρόκειται για σπουδαία ευκαιρία να επικρατήσουμε της Τσιμπόνα και να επεκτείνουμε το θετικό σερί μας. Οι παίκτες μου πρέπει να είναι επιθετικοί και την ίδια στιγμή να παραμένουν συγκεντρωμένοι, ώστε να διατηρηθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου".

" Η Τσιμπόνα είναι νεανική ομάδα, γεμάτη ταλέντο. Έπαιξαν σπουδαία απέναντι στην Έφες Πίλσεν, την πρώ τη αγωνιστική. Πρέπει να είμαστε σκληροί και να "βγάλουμε" πολλή ενέργεια μέσα στις γραμμές του γηπέδου για να πάρουμε τη νίκη και να την αφιερώσουμε στους φιλάθλους. Στόχος μας είναι τους κάνουμε να αισθάνονται υπερήφανοι για τον Άρη, όταν θα φεύγουν από το γήπεδο, στο τέλος κάθε αγώνα".

Ηλιάδης: " Σοβαροί όπως στα προηγούμενα ματς"

Τη σοβαρότητα που έδειξε στα προηγούμενα ματς, ο Άρης, πρέπει να επαναλάβει και σ' αυτό με την Τσιμπόνα, σύμφωνα με τον Σάββα Ηλιάδη, που αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό ματς της ομάδας του.

" Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε στην έδρα μας κι έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε σιγά, σιγά τον ρυθμό μας, ενώ προερχόμαστε και από μια σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή. Πρέπει και αύριο λοιπόν να παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί στο γήπεδο για να φτάσουμε στη νίκη", είπε ο άσος των "κιτρίνων", στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Ως κλειδί του αγώνα, χαρακτήρισε τον έλεγχο του ρυθμού: " Το ποιος θα μπορέσει να επιβάλει τον δικό του ρυθμό. Η ομάδα που θα μπορέσει να το καταφέρει, θα είναι και αυτή που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη. Το γεγονός ότι η Τσιμπόνα προέρχεται από μια πολύ κακή εμφάνιση, αλλά και μια βαριά ήττα στην έδρα της Μάλαγα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γιατί δεν πιστεύω ότι θα ξανά παρουσιάσει μια παρόμοια εικόνα στο γήπεδο. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί".

Ο γκαρντ του Άρη, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του είναι πολύ πιο ισχυρή με τον Ρεϊσόν Τέρι, στη σύνθεσή της: " Είναι αλήθεια ότι με τον Τέρι στους αγώνες της Ευρωλίγκα παρουσιαζόμαστε πολύ δυνατοί. Ευτυχώς η απουσία του στο ελληνικό Πρωτάθλημα δεν μας έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής. Όπως και να έχει όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεγάλες ομάδες πρέπει να αναπληρώνουν όλα τα κενά που προκύπτουν. Είτε αυτό έχει να κάνει με το διαβατήριο του Μάσεϊ που δεν επιτρέπει στον Τέρι να αγωνίζεται στο ελληνικό Πρωτάθλημα, κάτι που ελπίζω να λυθεί σύντομα, είτε έχει να κάνει με προβλήματα τραυματισμών κατά την διάρκεια της χρονιάς. Θα πρέπει λοιπόν όσο δεν παίζει ο Τέρι να κάνουμε όλοι μας ότι καλύτερο μπορούμε για να τον αναπληρώνουμε επάξια το κενό του".

" Όπως εγώ, έτσι και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου θέλουμε να παίζουμε και να βοηθάμε την ομάδα. Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή και είναι θέμα χρόνου να βρούμε όλοι τον ρυθμό μας, ενώ το πιο σημαντικό από όλα είναι η ομάδα να τα πηγαίνει καλά".

Αγαδάκος: " Να προστατέψουμε την έδρα μας"

Την "προστασία" του Αλεξανδρέιου, έχει ως πρωταρχικό στόχο, ο Λάζαρος Αγαδάκος, που έπλεξε το εγκώμιο των οπαδών του Άρη.

" Για να είμαι ειλικρινής, δεν παρακολούθησα τα παιχνίδια της Τσιμπόνα με λεπτομέρεια, αλλά κάθε ομάδα στον όμιλό μας είναι υψηλού επιπέδου. Δεν ξεχνώ ότι νίκησαν την Έφες Πίλσεν στην έδρα τους. Δεν πιστεύω ότι η μεγάλη ήττα στη Μάλαγα θα τους επηρεάσει, αφού αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν. Θα έρθουν για να μας νικήσουν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε το αήττητο στην έδρα μας".

" Είναι αλήθεια ότι παίξαμε ένα ζευγάρι παιχνιδιών σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα θέλουμε να προστατέψουμε το “Αλεξάνδρειο”. Οι οπαδοί μας γνωρίζουν πως να μας υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, όχι μόνο γιορτάζοντας όταν η ομάδα κερδίζει αλλά και όταν βρίσκεται σε δύσκολες καταστάσεις".

Το έξι στα έξι ο Άρης στο Εφηβικό
Την έκτη της νίκη στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η εφηβική ομάδα του Άρη. Στο ντέρμπι του ομίλου νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τον Ηρακλή με 77-48 (ημίχρονο 43-21).

Η σύνθεση των νικητών:

Άρης (Κυριακού): Καραθανάσης 2, Βαλεργάκης 5(1), Σαμαράς 21(4), Παπανικολάου 17, Σταμπουλής14, Βούλγαρης 10, Μούρτος 8, Πατσός, Κουκουρέλης, Στυλιανίδης, Οικονόμου, Τσιοβάρας.

Το επόμενο παιχνίδι της εφηβικής ομάδας είναι με αντίπαλο τον Αίαντα Ευόσμου το Σάββατο (10|11) στις 8 μμ στο Αλεξάνδρειο.
































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ