ΑΡΗΣ

Πανελλήνιος - Άρης 65-73

Πανελλήνιος - Άρης 65-73
New Image

Με όπλο την άμυνά του και τον Κακιούζη, ο Άρης γύρισε το παιχνίδι νικώντας 73-65 τον Πανελλήνιο

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ο Μιχάλης Κακιούζης ο οποίος με δύο τρίποντα στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου άλλαξε το "μομέντουμ" υπέρ του Άρη, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και ουσιαστικά έκοψε τα... φτερά των "Ολυμπιονικών".
Ο ίδιος άλλωστε, έκανε στο 38΄ το 63-73 βάζοντας τέλος στα όνειρα του Πανελληνίου για νίκη. Ενός Πανελληνίου που παρουσιάστηκε κουρασμένος αλλά και χωρίς ενέργεια στο παιχνίδι του, όντας σαφώς επηρεασμένος από τη συμμετοχή του στο Final Four της Βιτόρια.

Ο Ηλίας Ζούρος έδωσε ανάσες στους βασικούς του μετά από την υπερπροσπάθεια του Eurocup, ρίχνοντας από νωρίς τους αναπληρωματικούς στο παρκέ. Οι "Ολυμπιονίκες" αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντέβιν Σμιθ που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Στο τέλος φάνηκε πολύ η απουσία του Βουγιούκα που δεν ξαναπέρασε στο παρκέ.

Πρώτος σκόρερ για τον Άρη ο Γουόλς με 15 πόντους, σε ένα ματς που δεν αγωνίστηκαν οι Μπετς και Χατζηβρέττας. Από την άλλη, οι 18 πόντοι του Μπλάκνεϊ δεν ήταν αρκετοί.

Ο αγώνας

Ο Άρης αν και φιλοξενούμενος μπήκε δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε 0-7, ξαφνιάζοντας τους παίκτες του Ηλία Ζούρου. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι σταδιακά άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά και με κύριες επιθετικές αιχμές τους Βουγιούκα και Μπλάκνεϊ πέρασαν μπροστά.

Ένα καλάθι και φάουλ του πρώτου έκανε το σκορ 14-10, ενώ ο καυτός από τα 6.25μ. Ρόντρικ Μπλάκνεϊ ήταν αυτός που κρατούσε μπροστά στο σκορ τον Πανελλήνιο, ολοκληρώνοντας το α' δεκάλεπτο έχοντας 10 πόντους με 3/3 τρίποντα. Γενικότερα πάντως ο Πανελλήνιος ήταν πολύ εύστοχος από τα 6.25μ. τελειώνοντας το α' δεκάλεπτο με 5/6 σουτ. Πολύ καλός ο Ματ Γουόλς που έδινε λύσεις στον Άρη, φτάνοντας τους 10 πόντους.

Ντέρμπι με τα όλα του

Ο Άρης άρχισε να πλησιάζει στο 12' και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής (26-25), με τους Μάιλς και Κακιούζη να ευστοχούν σε μία από τις δύο βολές που είχαν. Δύο συνεχόμενοι αιφνιδιασμοί όμως του Πανελληνίου με εκφραστές τους Βουγιούκα και Μπλάκνεϊ έκαναν το σκορ 30-25 υπέρ των γηπεδούχων, με τον Μπλατ να καλεί σε τάιμ άουτ για να ανακόψει το ρυθμό της αντίπαλης ομάδας.

Κάτι που έγινε, καθώς οι Θεσσαλονικείς βελτίωσαν την άμυνα τους και πήραν ξανά το προβάδισμα (32-33), πριν ο Μπάρλος με τρίποντο δώσει αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (32-36). Ένα προβάδισμα που δεν κράτησε ο Άρης ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των "Ολυμπιονικών" (9 έναντι 2). Έτσι, λοιπόν οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια ισόπαλες 36-36.

Παρά τα λάθη του, στο +5 ο Πανελλήνιος

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες ανέβασαν ταχύτητα και το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο, συνέχισαν όμως να εναλλάσσονται στο σκορ. Ο Καλαϊτζής ισοφάρισε σε 40-40, ο Βουγιούκας σε 42-42, ενώ ο Ντέιβις έκανε το 46-46. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να ξεφύγουν παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να είναι επιρρεπείς στο λάθος.

Αντίθετα, ο Πανελλήνιος έκανε το 50-46 και ο Όστοϊτς αστόχησε σε δύο βολές, απαγορεύοντας στην ομάδα του να ξεφύγει με +6. Πάντως, με μία βολή του Όουενς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 28' με 53-48, ο Άρης μείωσε σε 53-52 και τελικά ο Πανελλήνιος έκλεισε το δεκάλεπτο στο +5 (57-52), χάρη σε τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Χαραλαμπίδη.

Το γύρισε με όπλο την άμυνα ο Άρης

Σε ένα λεπτό, η διαφορά του Πανελληνίου είχε χαθεί καθώς ο Κακιούζης με δύο συνεχόμενα τρίποντα oλοκλήρωσε ένα σερί 8-0 του Άρη, γράφοντας το 57-60. Ο Ηλίας Ζούρος κάλεσε σε τάιμ άουτ και ζήτησε από τους παίκτες του μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα.

Ο Άρης όμως είχε βρει ρυθμό και ξέφυγε με 57-62, πριν δώσει επιθετική λύση ο Παπαμακάριος. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν άμεσα με τον Κίκι Κλαρκ να ανταποδίδει το τρίποντο και τον Κακιούζη να κάνει το 60-67, δίνοντας για δεύτερη φορά στον Άρη αέρα επτά πόντων (0-7 στο ξεκίνημα του αγώνα). Στο πιο κρίσιμο σημείο, ο Πανελλήνιος έχασε κάποια ριμπάουντ και ο Γουόλς έκανε το 61-70 στο 36΄.

Παίζοντας καλά στην άμυνα, ο Άρης περνούσε την μπάλα μέσα στη ρακέτα, όπου απουσία του Βουγιούκα γινόταν... πάρτι. Ο Μιχάλης Κακιούζης με λέι απ έκανε το 63-73 στο 38' και ουσιαστικά όλα τελείωσαν, με τον Πανελλήνιο να μην έχει καθαρό μυαλό από εκεί κι έπειτα.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 36-36, 57-52, 65-73

Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 8(2), Χαραλαμπίδης 6(1), Καλαϊτζής 2, Όουενς 3, Όστοϊτς 4, Πέτρουλας, Κομποδιέτας 5(1), Μπλάκνεϊ 18(3), Κολώκας, Ντέιβις 4, Βουγιούκας 15.

Άρης (Μπλατ): Κλαρκ 6(2), Μάιλς 14(1), Γουόλς 15(3), Ρίτσαρντσον 11(1), Ντικούδης 1, Σκορδίλης 2, Πάουνιτς 4, Κακιούζης 13(2), Μπάρλος 7(1).

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα, πατήστε εδώ .

Μπλατ: "Παίξαμε σκληρά και έξυπνα"

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Πανελληνίου: " Είμαι χαρούμενος για τη νίκη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Πανελλήνιος έχει αποδείξει ότι πρωταγωνιστεί δίκαια στην Α1 και την Ευρώπη. Μπορώ να πω ότι οι απουσίες (σ.σ. Χατζηβρέττας, Μπετς) ήταν το πλεονέκτημα μας, με δεδομένο ότι οι υπόλοιποι παίκτες είχαν την ευκαιρία να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Ίσως μάλιστα να ήταν και ο λόγος που επικρατήσαμε σήμερα. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Φέτος έχουμε χάσει κάποια ματς που δεν έπρεπε. Λόγω του προγράμματός μας και του ότι δεν είχαμε να δώσουμε επίσημο ματς τις τελευταίες μέρες, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο. Παίξαμε σκληρά, έξυπνα και δικαιούμασταν τη νίκη

Προφανώς πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι δεν έχουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας. Σε σχέση με το πρώτο ματς στη Θεσσαλονίκη, δείξαμε καλύτερη εικόνα. Δεν μπορώ να ξέρω αν ο Χατζηβρέττας και ο Μπετς αγωνιστούν στο επόμενο παιχνίδι, εξάλλου όλη τη χρονιά παίζουμε με απουσίες.

Όπως και να χει, είτε τερματίσουμε στην 7η, είτε στην 8η θέση θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια δεν θα είναι για... πικ νικ. Από την άλλη πλευρά οι αντίπαλοί μας δεν θα χαίρονται που θα πέσουν με τον Άρη στα playoffs".

Από την πλευρά του ο Νίκος Μπάρλος τόνισε: " Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, τον κόσμο και την ομάδα αφού δείξαμε χαρακτήρα, ατομικά σαν παίκτες και ομαδικά σαν Άρης. Ο Πανελλήνιος είναι μια οργανωμένη ομάδα, με καλή πορεία στην Ελλάδα και το Eurocup.

Ξέραμε ότι θα ήταν κουρασμένος και ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Κοιτάμε την επόμενη μέρα, την επόμενη προπόνηση και πάμε για το καλύτερο στο επόμενο παιχνίδι. Αυτή η νίκη μας χαροποιεί και, συγχρόνως, μας στεναχωρεί αφού εξακολουθώ να πιστεύω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας".

Ζούρος: "Ήμασταν τραγικοί, απαράδεκτοι"

Έξαλλος με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του ήταν ο Ηλίας Ζούρος: " Ο Αρης άξιζε τη νίκη. Εμείς ήμασταν τραγικοί. Απαράδεχτοι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αν παίζουμε έτσι θα χάσουμε στα πλέι οφ, με όποιον κι αν παίξουμε.

Έχω αρκετές φορές αναλάβει την ευθύνη. Πλέον, πρέπει να τις αναλάβουν κι άλλοι. Το επόμενο παιχνίδι είναι εκτός με το Μαρούσι. Ενα ακόμα πιο δύσκολο ματς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί αυτή η εικόνα της ομάδα είναι απαράδεχτη.

Ελπίζω οι παίκτες μου να είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά και να επιστρέψουν στην ελληνική πραγματικότητα. Δοκιμάσαμε σχήματα γιατί έλειπε ο Σμιθ. Λογικό δεν είναι; Ο Κομποδιέτας ήταν πολύ καλός. Σταμάτησε τον Γουόλς. Το πρόβλημα ήταν συνολικό. Η άμυνά μας γενικά".

Τέλος, ο Δημήτρης Κομποδιέτας αρκέστηκε να πει: " Δεν παίξαμε όπως πρέπει και όπως μπορούμε. Κοιτάμε μπροστά. Σίγουρα υπήρχε κούραση από το Φάιναλ Φορ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Μέσα από την προπόνηση πρέπει να συντονιστούμε και να επιστρέψουμε δυνατοί".
































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ