ΑΡΗΣ

Παναθηναϊκός-Άρης: 81-76

Παναθηναϊκός-Άρης: 81-76
Μπατιστ Ντικουδης

Οι πράσινοι μπορούσαν να νικήσουν πιο εύκολα κι ο Άρης να πάρει τη νίκη. Τελικά... 81-76

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες με τον Άρη, αν και ο Σάνι Μπετσίροβιτς πήγαινε πολύ καλά στα οργανωτικά του καθήκοντα και ο Μάικ Μπατίστ ξεκίνησε δυνατά, προσφέροντας πόντους στην ομάδα του. Ωστόσο, ο Άρης με καλή άμυνα δεν άφησε τους πρωταθλητές να ξεφύγουν στο σκορ και με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στην επίθεση, κατάφερε να κλείσει την περίοδο όντας μόλις δύο πόντους πίσω (18-16).
Όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με πολύ καλα πικ εντ ρολ, τους Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους να δημιουργούν και τους Ουίνστον, Ζίζιτς, αλλά και Ντικούδη να σκοράρουν, οι πράσινοι έπαιξαν πολύ καλά, απέδωσαν όμορφο μπάσκετ και σε μερικές φάσεις προσέφεραν πλούσιο θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός τελειώσε το πρώτο ημίχρονο με πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα (17/23) και 11 ασίστ, στοιχεία που δείχνουν την επιθετική οξυδέρκεια της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Αντίθετα, ο Άρης στο δεύτερο δεκάλεπτο κόλλησε. Ο Μάσεϊ δεν είχε βρει ρυθμό, όπως και ο Καστλ και έμεινε μόνος του ο Τσαλδάρης να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Κι αν από τη γραμμή του τριπόντου τα πράγματα πήγαιναν καλά (5/11), στα δίποντα τα νούμερα (7/21) ήταν αποθαρρυντικά για την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με 13 πόντους (40-27), για να λήξει τελικά το ημίχρονο με σκορ 43-33, ύστερα από ένα... τυχερό τρίποντο του Καστλ στην εκπνοή του χρόνου και μετά από δύο αναπηδήσεις της μπάλας στη στεφάνη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και ήταν ο κυρίαρχος του παρκέ. Με πολύ καλή άμυνα, με σωστές βοήθειες, προσήλωση στο ριμπάουντ και επίσης σωστές επιθέσεις, άρχισε να μειώνει τη διαφορά και να βγάζει εκτός ρυθμού τον Παναθηναϊκό. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε και ο Μίλος Βούγιανιτς που δεν ικανοποίησε στη θέση του πλέι μέικερ, την ώρα που η ομάδα του Ομπράντοβιτς άφησε το inside game και πέρασε στα τρίποντα.

Τα τρίποντα, όμως, ήταν άστοχα και ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό του Παναθηναϊκού με τον καλύτερο τρόπο. Στο τέλος της περιόδου και με τρίποντο του Σάββα Ηλιάδη η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε 54-54 και ολοκλήρωσε ένα επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο (11-21).

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ξύπνησε και με το που ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε αποφασισμένος να μην αφήσει για πολύ ώρα ζωντανές τις ελπίδες του Άρη για νίκη. Με ένα γρήγορο 5-0, οι πράσινοι πήραν μια διαφορά κι όταν ο Άρης απάντησε και πλησίασε στους δύο πόντους (60-58) με ένα καλάθι του Μότολα, οι γηπεδούχοι βρήκαν και πάλι τη λύση. Μάλιστα, με ένα τρίποντο του Σπανούλη η διαφορά ανέβηκε στους επτά πόντους και σε εκείνο το σημείο οι πιθανότητες του Άρη για διεκδίκησης της νίκης μειώθηκαν απότομα.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 43-33, 54-54

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5 (1), Γιασικεβίτσιους 8, Σπανούλης 12 (2), Μπετσίροβιτς 5, Μπατίστ 9, Ζίζιτς 9, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 16, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 2, Ουίνστον 8, Βούγιανιτς 5 (1).

Άρης (Γκόρντον Χέρμπερτ): Καστλ 7 (1), Τσαλδάρης 20 (6), Σεραπίνας 1, Ράιτ 9 (1), Καλαϊτζής 3 (1), Ηλιάδης 3 (1), Μότολα 16, Μάσεϊ 17, Αγαδάκος.

Ομπράντοβιτς: "Χάσαμε ελεύθερα σουτ"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γκόρντον Χέρμπερτ τόνισε: "Για εμάς ήταν μια μεγάλη πρόκληση να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Θέλαμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Στο 2ο και το 4ο δεκάλεπτο δεν δώσαμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλό μας, αλλά όταν είχαμε την υπεροχή δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε σε εύκολες περιπτώσεις. Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε καλά, αλλά δεν κρατήσαμε το ίδιο τέμπο και στα 20 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου".

Από την πλευρά του, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είπε: "Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Άρης ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά καταφέραμε στη συνέχεια να διασπάσουμε την άμυνά του. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, είναι ότι χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε και τον περιμένουμε και στο ματς με την Μπανταλόνα".




















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ