ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: ΗΠΑ - Καναδάς και Κίνα - Αυστραλία οι δύο μεγάλοι ημιτελικοί

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: ΗΠΑ - Καναδάς και Κίνα - Αυστραλία οι δύο μεγάλοι ημιτελικοί
FIBA

Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Κίνα και Αυστραλία απαρτίζουν την τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται στο Σίδνεϊ.

Τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών έγιναν γνωστά την Πέμπτη (29/9) μετά τ' αποτελέσματα των νοκ άουτ αγώνων για την οκτάδα.

Την αρχή έκαναν, χρονικά, οι ΗΠΑ που επιβλήθηκαν πολύ άνετα της (πρωταθλήτριας Ευρώπης) Σερβίας με 88-55 και επιβεβαίωσαν τον ρόλο των φαβορί στη διασταύρωση. Με 50 πόντους από το πρώτο μισό και άμυνα που δεν άφησε περιθώρια μετά το 10' όλα ήταν απλά για το σύνολο της Σέριλ Ριβ.

Στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής (30/9, 10:00) oι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν στο γειτονικό ντέρμπι τον Καναδά που είχε επίσης εύκολο έργο απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Με επιμέρους 26-11 στην πρώτη περίοδο και πέντε παίκτριες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, η κατάσταση στο παρκέ πήρε από νωρίς μια συγκεκριμένη μορφή χωρίς να διαφοροποιηθεί στο υπόλοιπο του αγώνα. Πλέον οι Καναδές διεκδικούν το πρώτο βάθρο σε Παγκόσμιο μετά από 36 χρόνια!

Για το άλλο ραντεβού της ζώνης των μεταλλίων (30/9, 12:30), πρώτη έκλεισε θέση η Κίνα, νικώντας 85-71 τη Γαλλία με κορυφαία τη Μενγκ Λι (23 πόντοι, 4/8 τρίποντα, 4 ασίστ). Η Μαρίν Φοτού είχε 19 πόντους, αλλά ήταν πολύ μόνη για να σταματήσει τις Κινέζες των 23 ασίστ που τέλειωσαν το παιχνίδι με 63% στα δίποντα (22/35).

Ακολούθως ήρθε η σειρά της οικοδέσποινας Αυστραλίας. Η μάχη με το Βέλγιο αποδείχθηκε άνιση και το 86-69 έδωσε στην ομάδα της Σάντι Μπροντέλο την πολύ εύκολη πρόκριση. Ενδεικτική είναι η διαφορά στα ριμπάουντ, καθώς οι Αυστραλές μάζεψαν 48 και οι Βελγίδες μόλις 23!

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP FIBA ΗΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΚΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ