ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Όντομ: Lost in Hollywood

Όντομ: Lost in Hollywood

Το Χόλιγουντ λατρεύει τις ιστορίες ανθρώπων που για τον έναν ή τον άλλο λόγο, έχασαν το δρόμο τους, πριν δοκιμαστούν, επαναπροσδιοριστούν και γίνουν πάλι επιτυχημένοι. Το ίδιο και ο Χοσεάν Κερεχέτα, για αυτό και κάλεσε τον Λαμάρ Όντομ στη Λαμποράλ Κούτσα.

Είχε τα πάντα: φήμη, δόξα, χρήματα. Ώσπου έχασε τα πάντα. Από μια στραβοτιμονιά. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γιατί μεταξύ των όσων έζησε ο Λαμάρ Όντομ (από αυτά που σημαδεύουν τη ψυχή σου, που σε θέτουν αντιμέτωπο με τις πιο σκοτεινές πλευρές σου) ήταν και ένα αυτοκινητικό δυστύχημα.

Έφτασε στο ναδίρ στις 30 του περασμένου Αυγούστου, όταν συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών -το καταφύγιο του κάθε φορά που "έπιανε" πάτο. Τις τρεις ημέρες που προηγήθηκαν, είχε δηλωθεί ως "αγνοούμενος" από την οικογένεια του. Στην επανεμφάνιση του, έγραψε στο Twitter πως "π αλεύω με τους δαίμονες μου και περνώ μια πολύ σκοτεινή στιγμή". Διέψευσε πως το θέμα του ήταν τα ναρκωτικά. Ενημέρωσε ότι το πρόβλημα ήταν πολύ πιο μεγάλο. Οι πληγές ήταν πολύ πιο βαθιές.

"Ο θάνατος είναι πάντα γύρω μου"

Μεγάλωσε στο Κουίνς και αυτό από μόνο του δεν θα μπορούσε να είναι απλό, εκείνη την εποχή. Στα 12 έχασε τη μητέρα του, Κάθι από καρκίνο στο έντερο. Ο πατέρας του, Τζο αδυνατούσε να τον αναλάβει, ως χρήστης ηρωίνης. Έμεινε με τη γιαγιά του, Μίλντρεντ, η οποία φρόντισε να τον στείλει στο Τρόι της Νέας Υόρκης, για να φοιτήσει στη Redemption Christian Academy.

Από εκεί η καριέρα του πήρε το δρόμο της. Η ζωή του, όχι. Ξέρετε τι λένε για το Θεό. Γελά όταν κάνουμε πλάνα. Το 2004 χρειάστηκε να αποχωριστεί τη γυναίκα που τον μεγάλωσε -τη γιαγιά του. Δυο χρόνια μετά, στις 29 Ιουνίου του 2006 ένιωσε και πάλι μετέωρος, όταν ο έξι μηνών γιος του (το τρίτο παιδί που απέκτησαν με τη Λίζα Μοράλες -επί 10ετίας σύντροφο του), Τζέιντεν πέθανε, ενώ κοιμόταν στην κούνια του, από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS). Όχι, αυτό δεν ήταν το τελευταίο χτύπημα της μοίρας που συχνά πυκνά του θύμιζε πως ό,τι και αν κάνει, στο τέλος της ημέρας παραμένει θνητός.

Όντομ: Lost in Hollywood

Στις 13 Ιουλίου του 2011 και ενώ κατευθυνόταν στην κηδεία 24χρονης εξαδέλφης του, -η οποία κατά δήλωση του ιδίου "δολοφονήθηκε"-, το τζιπ στο οποίο επέβαινε, έπεσε πάνω σε μια μηχανή, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 15χρονος περαστικός. " Άκουσα έναν δυνατό κρότο και μετά είδα τον οδηγό της μηχανής, ο οποίος έκανε σούζα, να πέφτει επάνω μας και να περνά πάνω από το αυτοκίνητο. Όπως γλιστρούσε η μοτοσυκλέτα στην άσφαλτο, άκουσα έναν ακόμα κρότο: η μηχανή είχε χτυπήσει έναν περαστικό. Είχα σοκαριστεί. Καθόμουν μέσα στο αυτοκίνητο και έβλεπα τη ζωή να φεύγει από αυτό το παιδί".

" Κηδεύω κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Έχω χάσει πολλές θείες, πολλά εξαδέλφια, πολλούς φίλους", είχε πει στους Los Angeles Times, ένα μήνα αργότερα, με τη φωνή του να βγαίνει μετά δυσκολίας, " ο θάνατος είναι πάντα γύρω μου. Όταν έθαψα το παιδί μου, δεν το θρήνησα πριν περάσει ενάμισης χρόνος. Έχω την αίσθηση πως οι συνέπειες του να δω νεκρή την εξαδέλφη μου και εκείνο το παιδί να πεθαίνει στην άσφαλτο, ήταν που με κατέβαλαν. Αισθάνθηκα αδύναμος. "Διαλύθηκα" ψυχολογικά". Άρχισε να διαβάζει το "Embraced by the light", βιβλίο που απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν δύσκολα, που έχουν ανάγκη απλά να "βγάλουν" τη μέρα. " Πρέπει να τα καταφέρω. Πρέπει να συνέλθω. Δεν έχω άλλη επιλογή", είχε πει.

Όντομ: Lost in Hollywood

Δίπλα του, από το 2009, ήταν η Κλόι Καρντάσιαν, της γνωστής τηλεοπτική οικογένειας των πέντε διαφορετικών realities να καταγράφουν την καθημερινότητα τους. Μόνο ο κοινός του βίος (διότι εισήλθαν και εις γάμου κοινωνία) απασχόλησε δυο σόου. Η υπερβολική έκθεση έγινε ο νέος του δαίμονας. Για να τον αντιμετωπίσει, επέστρεψε στους παλιούς, τους γνωστούς, αυτούς που του έκαναν συντροφιά, απ' όταν ήταν παιδί.

Όντομ: Lost in Hollywood

Όπως παραδέχθηκε αργότερα " η εμπειρία ήταν τραυματική. Ήμουν συνεχώς σε... γύρισμα, οι πάντες ήξεραν όσα μου συνέβαιναν. Αυτό "έπληξε" την εικόνα μου και κατέστρεψε το παιχνίδι μου".

Το ξέσπασμα εναντίον του πατέρα του

Στην ένατη (!) σεζόν του Keeping up with the Kardashians (το 2014) το αδηφάγο κοινό τον είδε να κυλά στα ναρκωτικά (ξανά) και την Κλόι να μιλά για διαζύγιο -η αίτηση κατατέθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2013. Προηγήθηκε μια δύσκολη διετία (και πολλές επισκέψεις σε κλινικές αποτοξίνωσης, με τελευταία αυτή πριν υπογράψει συμβόλαιο με τους Κλίπερς, στις 29 Ιουνίου του 2012), με τις ουσίες να καταστρέφουν ό,τι είχε χτίσει ο Όντομ, έως εκείνη τη στιγμή.

Όντομ: Lost in Hollywood
© MATTHEW SYMONS/COLEMAN-RAYNER

Προέκυψε και μια... γκεστ σταρ εμφάνιση του πατέρα του, για να κατηγορήσει την Κλόι και να τη χαρακτηρίσει υπεύθυνη για το δράμα του παιδιού του. Λάβρος ο Λαμάρ Όντομ του απάντησε, όπως θα απαντούσε ο οποιοσδήποτε είχε καταπιεσμένα συναισθήματα δεκαετιών:"Ε χω αφήσει αυτόν τον τύπο και κάποιους άλλους, χωρίς να τους φερθώ όπως τους αξίζει. Δεν ήταν εκεί να με μεγαλώσει. Ήταν απών. Με μεγάλωσε η μητέρα μου, η γιαγιά μου, το Κουίνς. Για πρώτη φορά από όταν έφυγε, απέκτησα οικογένεια όταν παντρεύτηκα αυτή τη γυναίκα. Δεν προσεκλήθη στο γάμο, δεν γνώρισε ποτέ αυτήν την οικογένεια. Αυτός φταίει για την κατρακύλα μου. Οι δαίμονες του ήταν το μόνο που μου έδωσε". Παρεμπιπτόντως, η κατρακύλα έπιανε πια και την καριέρα του.

Lamar Odom has been arrested for DUI. The troubled basketball ace, and husband of Khloe Kardashian, was picked up by the California Highway Patrol and later booked, and is being held on $15,000 USD bail, police records reveal. According to published reports, he failed several field sobriety tests. The booking sheet lists the 33-year-old as being 6ft 10ins tall, and weighing 235lbs.
<P>
Pictured: Lamar Odom arrest sheet
<B>Ref: SPL602568  300813  </B><BR/>
Picture by: Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
photodesk@splashnews.com<BR/>
</P>
Lamar Odom has been arrested for DUI. The troubled basketball ace, and husband of Khloe Kardashian, was picked up by the California Highway Patrol and later booked, and is being held on $15,000 USD bail, police records reveal. According to published reports, he failed several field sobriety tests. The booking sheet lists the 33-year-old as being 6ft 10ins tall, and weighing 235lbs.

Pictured: Lamar Odom arrest sheet Ref: SPL602568 300813
Picture by: Splash News

Splash News and Pictures
Los Angeles: 310-821-2666
New York: 212-619-2666
London: 870-934-2666
[email protected]

SPLASH NEWS

Το σημείο μηδέν

Κάθε φορά που έπιανε πάτο και ένιωθε πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, "χανόταν" στον κόσμο των παραισθήσεων. Το 2001, οπότε αγωνιζόταν στους Κλίπερς, είχε παραβιάσει δυο φορές τους σχετικούς κανονισμούς του ΝΒΑ, σε διάστημα οκτώ μηνών. Το 2012 πέρασε τρεις εβδομάδες σε κέντρο αποτοξίνωσης -για να "κόψει" την κοκαΐνη. Είναι σαφές ότι όπως περνούσαν τα χρόνια, ανέβαζε το δείκτη επικινδυνότητας.

Στην τελευταία του κατάρρευση, το περασμένο καλοκαίρι, άλλαξε τρία σπίτια σε δυο μήνες. Περνούσε τις ημέρες του παρέα με το κρακ, δυο νεαρές γυναίκες και rap μουσική. Είχε φτάσει και σε σημείο παράνοιας: πίστευε πως τον παρακολουθούν. Για αυτό και χρησιμοποιούσε ένα application που έστελνε μηνύματα τα οποία διαγράφονταν, μόλις τα διάβαζε ο παραλήπτης. Όποιος επιχειρούσε να "φωτογραφίσει" το text message, ο Όντομ ειδοποιούνταν. Σε ένα από αυτά τα μηνύματα, φέρεται να ζητούσε από την Κλόι Καρντάσιαν 10 εκάτ. δολ. για το διαζύγιο. Αλλά όπως "εξαφανίστηκε", όταν το διάβασε εκείνη, "εξαφανίστηκε" και από τη μνήμη του.

Τον Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε η πληροφορία πως θα μπει (ξανά) για αποτοξίνωση. Δεν ίσχυε. Προσπάθησε να τακτοποιήσει μόνος του το πρόβλημα, όπως ενημέρωσε μέσω των social networks. Τον περασμένο Δεκέμβρη άρχισε να αποζητά την πρώτη του σύζυγο, τη μητέρα των παιδιών του, με την οποία είχαν "χαθεί" λόγω της Καρντάσιαν -δεν του επέτρεπε τα πολλά πολλά, γιατί ζήλευε.

Θα γίνει χολιγουντιανή η ιστορία του - με τον Ηλία Αναστασιάδη να εξηγεί επακριβώς γιατί δεν υπάρχει θέμα αποτυχίας;

Όντομ: Lost in Hollywood

Good days are over? Ο Χοσεάν Κερεχέτα ελπίζει πως όχι. Για αυτό κάλεσε τον Λαμάρ Όντομ να βοηθήσει τη Λαμποράλ Κούτσα και να βοηθηθεί, μέσω αυτής. Οι Βάσκοι δεν ζουν τις καλύτερες στιγμές τους και δεν εννοούμε μόνο αγωνιστικά (αλλά και στα ταμεία τους). Αν κάτι έχει αποδειχθεί μέσα στα χρόνια, είναι πως ο Κερεχέτα ξέρει να κάνει χρυσάφι ό,τι αγγίξει. Αυτό θα επιχειρήσει και με τον 34χρονο back to back πρωταθλητή στο ΝΒΑ. Αν "πιάσει" το κόλπο, θα σωθούν και οι δύο. Αν όχι, τι είχε τι έχασε το αφεντικό.

TAGS ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ