ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Σλούκας: Η μέρα της κρίσης για τον Έλληνα γκαρντ

Ο Κώστας Σλούκας στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Φενέρ
Ο Κώστας Σλούκας στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Φενέρ INTIME SPORTS

H μεγάλη ώρα έφτασε για τον Ολυμπιακό και τον Κώστα Σλούκα. Μέσα στην ημέρα (3/7) ο 33χρονος γκαρντ θα συναντηθεί με τους αδελφούς Αγγελόπουλους και θα ξεκαθαριστεί αν οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί ή θα χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Η αναμονή για τον Ολυμπιακό και τον Κώστα Σλούκα φτάνει στο τέλος της σήμερα (3/7). Μέσα στην ημέρα ο διεθνής γκαρντ θα συναντηθεί με τους αδελφούς Αγγελόπουλους στα γραφεία της Arcadia, όπου οι δύο πλευρές θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα φανεί αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν μαζί και τα επόμενα χρόνια.

Το ηγεμονικό τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε το 2020 ο Κώστας Σλούκας έχει ολοκληρωθεί, με τον Ολυμπιακό να αναμένεται να του καταθέσει την πρότασή του και τον 33χρονο γκαρντ να αναπτύξει το δικό του σκεπτικό. Όπως εξάλλου είναι πλέον γνωστό, το σημαντικότερο ζήτημα από πλευράς του ηγέτη των "ερυθρόλευκων" αφορά τον ρόλο του στην ομάδα, αφού ο 33χρονος γκαρντ έχει καταστήσει σαφές ότι θα ήθελε περισσότερες αρμοδιότητες.

Αυτό εξάλλου είχε τονίσει με τον τρόπο του και στις δηλώσεις του στο SPORT24 στην φιέστα του Ολυμπιακού, αναφέροντας ότι παρά την λατρεία του κόσμου πρέπει να γίνουν συζητήσεις. Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Μπαρτζώκας - ο οποίος δεν θα δώσει το παρών στην συνάντηση, αφού βρίσκεται στην Τουρκία για το σεμινάριο της Ένωσης Προπονητών της EuroLeague - με δηλώσεις του στην συνέντευξή του στον Παντελή Διαμαντόπουλο στην εκπομπή "Show Must Go On" είχε τονίσει πως ο διεθνής γκαρντ είχε στους "ερυθρόλευκους" στα 33 του χρόνια τον ίδιο ρόλο που είχε στην Φενέρμπαχτσε στα 27 του χρόνια, προσθέτοντας ωστόσο πως πάντα όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν περισσότερο.

Όπως γίνεται σαφές, από την έκβαση του σημερινού ραντεβού θα καθοριστεί και ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τις θέσεις των γκαρντ. Αν ο Σλούκας μείνει, τότε δεν θα χρειαστεί κάποια νέα προσθήκη στη περιφέρεια, αφού η 8αδα των Σλούκα, Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Κάναν (θα ενεργοποιηθεί ο όρος στο συμβόλαιό του μέχρι τις 5 Ιουλίου), Λούντζη, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ και Πάπας θα καλύπτει μία χαρά τις ανάγκες στις θέσεις των γκαρντ.

Αν ωστόσο ο Σλούκας τελικά αποχωρήσει, τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ψάξει στην αγορά για έναν σούτινγκ γκαρντ με προσωπικότητα και ικανότητα στην εκτέλεση, κάτι που σημαίνει ότι το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ, την περίπτωση του οποίου η ομάδα του Πειραιά παρακολουθεί διακριτικά εδώ και καιρό, θα ανέβει ξανά στην λίστα.

Ο ομογενής γκαρντ έχει βέβαια ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Φενέρ, το οποίο προβλέπει ετήσιες αποδοχές υψηλότερες του 1.5 εκατ. ευρώ. Αν όμως ο Σλούκας αποχωρήσει και ο Ντόρσεϊ ταυτόχρονα λύσει το συμβόλαιό του με την Φενέρ, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για μία πιθανή επανασύνδεση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ