ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 73-74

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 73-74
ΜΠΑΤΙΣΤ

Ο Διαμαντίδης ήταν παντού. Ο Παναθηναϊκός έκανε την μεγάλη ανατροπή (73-74) πήρε το ντέρμπι. Επίθεση στα δημοσιογραφικά του ΣΕΦ

Χωρίς λόγο και αιτία μια μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού θέλησε να … ξεσπάσει (και να σπάσει στο ξύλο) τους δημοσιογράφους, τα επεισόδια αμαύρωσαν την γενική εικόνα, σε ένα ματς που θα μπορούσε να διαφημίσει το μπάσκετ.

Τελικά το…δυσφήμησε, αλλά σε αυτό δεν έχουν καμιά σχέση οι πρωταγωνιστές του. Γιατί στο παρκέ δόθηκε ένα πραγματικά (πολύ) μεγάλο ντέρμπι.

Βασιλόπουλος Vs Σισκάουσκας

To ντέρμπι ξεκίνησε με ...αγριεμένους τους Σισκάουσκας και Βασιλόπουλο. Ο Λιθουανός πέτυχε τους πρώτους δέκα πόντους του ΠΑΟ κι ο διεθνής Έλληνας τους 7 από τους 9 του Ολυμπιακού. Κι εκτός των άλλων, ο Γκέρσον έδωσε του έδωσε εντολή να μαρκάρει τον Διαμαντίδη.

Το τρικ αιφνιδίασε τον Ομπράντοβιτς που βρήκε, ωστόσο, λύσεις από τον Σισκάουσκας, την ώρα που ο Ισραηλινός, άρχιζε τις αλλαγές από ... το τρίτο λεπτό. Καθώς ο Ομπράντοβις έριχνε στο ματς τον Τσαρτσαρή για το μαρκάρισμα του Βασιλόπουλου και η επίθεση των "ερυθρολεύκων" δεν είχε την ανάλογη κίνηση, οι "πράσινοι" φάνηκε να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο.

Με ένα 10-0 στο τελείωμα της περιόδου, πήγαν πολύ γρήγορα στο +10 (12-22), αφήνοντας τον Ολυμπιακό σε δεύτερη μοίρα...

"Πράσινο" σερί 13-0


Το σερί πήγε στο 13-0, με το τρίποντο του Διαμαντίδη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός, πολύ δυνατός και διαβασμένος είχε καταφέρει να απορρυθμίσει την αμερικάνικη τριπλέτα των "ερυθρολεύκων" στην περιφέρεια.

Χωρίς ρυθμό, χωρίς εμπνεύσεις, οι γηπεδούχοι έμειναν έξι λεπτά χωρίς καλάθι. Οι τρεις βολές από Βασιλόπουλο και Ζίζιτς έριξαν την διαφορά στο +10, ο πρώτος αιφνιδιασμός με το καλάθι του Άκερ, έκαναν το 18-27, όμως ο ΠΑΟ με Μπετσίροβιτς και Ντελκ στην περιφέρεια έδειχνε να πατάει πολύ καλύτερα στο παρκέ.

Ο Ντελκ με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 18-32. Ο κίνδυνος να χαθεί από νωρίς το ματς ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του Γκέρσον. Ο Χαρίσης αντί του Πεν, ο Μουλαομέροβιτς σε θέση "2" και ένα μικρό 5-0 έριχνε τη διαφορά στο 23-32 στο 17. Ήταν η σειρά του Ομπράντοβιτς να ζητήσει τάιμ-άουτ.

Αντανακλαστικά και κροτίδες


Ο "Ζοτς" επανέφερε τον Διαμαντίδη για να ανακτήσει η ομάδα του την καλή κυκλοφορία, αλλά ο Παναθηναϊκός, έμεινε τρία λεπτά χωρίς καλάθι. Ο Άκερ μείωσε περισσότερο σε 25-32, πριν ο Διαμαντίδης με τρίποντο ξαναπάει τη διαφορά στο +10. Ο Πεν απάντησε με έμμεσο τρίποντο, μια κροτίδα των οπαδών του Ολυμπιακού έσκασε κοντά στον πάγκο του ΠΑΟ! Η δεύτερη που ακολούθησε ανάγκασε τους διαιτητές να διακόψουν προσωρινά τον αγώνα. Ορισμένοι δεν βάζουν μυαλό. Με καπνογόνα να ανάβουν, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Ευτυχώς ... βρισκόμασταν κοντά στη λήξη του ημιχρόνου. Έντεκα δευτερόλεπτα έμειναν.Μια βολή από τον Τομάσεβιτς, νέο γκολ- φάουλ από τον Πεν και ο Ολυμπιακός είχε μειώσει τη διαφορά στο 31-36. Με εφτά χαμένες βολές και 9/21 διποντα, μάλλον, θα πρέπει να ήταν ευχαριστημένος. Επόμενο στοίχημα, να αποχωρήσουν χωρίς πρόβλημα οι "πράσινοι" προς τα αποδυτήρια. Τα... κατάφεραν.

Συμπερασματικά; Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με καθαρό μυαλό, ο Γκέρσον επέμεινε στο συνεχόμενο ροτέισον, κι οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Πρώτα του ΠΑΟ, ύστερα των "ερυθρολεύκων". Κι έμενε ακόμη ένα ημίχρονο. Ήδη, όμως, ο Ομπράντοβιτς είχε πρόβλημα με τα φάουλ. Τρία ο Ντελκ, άλλα τόσα ο Χατζηβρέττας και αρκετοί στα δυο...

Η ώρα του Χένρι

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, όπως το πρώτο. Ο Μπετσίροβιτς με τρίποντο στο 22 έστελνε τους "πράσινους" στο +8 (31-39). Ο Ολυμπιακός έψαχνε εναγωνίως τις λύσεις να ξεκολλήσει. Ο Ζίζιτς με ένα περιπετειώδες γκολ-φάουλ, πρόσφερε τη μία. Κι ο Χένρι Ντόμερκαντ περίμενε αρκετή ώρα να... χτυπήσει.

Τρία συνεχόμενα τρίποντα από τον Αμερικανό έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (40-39), το ΣΕΦ ... άφησε τις κροτίδες κατά μέρος και σηκώθηκε στο πόδι, καθώς ο Αμερικανός συνέχιζε ακάθεκτος. Ένα ακόμη τρίποντο από τον Μπάρλο κι άλλοι πέντε πόντοι (λέι-απ και τρίποντο) του Ντόμερκαν έστελναν τους Πειραιώτες στο +7 (51-44) στο 18!

Ο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ-άουτ. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ηρεμήσει και... να σταματήσει τον Ντόμερκαντ. Ο Σισκάουσκας ανέλαβε τη δουλειά, οι "πράσινοι" με τέσσερις βολές μείωσαν σε 51-48 κι ο Άκερ με ένα εντυπωσιακό λέι-απ, έκανε το 53-48. Το τρίποντο του Διαμαντίδη από το καλάθι του ΠΑΟ (!) παραλίγο να βρει τον στόχο, το +5, ωστόσο, παρέμενε για τον Ολυμπιακό, που είχε ωστόσο φορτωμένους με τρία φάουλ Ζίζιτς και Σχορτσιανίτη...

Διαμαντίδης και "ερυθρόλευκο" 6-0

Ο Παναθηναϊκός μάζεψε αμέσως τη διαφορά. Πρώτα ο Ντικούδης κι ύστερα ο καταπληκτικός Διαμαντίδης (με τρίποντο) ισοφάρισαν 53-53. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ξανά το ρεπρίζ του Ντόμερκαντ. Μόνο που αυτή τη φορά είχε και συμπαραστάτη. Ήταν ο Άλεξ Άκερ, που μετά το τρίποντο του συμπατριώτη του, έβαζε αυτός (έμμεσο) τρίποντο και έστελνε τον Ολυμπιακό στο +6 (59-53).

Ο Ολυμπιακός πάτησε λίγο ακόμη το γκάζι του, με τον Πεν να πετυχαίνει δυο βολές και να γράφει στο 34 το 63-55. Το +8 έδινε "αέρα" στους γηπεδούχους, ενώ ο Διαμαντίδης χρεωνόταν με τέταρτο φάουλ.

Όλα σε μια ( πράσινη) κλωστή

Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να "σκύψει" νωρίς το κεφάλι. Έστω και χωρίς τον Διαμαντίδη, βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει. Με τις συνεχόμενες βολές και το καλάθι του Μπατίστ, πλησίαζε στο 65-63 (2:54 πριν από τη λήξη) και δεν σταματούσε. Καθώς ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωνε, ο Διαμαντίδης που είχε επιστρέψει έκανε τον γύρο της ρακέτας των "ερυθρολεύκων" και με τρίποντο από τη γωνία έβαζε και πάλι τον ΠΑΟ μπροστά με 65-66 (2:11 για το τέλος).

Όχι για πολύ όμως. Ο Σκούνι Πεν κράτησε τη μπάλα στα χέρια του, πήρε τα φάουλ και με 4/4 βολές έσπρωχνε τον Ολυμπιακό στο 69-66. Το ΣΕΦ και πάλι στο πόδι. Οι «πράσινοι» αρχίζουν να χάνουν λάδια, καθώς ο Μπετσίροβιτς κάνει δυο συνεχόμενα λάθη και ο Μουλαομέροβιτς έχει οπλίσει από τα 6.25μ. Το τρίποντο κάνει το 72-66. Όλα έχουν τελειώσει;

Όχι βέβαια. Ο Μπατίστ προλαβαίνει στα 30’’ να πάρει την προσπάθεια για τρεις. Κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν κάνει φάουλ, ο Αμερικανός μειώνει στους τρεις. Το φάουλ γίνεται στα 25 δευτερόλεπτα, πάνω στον Άκερ. Μια στις δυο βολές (73-69). Ο Μπετσίροβιτς προλαβαίνει να κάνει … την διαδρομή όλου του γηπέδου και στα 13’’ να κάνει το 73-72.

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμη το προβάδισμα, όμως η ιδιοφυΐα του Διαμαντίδη είναι και πάλι …εκεί. Ο Μουλαομέροβιτς παίρνει τη μπάλα και τη χάνει μέσα από τα χέρια του. Το κλέψιμο του «μίστερ 13» που πασάρει στον Μπατίστ. Καλάθι και φάουλ (73-74) κι ο ΠΑΟ ξανά μπροστά. Μένει χρόνος για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Πεν θα … τρακάρει στην αντίπαλη άμυνα. Το ντέρμπι τελειώνει με «πράσινο» θρίαμβο. Αποσβολωμένοι οι παίκτες του Ολυμπιακού βλέπουν τη γη να χάνεται από τα πόδια τους. Οι χουλιγκάνοι ορμούν στα δημοσιογραφικά. Καληνύχτα…

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 12-22, 31-36, 53-48, 73-74

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Πεν 15, Άκερ 12, Μουλαομέροβιτς 5 (1), Ζιζιτς 9, Ντόμερκαντ 19 (5), Χαρίσης, Μπάρλος 3, Βασιλόπουλος 8 (1), Στακ, Σχορτσιανίτης 2.

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Ντελκ 6 (1), Μπετσίροβιτς 12 (1), Μπατίστ 14 (1), Σισκάουσκας 17 (2), Χατζηβρέττας, Ντικούδης 6, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 18 (5), Τομάσεβιτς 1.




























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ