ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μπάσκετ: Αυτά έκανε ο Τζορτζ Πάπας στο φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Τζορτζ Πάπας στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε
Ο Τζορτζ Πάπας στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε EUROKINISSI

Ακριβώς 24 λεπτά παρέμεινε στο παρκέ ο Τζορτζ Πάπας όντας εκ των παικτών του Ολυμπιακού με διψήφιο αριθμό πόντων στη δεύτερη φιλική νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Τι έδειξε, σε γενικό πλάνο, ο ομογενής γκαρντ των ερυθρόλευκων.

Το δεύτερο φιλικό του Ολυμπιακού στην έδρα της Φενέρμπαχτσε είχε ανάλογη κατάληξη με το πρώτο: μια καθαρή ερυθρόλευκη νίκη. Αυτή τη φορά μάλιστα με διψήφια διαφορά.

Χωρίς να προσδώσει τόση αξία στο αποτέλεσμα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να απλώνει την ποιότητά της στο παρκέ απέναντι σ' έναν αντίπαλο από την EuroLeague, να μετρά 24 ασίστ για μόλις 10 λάθη και να τελειώνει το παιχνίδι με 58% από το δίποντο (19/33) και 44% από το τρίποντο (14/32).

Ο Άλεκ Πίτερς με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών κι ένας εκ των έξι διψήφιων σε πόντους. Μεταξύ των υπολοίπων και ο ομογενής Τζορτζ Πάπας.

Τι έδειξε ο Πάπας

Ο 24χρονος ομογενής γκαρντ (1.96), που υπέγραψε ένα μεσημέρι Κυριακής χωρίς προηγουμένως να έχει διαρρεύσει οτιδήποτε για συμφωνία, έμεινε στο παρκέ 24 λεπτά και τέλειωσε το παιχνίδι με 12 πόντους με 3/5 προσπάθειες (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/5 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα κι ένα +14 του Ολυμπιακού ενόσω βρισκόταν στο παρκέ. Μια επίδοση που ήταν η καλύτερη όλων των άλλων. Ανώτερη κι από εκείνη του Τόμας Γουόκαπ που με 16 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ κινήθηκε στα όρια του triple double.

Ο Πάπας (Νο9) αγωνίστηκε στο 60% του συνολικού χρόνου, διότι αφενός έλειπαν παίκτες στην περιφέρεια αφετέρου δοκιμάζεται και βαθμολογείται η επάρκειά του σε συνθήκες επαγγελματικού μπάσκετ μετά τις κολεγιακές χρονιές του.

Κυρίως ήταν ο συμπληρωματικός παίκτης δίπλα στον Ουόκαπ, πλαισιώνοντας επίσης τον Κάνααν σε χαμηλά σχήματα με τρία γκαρντ που δοκίμασε ο Μπαρτζώκας. Αν και ήταν φειδωλός στις επιθετικές προσπάθειές του, προσπαθώντας ν' ακολουθεί τις τακτικές οδηγίες, δεν φοβήθηκε να πάρει τις φάσεις που του αναλογούσαν ξεκινώντας κυρίως από τα πλάγια.

Επί παραδείγματι στο 28-24 (στο 0.20 του video) πήγε στη επαφή με τον Μπούκερ και πήρε το φάουλ, προτού ευστοχήσει στις δύο βολές, ενώ στο 36-42 (3'52'') έτρεξε καλά στο τρανζίσιον, πήρε την μπάλα από τον ΜακΚίσικ και πέτυχε γκολ - φάουλ απέναντι στον Γκεγίκ που επιχείρησε ανεπιτυχώς να τον κόψει στην τελική προσπάθεια.

Αμυντικά ο Πάπας έπεσε πολύ πάνω στον Σκότι Γουίλμπεκιν, πιέζοντας την μπάλα στα 3/4 του γηπέδου και δυσκολεύοντας το κατέβασμα. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια καθυστέρησε στις αλλαγές μαρκαρισμάτων κι άφησε ελεύθερο παίκτη να εκτελέσει από την περιφέρεια.

Γενικά πάντως θέλησε να μείνει πιστός στο πλάνο, να μην ξεφύγει από τα όρια και να λειτουργήσει υποστηρικτικά για τους υπόλοιπους. Με τους διεθνείς Σλούκα, Λαρεντζάκη, Λούντζη και Παπανικολάου εκτός προετοιμασίας, ο ομογενής έχει την ευκαιρία να κερδίσει χρόνο και μέσα από τη διάθεσή του να πείσει ότι δικαίως κέρδισε ένα συμβόλαιο. Η μονιμοποίηση στο ερυθρόλευκο ρόστερ είναι δύσκολη αποστολή, αλλά θα κριθεί εν καιρώ.

Η ερυθρόλευκη παρακάμερα από το φιλικό

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ