ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Ολυμπιάδα-ΑΕΚ: 68-76

Αν κι έκανε τα εύκολα δύσκολα η ΑΕΚ επικράτησε με 76-68 της Ολυμπιάδας Πατρών με κορυφαίο τον Έιβερι

Για δεύτερο σερί ματς, όμως, οι "κιτρινόμαυροι" παρουσίασαν δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο προηγήθηκαν με 18 πόντους (25-43), αλλά στην επανάληψη το προβάδισμα τους εξανεμίστηκε (66-67, πριν "μιλήσει" ο Έιβερι κι η άμυνα τους.
Από την άλλη η ομάδα του Ντράγκαν Ράτσα έχασε μια μοναδική ευκαιρία στα τελευταία λεπτά, να μπει ξανά στο "κόλπο" της παραμονής. Τελικά έχασε το ματς παρά τις προσπάθειες του εκπληκτικού Ντιγουέιν Τζέφερσον και πλέον χρειάζεται ένα "θαύμα" για να μείνει στην κατηγορία.

"Κιτρινόμαυρη" υπεροχή
Με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Κυρίτση η ΑΕΚ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Ο διεθνής γκαρντ πέτυχε 10 γρήγορους πόντους βάζοντας τις βάσεις για την ομάδα του, η οποία μετά το 18-18 και την είσοδο στο παρκέ του Σάσα Βασίλιεβιτς ξέφυγε με 8 πόντους (20-28 στο 10'), παρά το γεγονός ότι έχασε νωρίς τον Κ'Ζελ Ουέσον με δύο φάουλ. Ο Κώστας Χαρίσης κάλυψε το κενό του, την ώρα που από τους Πατρινούς η μοναδικη απειλή άκουγε στο όνομα Γιάννης Λάππας.

Ένα σερί 9-0 δια χειρός Αμάρα Σι και Σάσα Βασίλιεβιτς έστειλε τη διαφορά στους 16 πόντους (20-36). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο ρυθμός έγινε πιο αργός και τα ποσοστά "έπεσαν" κατακόρυφα με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να σκοράρουν μόνο με βολές. Η ομάδα του Ντράγκαν Ράτσα προσπάθησε να μειώσει, αλλά ένα σερι 7-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα οι "κιτρινόμαυροι" πήγαν στα αποδυτήρια στο +18 (24-43), προβάδισμα που ήταν το μεγαλύτερο τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δια χειρός Τζέφερσον
Κι ενώ όλα έδειχνα ότι η ΑΕΚ όδευε προς μια εύκολη νίκη, η Ολυμπιάδα θυμήθηκε ότι έπαιζε μια... κατηγορία σε αυτό το παιχνίδι. Δύο μακρινά τρίποντα του Ντιγουέιν Τζεφερσον έδωσαν το... σύνθημα και έφεραν τα "πάνω-κάτω" στο ματς. αρχικά οι "πορτοκαλί" μείωσαν στους 8 πόντους (39-47), πριν γίνει το 39-52 χάρις στους Χατζή και Ταπούτο. Ο Αμερικανός γκαρντ των γηπεδούχων, ωστόσο, ήταν ασταμάτητος! Από το μέτριο πρώτο ημίχρονο έφτασε στους 20 "γράφοντας" το 52-57, που τελικά έγινε 52-59 στο 30'.

Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι για τα καλά! Οι Πατρινοί με τρίποντο του Λάππα μείωσαν ακόμη και στον πόντο (66-67), πριν πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Ουίλιαμ Έιβερι, που μαζί με τον Σάσα Βασίλιεβιτς αποτελέσαν το "κοντό" δίδυμο περιφερειακών του Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο άνθρωπος της... τελευταίας στιγμής για της Ένωσης, που κατάφερε να πάρει τη νίκη όταν σταμάτησε τον Τζέφερσον. Οι βιαστικές επιλογές των Πατρινών δεν βρήκαν στόχο κι έτσι οι "κιτρινόμαυροι" με ένα σερί 7-2 κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη φετινή τους εκτός έδρας νίκη (76-68).

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 25-43, 52-59, 68-76

Ολυμπιάδα Πατρών (Ντράγκαν Ράτσα):Γιόροβιτς, Οσμόκροβιτς 4, Σούλης, Νέσοβιτς 3, Πέττας 4, Τζέφερσον 23 (4), Δορκοφίκης 11 (1), Μπράουν 10, Λάππας 13 (2).

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 5 (1), Σι 10, Σίμτσακ, Ταπούτος 12, Κυρίτσης 14, Χατζής 4, Μπάρλος 1, Έιβερι 16 (1), Βασίλιεβιτς 10 (2), Χαρίσης 4.

Αγγέλου: "Είμαι ευχαριστημένος"
Μετά το τέλος του ματς ο Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε: "Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο αντιμετωπίσαμε μια διαφορετική ομάδα συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε. Ήταν εντελώς αλλαγμένη και ανέβασε ταχύτητα στην προσπάθεια της να μείνει στην κατηγορία.

Έφερε δύο γρήγορους πλέι μέικερ, τους Οσμόκροβιτς και Νέσοβιτς, τον Τζόροβιτς που πριν από μερικά χρόνια ήταν ταλέντο και τον Μπράουν, για τον οποίο δεν είχαμε εικόνα επειδή έπαιζε στην Κίνα. Η τετράδα αυτή, σε συνδυασμό με τους έμπειρους παίκτες που είχε, δημιούργησε ένα νέο σύνολο.

Ελέγξάμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξαν ορισμένα κριτήρια. Χαλάρωσαν οι διαιτητές και δεν καταδίκαζαν το σκληρό παιχνίδι, όπως συνέβη στο πρώτο 20λεπτο. Πρέπει όμως, να μάθουμε να παίζουμε έτσι και να κρατάμε τις διαφορές.

Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών μου. Η συμπαράσταση των φιλάθλων μας ήταν θερμή σε ένα παιχνίδι, που διεξήχθη κάτω από περίεργες συνθήκες, αφού άλλοτε σταμάταγε και άλλοτε έτρεχε το χρονόμετρο, έπεφταν τα φώτα. Οι Κυρίτσης και Έιβερι παρ' ότι τραυματίες έπαιξαν πολύ καλά"





.

Ο Ντράγκαν Ράτσα τόνισε: "Προσπαθήσαμε σε δύο εβδομάδες να προσαρμοστούμε, να αλλάξουμε την εικόνα και να προσαρμοστούμε καλύτερα στο ματς με την ΑΕΚ. Γι’ αυτό και φέραμε τον Μπράουν. Από εδώ και πέρα κάθε αγώνας είναι ένας τελικός. Η ΑΕΚ, αν κερδίσει τον Άρη θα της δώσει διαφορετική εικόνα για τη συνέχεια".

Ο Έιβερι υπέστη κάκωση πήχυαιοκαρπικής άρθρωσης και του τοποθετήθηκε νάρθηκας. Αύριο θα γίνουν ιατρικές εξετάσεις.

























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ