ΠΑΟΚ

Οι προτάσεις σωτηρίας

Οι προτάσεις σωτηρίας
Καλαφατάκης

Οι προτάσεις σωτηρίας του ΠΑΟΚ δίνουν και παίρνουν τη στιγμή που ο ΑΣ προσπαθεί να... συμμαζέψει

Συγκεκριμένα μετά από συνάντηση που είχαν οι ενδιαφερόμενοι (επιφανείς φίλαθλοι, φετινοί χορηγοί, παλαίμαχοι κτλ), αποφασίστηκε ο σύλλογος που θα δημιουργηθεί και θα έχει την ονομασία "Δικέφαλος", να αγοράσει το 60% των μετοχών και ουσιαστικά θα πάρει το μάνατζμεντ.
Όσο για τα μέλη, αποφασίστηκε να ενημερώνει ο καθένας τους ενδιαφερόμενους ώστε να συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός. Κάθε Τρίτη θα γίνεται συνεδρίαση και θα οριστεί διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από οκτώ άτομα.

Mε τη σύσταση του καταστατικού ασχολείται ο δικηγόρος Κώστας Χρυσοστόμου που δήλωσε στην εφημερίδα "Metrosport": " Μπήκαν υπογραφές από 20-25 ανθρώπους και αυτή θα είναι ηθική δέσμευση για την καταβολή χρημάτων. Mια πεντάδα από αυτούς συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσό".

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε: " Σε είκοσι μέρες αυτά τα μέλη θα υπογράψουν το καταστατικό και κατόπιν το θέμα θα προχωρήσει στο πρωτοδικείο. Χρειάζεται χρόνος, πολλή δουλειά και προσοχή προκειμένου να γίνει κάτι που να προσφέρει. Εμείς θέλουμε αυτός ο σύλλογος να αποτελέσει ένα δεύτερο θεματοφύλακα, να λειτουργεί σαν λιμενοβραχίονας για το μπάσκετ".

"Ακόμα και αν τελικά για κάποιους λόγους δεν πάρει τις μετοχές, ο σύλλογος θα συνεχίσει να υφίσταται και να βοηθά. Είναι σημαντικό ότι όσοι συμμετέχουν δεν έχουν ανάγκη διαφήμισης και προβολής. Σε αυτό το διάστημα θα συνεχιστούν οι προεγγραφές. Το δεύτερο στάδιο θα είναι η δημιουργία μιας εταιρίας η οποία και θα αναλάβει το μάνατζμεντ της ΚΑΕ

".

Τέλος, ξεκαθάρισε όσον αφορά στην προσέλκυση μελών: " Πιστεύουμε οτι θα έχουμε τουλάχιστον 50 προεγγραφέντα μέλη την Δευτέρα ή την Τρίτη και το λόγο πια έχουν οι ΠΑΟΚτσήδες φίλοι του μπάσκετ. Οι μετοχές του καθενός θα εκπροσωπούνται από τον σύλλογο".

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν έγιναν με την αιγίδα του ΑΣ που δεν γνωρίζει ακόμα κάτι και αναμένεται πλέον η αντίδρασή του, την ίδια ώρα που κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για συμφωνία με τον Δημήτρη Δρόσο και ορισμό διοίκησης πρωτοδικείου.

Η πρόταση του Στεργιανόπουλου
Στο μεταξύ την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και πρώην ενδιαφερόμενος για συμμετοχή στα κοινά της ΚΑΕ, Γιώργος Στεργιανόπουλος, προσφέρθηκε να δώσει δωρεάν τρεις αθλητές στον ΠΑΟΚ ώστε να μην τιμωρηθεί με αφαίρεση δύο βαθμών από το Πρωτάθλημα.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι μετά την αποχώρηση των Γκρέγκορι, Μουλαομέροβιτς και Ντιαρά ο "Δικέφαλος" κινδυνεύει λόγω του κανονισμού του ΕΣΑΚΕ που αναφέρει ότι κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να τελειώνει το Πρωτάθλημα με τον ίδιο αριθμό ξένων και κοινοτικών που άρχισε τον δεύτερο γύρο.

Η πρόταση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται να αναζωπυρώνει τις προθέσεις του παράγοντα της ΤΣΣΚΑ για ενασχόληση με τον ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι στην τεχνική ηγεσία της βουλγάρικης ομάδας βρίσκεται ο θρύλος των "ασπρόμαυρων" Μπάνε Πρέλεβιτς που είχε και την αρχική ιδέα για βοήθεια στον σύλλογο.

Η συγκεκριμένη λύση μόνο άσχημη δεν είναι για τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση μετά και την αποχώρηση του Κάρολου Γαλαζούλα ο οποίος έγινε ο έβδομος παίκτης που άφησε την ομάδα.

Επιστροφή τη Δευτέρα
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι που περνάει φυσικά σε δεύτερη μοίρα, οι παίκτες απολαμβάνουν το τριήμερο ρεπό τους.

Η τελευταία προπόνηση έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης χωρίς τους Τομάσεβιτς και Χαρίση (ήταν σε Σερβία και Αθήνα αντίστοιχα) και η επιστροφή αναμένεται τη Δευτέρα όταν θα ξεκινήσει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας για το ματς με την ΑΕΚ στα Πατήσια (4/4).






















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ