NBA

Οι Νιου Ορλίανς Πέλικανς "τιμωρούν" τον Άντονι Ντέιβις

New Orleans Pelicans forward Anthony Davis plays against the Detroit Pistons in the second half of an NBA basketball game in Detroit, Sunday, Dec. 9, 2018. (AP Photo/Paul Sancya)
New Orleans Pelicans forward Anthony Davis plays against the Detroit Pistons in the second half of an NBA basketball game in Detroit, Sunday, Dec. 9, 2018. (AP Photo/Paul Sancya) AP

Στον... πάγο μπαίνουν ο Άντονι Ντέιβις και το αίτημά του για ανταλλαγή, καθώς οι παράγοντες των Νιου Ορλίανς Πέλικανς αποφάσισαν να πάρουν τον χρόνο τους και να κοιτάξουν προς το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μια ολόκληρη Λίγκα κινείται εδώ και μιάμιση μέρα γύρω από τον Άντονι Ντέιβις, που απαίτησε ανταλλαγή και μέσω του ατζέντη του ενημέρωσε τους Πέλικανς ότι δεν πρόκειται να υπογράψει πρόωρη επέκταση για να μείνει για πολλά ακόμη χρόνια στην Νέα Ορλεάνη.

Οι Σέλτικς θα κάνουν υπομονή καθώς δεν μπορούν να τον αποκτήσουν στη διάρκεια της φετινής σεζόν, οι Λέικερς θα πιέσουν όσο περισσότερο μπορούν, οι Γουόριορς, οι Ρόκετς, οι Μπακς, οι Νικς θα παρακολουθούν την υπόθεση για να είναι έτοιμοι να "χτυπήσουν", ωστόσο οι παράγοντες των Πέλικανς δεν θα βιαστούν γιατί αυτή τη στιγμή έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Και το σημαντικότερο; Δεν έχουν τίποτα να χάσουν τους επόμενους μήνες, καθώς στη Βοστώνη προσεύχονται να βρίσκεται ο Ντέιβις στο ρόστερ της ομάδας του Άλβιν Τζέντρι το καλοκαίρι και έχουν τα υλικά που χρειάζονται για να φτιάξουν ένα ελκυστικό πακέτο, ίσως το πιο ελκυστικό που μπορεί να φτιάξει οποιοσδήποτε οργανισμός στο ΝΒΑ.

Μετά τη χθεσινοβραδινή τους ανακοίνωση στην οποία συγκεκριμένα σημεία "χτυπούν" στο μάτι, όπως η ατάκα " την ανταλλαγή θα την αποφασίσουμε σύμφωνα με το δικό μας χρονοδιάγραμμα και τους δικούς μας όρους και όχι από αυτά που μας υποδεικνύονται από ανθρώπους που βρίσκονται έξω από τον οργανισμό", οι Πέλικανς είναι συμβιβασμένοι με την πραγματικότητα. Ξέρουν ότι ο Ντέιβις έχει τελειώσει γι' αυτούς, παρόλα αυτά διαρρέουν πως δεν πρόκειται να τον παραχωρήσουν πριν το Trade Deadline της 7ης Φεβρουαρίου, εκτός αν υπάρξει μια πραγματικά σπουδαία πρόταση που θα τους ενθουσιάσει. Ξέρουν ότι οι Σέλτικς έχουν τα καλύτερα assets, τους παίκτες και τα draft picks που τους ενδιαφέρουν περισσότερο απ' ότι υπάρχει διαθέσιμο, ξέρουν όμως ότι η ομάδα της Βοστώνης δεν μπορεί να κάνει τώρα κίνηση για τον λόγο που έχουμε εξηγήσει από τις 18 Δεκεμβρίου 2018 .

Αν κάποια ομάδα αποφασίσει να κάνει την υπέρβαση και ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάτι περισσότερο από αυτό που μπορούν να προσφέρουν οι Λέικερς (δύο εκ των Λόνζο Μπολ, Μπράντον Ίνγκραμ, Κάιλ Κούζμα και έναν εκ των Τζος Χαρτ - Ίβιτσα Ζούμπατς μαζί με ένα draft pick πρώτου γύρου), τότε οι παράγοντες των Πέλικανς θα τραβήξουν τη σκανδάλη και θα προχωρήσουν μπροστά χωρίς τον Άντονι Ντέιβις που ούτως ή άλλως αποτελεί γι' αυτούς ξένο σώμα. Διαφορετικά, το παιχνίδι της υπομονής θα τους βοηθήσει να γεμίσουν ακόμη περισσότερο ταλέντο το ερχόμενο καλοκαίρι όταν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ο κορυφαίος ψηλός του ΝΒΑ θα μπει στο νέο του σπίτι.

Απλώς θα μετακομίσει σε μέρος που δεν θα είναι δική του επιλογή, όπως συνέβη με τους Πολ Τζορτζ - Καγουάι Λέοναρντ, τους οποίους Πέισερς και Σπερς έστειλαν σε Θάντερ και Ράπτορς, προορισμούς που δεν θεωρούνται και οι πιο ελκυστικοί στην κορυφαία μπασκετική Λίγκα του κόσμου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ