NBA

Οι Μπακς πήραν τον Άλεν με τα μισά χρήματα από αυτά που ήθελε ο Μπογκντάνοβιτς

Οι Μπακς πήραν τον Άλεν με τα μισά χρήματα από αυτά που ήθελε ο Μπογκντάνοβιτς
2021 AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ο Γκρέισον Άλεν παίζει άμυνα, βάζει τα σουτ και στο Μιλγουόκι αισθάνονται ήδη δικαιωμένοι για την επιλογή που έκαναν πριν από λίγους μήνες. Μια επιλογή που δεν θα προέκυπτε αν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε γίνει πέρυσι παίκτης των Μπακς.

Όταν τον χειμώνα του 2020, λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν 2020/21 οι Μπακς συμφώνησαν με τους Κινγκς για sign-and-trade που αφορούσε τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, στο Μιλγουόκι ενθουσιάστηκαν. Η ανταλλαγή, τελικά, δεν ολοκληρώθηκε καθώς ο Σέρβος περιφερειακός ζητούσε περισσότερα χρήματα από τα περίπου 15 που μπορούσαν να του δώσουν τα Ελάφια, πήρε 72 εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια από τους Χοκς και μετακόμισε στην Ατλάντα.

Η ιστορία δεν δικαίωσε τον "Μπόγκι" για την επιλογή του, οι Μπακς κατέκτησαν το πρωτάθλημα, εκείνος αποκλείστηκε από την παραλίγο ομάδα του στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας και στο Μιλγουόκι βρήκαν φέτος, με καθυστέρηση ενός έτους, τον παίκτη που χρειάζονταν για την θέση του σούτινγκ γκαρντ. Τον Γκρέισον Άλεν, ο οποίος δεν έχει απλά προσαρμοστεί στην νέα του ομάδα, αλλά κάνει θραύση έχοντας 22 πόντους και 54% στο τρίποντο στα τελευταία τρία παιχνίδια!

Ο GM, Τζον Χορστ, έδωσε στους Μέμφις Γκρίζλις τον Σάμ Μέριλ (που πιθανότατα θα αποδεσμευόταν) και δύο draft picks β' γύρων για να πάρει τον 26χρονο γκαρντ, ο οποίος έμπαινε σε χρονιά συμβολαίου, είχε κίνητρο και όπως αποδείχθηκε δεν βρισκόταν στα πλάνα της πρώην ομάδας του. Στο Μιλγουόκι χρειάζονταν έναν τέτοιο παίκτη, έναν περιφερειακό που θα μαρκάρει με πείσμα, θα σουτάρει έξι, επτά, οκτώ φορές σε κάθε αγώνα από την περιφέρεια και θα μετατρέπει τις καλές πάσες του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ασίστ.

Μας το είπε ο Greek Freak ότι τον Άλεν πίστευε περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη που προστέθηκε στο ρόστερ των Μπακς και ήδη μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ τον έβαλε στην πεντάδα από τη στιγμή που ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο βρισκόταν εκτός δράσης και ο σκληροτράχηλος αθλητής άρπαξε την ευκαιρία, μαζί με διετή επέκταση 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι Μπακς έπρεπε να δώσουν 18 στον Μπογκντάνοβιτς που είχε πέρυσι 16.4 πόντους (43.8% στο τρίποντο), 3.6 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 1.1 κλέψιμο ανά 29.7 λεπτά, τελικά πήραν με 10 τον Άλεν και τον βλέπουν να έχει ήδη 15.5 πόντους (41.5% στο τρίποντο), 3.8 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, ένα κλέψιμο ανά 29.5 λεπτά και φυσικά απίστευτη προσπάθεια στην άμυνα.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στον Άλεν και τον Μπογκντάνοβιτς, αν και σε μια πιθανή ανάλυση των χαρακτηριστικών τους η ζυγαριά μάλλον δεν γέρνει σημαντικά προς κάποια πλευρά, σίγουρα όμως οι Μπακς πέτυχαν διάνα με τον παίκτη που πήραν φέτος, στην τιμή που τον κράτησαν και με δεδομένο ότι αυτός είναι κατά τρία χρόνια νεαρότερος από τον Σέρβο, το fit μοιάζει αρκετά καλύτερο, ειδικά από τη στιγμή που ο Μπόγκι έχει ταλαιπωρηθεί σημαντικά από σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο Άλεν ήταν στην θεωρία μια σπουδαία επιλογή για τους Μπακς, η δουλειά του μοιάζει αρκετά εύκολη, η προσωπική άμυνα και το ελεύθερο τρίποντο κυριαρχούν στο ρεπερτόριό του, οπότε η εικόνα του στους τελευταίους αγώνες δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Αυτός είναι ο πρώην παίκτης του Ντιουκ, αυτός είναι ο γκαρντ που λέγαμε ότι στο Μιλγουόκι θα λατρέψουν και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Όταν αισθανθεί ακόμη πιο άνετα, όταν καταλάβει τι του ζητάει ο Αντετοκούνμπο για να απελευθερώνεται και όταν επιστρέψουν και οι Μίντλετον - Λόπεζ, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο εύκολα για εκείνον και τα 10 εκατομμύρια ετησίως θα είναι μια τιμή ευκαιρίας για τους εν ενεργεία πρωταθλητές του ΝΒΑ.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ