ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

Αποστολή του SPORT24 στο Μιλγουόκι: Η ημέρα της κρίσης για τον παίκτη που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πιέζει όσο κανέναν άλλον, τον Γκρέισον Άλεν

Αποστολή του SPORT24 στο Μιλγουόκι: Η ημέρα της κρίσης για τον παίκτη που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πιέζει όσο κανέναν άλλον, τον Γκρέισον Άλεν
HARRIS STAVROU - 24MEDIA

Μία ημέρα πριν από την opening night, ο Γκρέισον Άλεν θα μάθει το μέλλον του. Είτε θα πάρει επέκταση, είτε θα μπει σε σεζόν συμβολαίου, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τον πιστεύει και να τον πιέζει για να σουτάρει. Γράφει από το Μιλγουόκι ο Χάρης Σταύρου.

Πριν από μερικές ημέρες γιόρτασε τα 26α γενέθλιά του και αύριο θα ζήσει την opening night του ΝΒΑ με τους συμπαίκτες του να παίρνουν τα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Ο Γκρέισον Άλεν βρέθηκε από σπόντα στο Μιλγουόκι, καθώς οι Μπακς τον απέκτησαν μέσω ανταλλαγής από τους Μέμφις Γκρίζλις δίνοντας έναν παίκτη που δεν υπολόγιζαν (Σαμ Μέριλ) και δύο draft picks β' γύρων, θα είναι ο starting shooting guard στην έναρξη της σεζόν καθώς ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο αναρρώνει από την επέμβαση στο πόδι, όμως η κρίσιμη ημέρα για εκείνον είναι η σημερινή.

Βλέπετε, οι Μπακς έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν πρόωρη επέκταση συμβολαίου στον Άλεν μέχρι τα μεσάνυχτα, διαφορετικά εκείνος θα βγει το καλοκαίρι του 2022 ως untestricted free agent στην αγορά και εκεί θα είναι δύσκολο για το Μιλγουόκι να τον πληρώσει.

Ο Άλεν είναι ένας all-around γκαρντ που μπορεί να παίξει καταπληκτική προσωπική άμυνα, να σκοράρει από την περιφέρεια, να οργανώσει και να δημιουργήσει υπό προϋποθέσεις, είναι ένας σκληροτράχηλος περιφερειακός που είχε για πολλά χρόνια την φήμη του βρόμικου παίκτη καθώς ο υπερβολικός του ζήλος στην άμυνα τον οδηγούσε συχνά σε αντιαθλητικές συμπεριφορές.

Αυτό έχει σταματήσει την τελευταία διετία, οι Μπακς έμαθαν τα πάντα για εκείνον από τον Τέιλορ Τζένκινς, τον προπονητή των Γκρίζλις που συνεργάστηκε με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ στο παρελθόν και με δεχομένο ότι χρειάζονταν έναν δυναμικό παίκτη στη θέση που άφησε κενή με την αποχώρησή του ο Πι Τζέι Τάκερ, πόνταραν στο πληθωρικό του παιχνίδι.

"Έχουμε μιλήσει λίγο με την ομάδα, θα μάθουμε πολύ σύντομα τι θα συμβεί καθώς η deadline πλησιάζει. Το συμβόλαιο είναι κάτι που έχω προσπαθήσει να μην το σκέφτομαι πολύ τη δεδομένη στιγμή, διότι η έναρξη της σεζόν πλησιάζει και θέλω να βρίσκομαι στην ίδια σελίδα με τα υπόλοιπα παιδιά" είπε ο Άλεν μετά από την χθεσινή προπόνηση των Μπακς.

"Μόλις περάσει η deadline, ό,τι κι αν έχει συμβεί, δεν θα το σκέφτομαι πια κι αυτό είναι καλό. Το σκεφτόμουν όσο βρισκόμουν στο Μέμφις, από τη μέρα όμως που έγινε η ανταλλαγή και ήρθα στο Μιλγουόκι, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να προσαρμοστώ στη νέα μου ομάδα, στο γυμναστήριο, στο πρόγραμμα" πρόσθεσε ο 26χρονος περιφερειακός.

Ο Γκρέισον Άλεν είναι ο τύπος που μπορεί να εξελιχθεί στον x-factor των Μπακς στη σεζόν 2021/22. Στην περσινή, στην τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ, είχε 10.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 25.2 λεπτά σε 50 αγώνες της κανονικής περιόδου, σούταρε με 39% από την περιφέρεια και με 87% απο την γραμμή των βολών. Στους Μπακς η δουλειά του θα είναι, φυσικά, πιο εύκολη καθώς γύρω του θα υπάρχουν ανώτερου επιπέδου παίκτες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι εκείνος που έχει τις υψηλότερες απαιτήσεις μέχρι στιγμής.

Ο Greek Freak εξήγησε μετά από το ματς με τους Ντάλας Μάβερικς ότι φώναζε (!) στον Άλεν να σουτάρει, θα τον πιέσει πολύ για να λειτουργήσει σε έναν ρόλο ανάλογο με εκείνον που είχε πέρυσι ο Μπριν Φορμπς, διότι οι Μπακς έχουν ανάγκη το τρίποντό του.

"Έστηνα σκριν και στο Μέμφις για τον Τζα Μοράντ, είναι κάτι που αισθάνομαι άνετα να κάνω. Θα είναι καλό να το κάνω και εδώ, θα είναι καλό για τη συνεργασία μου με τον Γιάννη καθώς έχω την ικανότητα να ανοίγω το γήπεδο και να σουτάρω καλά την μπάλα. Μετά από το σκριν πρέπει να βγαίνω γρήγορα στο τρίποντο, να απομακρύνομαι από τον αμυντικό μου και να σουτάρω. Είναι ωραίο το συναίσθημα του να μην κάνεις δεύτερες σκέψεις, πρέπει να κοιτάζω το καλάθι και να εκτελώ, επαιρνα πέντε-έξι τρίποντα σε κάθε αγώνα στην pre season. Όλοι μου μιλούσαν για τα σουτ που δεν έπαιρνα, ο Γιάννης ειδικά, οπότε... Είναι καλό να σε εμπιστεύεται η ομάδα σου γιατί νιώθεις πιο άνετα εκεί έξω" εξήγησε ο Άλεν για τον ρόλο στον οποίο πρέπει να λειτουργήσει.

Όσο για την φετινή ομάδα και τις πρώτες του εντυπώσεις; Ο Άλεν δήλωσε εντυπωσιασμένος για δύο λόγους. Για την χημεία που έχουν οι βετεράνοι και για την ταπεινοφροσύνη που τους διακρίνει, καθώς ουδείς μιλάει για πρωταθλήματα και βραβεία.

"Από την πρώτη προπόνηση του Γιάννη, είδα ότι αυτό το group ήταν ένα group πρωταθλητών. Έπαιζε με ένταση και κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές του παρκέ, το έκανε να μοιάζει εύκολο. Κατάλαβα πως είναι μια ομάδα που έχει πάρει το πρωτάθλημα. Κανείς δεν περπατάει λέγοντας για το περσινό πρωτάθλημα. Κανείς δεν μιλάει για τα MVPs" ήταν τα λόγια του νεαρού περιφερειακού που μέχρι το τέλος της ημέρας είτε θα έχει πάρει επέκταση, είτε θα έχει μπει σε χρονιά συμβολαίου, κατάσταση που επίσης μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των Μπακς καθώς ο Άλεν θα παλεύει για τον επόμενο εργοδότη του.

Το SPORT24 στο Μιλγουόκι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στο Μιλγουόκι για να μεταφέρει τον παλμό από τις εντός έδρας αναμετρήσεις των Μπακς με τους Μάβερικς για την preseason και τους Νετς για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, πριν από την έναρξη της οποίας θα δοθούν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ