ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι 12.700 θέσεις στο ΣΕΦ την επόμενη σεζόν και η απαίτηση του Ολυμπιακού να κάνει άμεσα δικό του το Στάδιο

Οι 12.700 θέσεις στο ΣΕΦ την επόμενη σεζόν και η απαίτηση του Ολυμπιακού να κάνει άμεσα δικό του το Στάδιο
EUROKINISSI / 24MEDIA CREATIVE TEAM / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η χωρητικότητα του ΣΕΦ θα ανέβει στις 12.700 θέσεις τη νέα σεζόν. Όμως τα έργα που γίνονται τώρα δεν έχουν καμία σχέση με την απαίτηση - πλέον - του Ολυμπιακού να κάνει δικό του Φαληρικό στάδιο.

Τα λόγια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στη φιέστα προκάλεσαν ενθουσιασμό. Όσο περνούν οι μέρες όμως, γίνεται όλο και πιο κατανοητό ότι ο ένας εκ των προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν ανακοίνωσε ότι παραχωρήθηκε το ΣΕΦ στους ερυθρόλευκους, αλλά ότι έφτασε η ώρα να τελειώσει οριστικά το θέμα και να μπουν οι υπογραφές. Διότι η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό η υπόθεση έχει μείνει στα λόγια και δεν έχει προχωρήσει κάτι στην πράξη.

Εδώ και δύο χρόνια άλλωστε έχουν αρχίσει οι συζητήσεις της ΚΑΕ με την πολιτεία για να κάνει ο Ολυμπιακός δικό του το ΣΕΦ. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε και η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγγίρη στη συνέντευξη που έδωσε στο SPORT24 τον Ιούνιο του 2021. Εκείνη την περίοδο είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις και το θέμα θα είχε τελειώσει ήδη, αν δεν είχε κολλήσει η υπόθεση τον τελευταίο καιρό από πλευράς Πολιτείας. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, λοιπόν, βρήκαν την ευκαιρία στη φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση που θα προκύψει - λογικά - από τη Δευτέρα να προχωρήσει τη διαδικασία. Ήταν και υπενθύμιση και ουσιαστικά ένα μέτρο πίεσης. Μην ξεχνάμε ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός είναι ουσιαστικά πλέον η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που δεν έχει δικό της γήπεδο.

Φυσικά ήταν και μια ενημέρωση προς τους οπαδούς ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για μετακόμιση έχει σταματήσει, οι ερυθρόλευκοι θα μείνουν για πάντα στο Φάληρο και απλά δεν θέλουν να είναι φιλοξενούμενοι, αλλά οικοδεσπότες. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση του θέματος και βέβαια υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να μπουν οι υπογραφές και να πάρει ο Ολυμπιακός εξ ολοκλήρου στα δικά του χέρια την εγκατάσταση.

Ακόμα κι έτσι όμως το ΣΕΦ θα αλλάξει. Όχι γιατί πήρε το γήπεδο ο Ολυμπιακός, αλλά γιατί η ΚΑΕ συνεργάζεται με την υπάρχουσα διοίκηση του Σταδίου. Από την Δευτέρα (19/6) άρχισαν ήδη οι εργασίες, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα εν όψει της επόμενης σεζόν.

Αύξηση σχεδόν 1.000 θέσεων

Κάπως έτσι από την επόμενη σεζόν για το sold out θα απαιτείται να δοθούν παραπάνω από 12.700 εισιτήρια (μαζί με τα διαρκείας) και όχι τα 11.847, που είναι η σημερινή επίσημη χωρητικότητα. Δεν θα είναι δηλαδή μόνο 400 οι επιπλέον θέσεις, αλλά θα πλησιάσουν τις 1000. Θα μπει άλλη μία σειρά στις base line seats, θα γίνουν εξέδρες τα παλιά δημοσιογραφικά (πάνω από τις θέσεις των VIP), θα καλυφθούν και κάποια μεγάλα κενά εντός αρένας. Δεν πρόκειται φυσικά να ανοίξουν όλες οι πτυσσόμενες - lλόγω του κλειστού στίβου που δεν το επιτρέπει - αλλά θα υπάρχει κόσμος και στις γωνίες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μπαίνει περισσότερος κόσμος στα ματς της EuroLeague και στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Άλλο ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί το ΣΕΦ και άμεσα θα χρειαστεί λύση είναι ο κλιματισμός. Η εγκατάσταση είναι 40 ετών, τα παλιά μηχανήματα δεν βοηθούν και το Στάδιο χρειάζεται άμεσα νέες μονάδες, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σωστά από την Άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο. Το χειμώνα δεν υπάρχει ανάλογο πρόβλημα, η θέρμανση είναι σε πολύ καλό επίπεδο, όμως με ζέστη η κατάσταση μοιάζει ανυπόφορη.

Γενικά χρειάζονται πολλές βελτιώσεις άμεσα κι από εκεί και πέρα, όταν ο Ολυμπιακός πάρει το ΣΕΦ στα δικά του χέρια, να γίνει ο σχεδιασμός για ένα υπερσύγχρονο γήπεδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ