ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Τζέριαν Γκραντ στο SPORT24: "Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας στην άμυνα"

Ο Τζέριαν Γκραντ στο SPORT24: "Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας στην άμυνα"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο μίστερ σταθερότητα και συνέπεια, γνωστός και ως Τζέριαν Γκραντ, μίλησε στο SPORT24 μετά την νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Αρμάνι αναφορικά με το μυστικό της επιτυχίας του, την ποικιλομορφία των πρασίνων, αλλά και τον τομέα που υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

Άλλη μια βραδία στο ΟΑΚΑ. Άλλη μία σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Οι πράσινοι μπήκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο σε θέση οδηγού και δεν άφησαν ποτέ την Αρμάνι Μιλάνο να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι από αυτό το ματς. Το τελικό 79-62 το επιβεβαίωνει.

Ακόμα και σε ένα βράδυ στο οποίο το τριφύλλι δεν είχε στη διάθεσή του τον Κώστα Σλούκα, που είδε τον Κέντρικ Ναν να μένει πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό (10 πόντοι με 2/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/3 βολές) και μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τον φρεσκοεγχειρισμένο Λούκα Βιλντόσα για λιγότερο από 10 λεπτά. Κι αυτό λέει πολλά για τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού AKTOR

"Το λέω όλη τη χρονιά. Μπορούμε να κερδίσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η επίθεση μας δεν 'κλίκαρε' όπως συνήθως, όμως αμυντικά ήμασταν απόλυτα συγκεντωμένοι, για αυτό και ήρθε το αποτέλεσμα", είπε και ο Τζέριαν Γκραντ μιλώντας στο SPORT24 για να πιστοποιήσει όσα προαναφέρθηκαν και όσα είδαμε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το βράδυ της Τετάρτης (31/1).

"Για μένα το μυστικό της επιτυχίας είναι το να παίζω σκληρά στην άμυνα κάθε βράδυ. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να κοντρολάρω. Επιθετικά ο ρόλος μου μπορεί να αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, οπότε πρέπει να προσαρμόζομαι στις ανάγκες τις ομάδας", συμπλήρωσε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το "κλειδί" πίσω από τις τόσο σταθερές και αποδοτικές εμφανίσεις του. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το ότι μετράει 8.9 πόντους (48.2% δίποντο, 44.9% τρίποντο, 86.7% βολές), 2.4 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ και 1.7 κλεψίματα ανά 29'42" συμμετοχής μετά από 24 αγωνιστικές στην EuroLeague.

Κάθε φορά που επιστρέφει και ένας παίκτης από κάποιο τραυματισμό, γινόμαστε καλύτεροι

Πλησιάζει όμως ο Παναθηναϊκός στο πικ των δυνατοτήτων του;

"Όχι, όχι. Νομίζω ότι όλοι μπορούν να δουν και να αντιληφθούν ότι γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω σε τι ποσοστό των δυνατοτήτων μας έχουμε φτάσει, αλλά σίγουρα βελτιωνόμαστε συνεχώς μέσα στη σεζόν. Κάθε φορά που επιστρέφει και ένας παίκτης από κάποιο τραυματισμό, γινόμαστε καλύτεροι.

Όταν γυρίσουν όλοι θα 'γνωριστούμε' καλύτερα (σσ. αγωνιστικά) και θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στην επίθεση, στις θέσεις που έχουμε πάνω στο παρκέ, στον τρόπο που κυκλοφορούμε την μπάλα. Πρέπει να βρεθούμε περισσότερο επιθετικά" είπε ο Αμερικανός γκαρντ, συμφωνώντας λίγο ή πολύ με τον προπονητή του, Εργκίν Αταμάν, που κλήθηκε να απαντήσει στο ίδιο ερώτημα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και Ζάλγκιρις και Φενέρμπαχτσε

Όσο για τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, απέναντι σε Ζάλγκιρις Κάουνας (2/2, 20:00) και Φενέρμπαχτσε (9/2, 21:15), πριν τη διακοπή της EuroLeague για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και τα πρώτα προκριματικά παράθυρα ενόψει του EuroBasket 2025, ο Γκραντ σημείωσε:

"Θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε και τα δύο. Παίζουμε πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις είναι εκτός έδρας, ξέρουμε ότι εκεί θα είναι δύσκολη η ατμόσφαιρα, οπότε πρέπει να βάλουμε όλη την ενέργεια και τη συγκέντρωσή μας εκεί. Θα δούμε πως θα πάει αυτό.

Είναι νωρίς να σκεφτούμε ακόμα τη διακοπή. Πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα στρέψουμε εκεί την προσοχή μας και θα το αντιμετωπίσουμε (σσ. το κενό που θα υπάρξει στην αγωνιστική δράση της EuroLeague)".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ