ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τζέι Τριάνο των Κινγκς στο SPORT24: "Ο Βεζένκοβ είναι all-around παίκτης με υψηλή νοημοσύνη, έχω εντυπωσιαστεί από τον Ολυμπιακό"

Ο Τζέι Τριάνο των Κινγκς στο SPORT24: "Ο Βεζένκοβ είναι all-around παίκτης με υψηλή νοημοσύνη, έχω εντυπωσιαστεί από τον Ολυμπιακό"

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Σάσα Βεζένκοβ, αλλά και για τον Ολυμπιακό στην κάμερα του SPORT24 ο assistant coach των Σακραμέντο Κινγκς, Τζέι Τριάνο, που βρέθηκε στην Κρήτη για το Κύπελλο Ελλάδας.

Από τις court side θέσεις παρακολούθησε ο Τζέι Τριάνο, assistant coach των Σακαμέντο Κινγκς, τον Σάσα Βεζένκοβ, στο περιθώριο του προημιτελικού του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη.

Ο 64χρονος τεχνικός, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί τόσο με τον Άλεκ Πίτερς, όσο και με τον Αϊζέια Κάναν, άδραξε την ευκαιρία της διακοπής της δράσης στο NBA για το All Star Game 2023, προκειμένου να "τσεκάρει" από κοντά τον Βούλγαρο φόργουορντ, για τον οποίο οι Βασιλιάδες διατηρούν τα δικαιώματα του στο NBA.

Μιλώντας στην κάμερα του SPORT24 ο κ. Τριάνο βιάστηκε να βαφτίσει τον Βεζένκοβ MVP της EuroLeague, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αν κάνει το βήμα και μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα να ενταχθεί στο rotation της ομάδας.

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

Φαντάζομαι πως βρίσκεστε εδώ για να δείτε τον Σάσα Βεζένκοβ. Σωστά;

"Ναι, αυτόν και κάποιους άλλους παίκτες. Έχω προπονήσει τον Αϊζέια Κάναν και τον Άλεκ Πίτερς όταν έπαιζαν στο Φοίνιξ. Οπότε είναι μια ευκαιρία να δω αρκετούς ανθρώπους. Αλλά ήρθα για να παρακολουθήσω τον Σάσα".

Ποια είναι ακριβώς η ιστορία με εσάς (σσ. τους Σανς) και τον Σάσα; Υπήρξαν κάποιες συνομιλίες το περασμένο καλοκαίρι. Μπορείτε να μας πείτε κάτι παραπάνω;

"Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω κάτι επ'αυτού ως προπονητής. Το front office το καθορίζει αυτό. Ήταν ευκαιρία μιας και υπάρχει η διακοπή για το All Star Game του NBA να έρθω εδώ, να δω μερικά παιχνίδια μπάσκετ και να τον δω να αγωνίζεται ζωντανά".

Οπότε τι σας άρεσε περισσότερο σε αυτόν μιας και τον είδατε σήμερα;

"Λοιπόν, είναι ένας all-around παίκτης. Έκανε εξαιρετική δουλειά βλέποντας τους συμπαίκτες του και μοιράζοντας την μπάλα. Είναι καλός ριμπάουντ και προφανώς είναι εξαιρετικός σκόρερ. Έχει λίγο από όλα στο παιχνίδι του και είναι πολύ ωραίο να τον βλέπεις. Είναι ένας μπασκετμπολίστας με υψηλή νοημοσύνη επίσης".

Ένα δίλημμα που υπήρχε για τον Σάσα είναι το αν θα παίζει στο "3" ή στο "4" αν έρθει στο NBA. Τι πιστεύετε;

"Ξέρετε δεν διαχωρίζουμε τα τριάρια από τα τεσσάρια πλέον. Είναι είτε στην περιφέρεια, είτε στο ποστ. Πολλές ομάδες στο NBA παίζουν μόνο έναν παίκτη στο 5 και τέσσερις άλλους παίκτες γύρω από αυτόν. Αυτό κάνουμε κι εμείς στο Σακραμέντο, οπότε δεν έχει πρόβλημα να χωρέσει στα διάφορα rotations".

Θεωρείτε ότι είναι πλεονέκτημα ότι έχει μεγάλη εμπειρία στην EuroLeague, την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση;

"Είναι πολύ καλά προπονημένος, κάτι που είναι πολύ καλό. Έχει αναπτύξει το παιχνίδι του σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Παίκτες που έχουν αναδειχθεί MVP στην EuroLeague και έχουν πάει στο NBA έχουν υπάρξει εξαιρετικά επιτυχημένοι. Οπότε δεν περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από αυτόν".

Σας εντυπωσίασε κάτι από τον κόουτς Μπαρτζώκα μιας και αναφέρατε ότι ο Σάσα είναι πολύ καλά προπονημένος;

"Τα πάντα. Έχω παρακολουθήσει (τον Ολυμπιακό) από μακριά φέτος, λόγω του Σάσα, και έχω δει πόσο καλά παίζει τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην EuroLeague. Προφανώς κάνουν εξαιρετική χρονιά. Μου αρέσει η κυκλοφορία της μπάλας και ο τρόπος που παίζουν".

Κάποιοι άλλοι παίκτες που σας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον από την EuroLeague;

"Δεν έχω παρακολουθήσει πάρα πολύ, πέρα από τον Ολυμπιακό. Διατηρώ σχέσεις με τον Άλεκ Πίτερς και τον Αϊζέια (Κάναν), οπότε είναι απολαυστικό να τους βλέπω να παίζουν και να συνεχίζουν τις μπασκετικές τους καριέρες".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ NBA ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ