ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο SPORT24: Η μεγάλη αποκάλυψη, το μήνυμα στον Λιονέλ Μέσι κι ο Σωκράτης

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο SPORT24: Η μεγάλη αποκάλυψη, το μήνυμα στον Λιονέλ Μέσι κι ο Σωκράτης

Λίγες ημέρες πριν από τον τελικό της ομάδας στην οποία είναι συνιδιοκτήτης, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στέλνει μέσω του SPORT24 μήνυμα στον Λιονέλ Μέσι και αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, ότι θέλει με την οικογένειά του να αποκτήσει κάποια στιγμή οργανισμό στο NBA.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (20/8) θα ξεκινάει το ρεπό της εθνικής ομάδας μετά από τους αγώνες με την Team USA και τη Γερμανία. Οι περισσότεροι της αποστολής θα κοιμούνται στο Γιας Μαρίνα στο Άμπου Ντάμπι και θα ονειρεύονται κάτι μεγάλο εκεί περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Μανίλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ένας όμως θα έχει μείνει ξάγρυπνος για να παρακολουθήσει τον τελικό του Leagues Cup των ΗΠΑ ανάμεσα στο Νάσβιλ και την Ίντερ Μαϊάμι. Θα είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, συνιδιοκτήτης του οργανισμού μαζί με τα αδέλφια του, που μίλησε στο SPORT24 για το συναπάντημα της ομάδας του με τον Λιονέλ Μέσι.

- Όταν κάνατε αυτή την επένδυση, τι σκεφτήκατε; Πώς σας ήρθε;

Ήταν μία από αυτές τις επενδύσεις που, στο γκρουπ με τα αδέλφια μου, αποκαλούμε επενδύσεις κληρονομιάς. Επειδή ο πατέρας μας ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αν ήταν εδώ αυτή τη στιγμή, αν ζούσε αυτή τη στιγμή, θα έλεγε "τα παιδιά μου έχουν ποσοστό σε μια ομάδα ποδοσφαίρου".

- Φανταζόσασταν/σκεφτόσασταν ότι αυτή η ομάδα, αυτή η επένδυση, θα πάει τόσο καλά, τόσο γρήγορα;

Συνήθως δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό, αν θα πάει μία επένδυση καλά. Πιστεύουμε στην καλή εξέλιξη, όλοι μας, οπότε σε ό,τι κι αν κάνουμε, σε ό,τι κι αν μπούμε, σε οτιδήποτε επενδύουμε, πάντα πιστεύουμε στην καλή εξέλιξη. Σίγουρα υπάρχει τέτοια με την ομάδα.

- Είναι το Νάσβιλ πόλη που "σηκώνει" ομάδα NBA; Κι αν "σηκώνει" ομάδα NBA, μπορεί κάποια στιγμή να δούμε τους Antetokounbros ιδιοκτήτες ενός οργανισμού εκεί;

Σίγουρα. Δεν είναι κάτι που κρύβουμε. Είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε, είναι όνειρό μας. Είναι ένας από τους στόχους μας. Θα πάω κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά για να δω και μερικούς αγώνες. Είναι πόλη που της αρέσουν τα σπορ, τους λείπουν τα σπορ και τα θέλουν, είναι κάτι που το πιστεύουν.

- Τι θέση θα έπαιζαν οι Antetokounbros;

Απ' όλα! Επειδή είμαστε και λίγο αθλητική οικογένεια, είμαστε αθλητές, λίγο απ' όλα. Οι πιο συνηθισμένες θέσεις. Ο Γιάννης είναι πολύ καλός τεχνίτης, οπότε θα ήταν δεκάρι καλό, θα ήταν τύπου Ινιέστα. Εγώ ένα από τα δύο. Ή μπροστά, Ντρογκμπά, ή Πατρίς Βιεϊρά (εννοεί τον Εβρά), πίσω, πάνω-κάτω.

- Τον τελικό θα τον δεις προφανώς. Στείλε ένα μήνυμα στον Μέσι, να του το στείλουμε μέσω του SPORT24.

Φίλε κι αδελφέ, είμαστε πάντα μαζί σου, σε στηρίζουμε πάντα στην καριέρα σου, αλλά όχι το Σάββατο! Το Σάββατο θέλουμε Νάσβιλ! Απίστευτο ότι παίζουμε τελικό. Δεν είναι απίστευτο αυτό; Δεν είναι αν το περιμέναμε τόσο σύντομα, μελετάς κάποια πράγματα, βλέπεις και πιστεύεις και στην καλή εξέλιξη. Στην ομάδα μας είχαμε και τον MVP. Τρομερός παίκτης, τρομερά παιδιά. Θέλουμε πάντα, σε ό,τι κι αν κάνουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί.

- Έλληνες παίκτες θα πάρετε στην ομάδα;

Ναι, εγώ αυτό θέλω. Ξέρεις, είμαστε συνιδιοκτήτες, αλλά δεν μπαίνουμε σε τέτοια θέματα. Δεν είμαστε GM. Πιστεύω ότι βλέπουν πως πάει το MLS, θα προσπαθήσουν να επενδύσουν και σε πολλούς Ευρωπαίους παίκτες. Θα θέλαμε, θα ήταν ωραίο να...

- Έλα, πες μας έναν Έλληνα που θα ήθελες να δεις στο Νάσβιλ!

Όχι ρε, έλα. Πάρα πολλά παιδιά. Και ο Σωκράτης και πάρα πολλά παιδιά. Τώρα αν πω ονόματα, παίζουν σε ομάδες ελληνικές. Θα μου την πουν. Όχι, όχι, δεν λέω τίποτα.

SPORT24 και Stoiximan πηγαίνουν μαζί στα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας μας λίγες ημέρες πριν την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ MLS ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ MUNDOBASKET 2023 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ