ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο SPORT24: "Ήμουν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενέρ, ευτυχώς εμφανίστηκαν οι Μάβερικς"

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στην προπόνηση της Εθνικής Ανδρών
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στην προπόνηση της Εθνικής Ανδρών INTIME

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μίλησε στο SPORT24 για το δίλημμα που είχε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε μέχρι να του… λύσουν τα χέρια οι Μάβερικς με την πρότασή τους, αλλά και κατά πόσο θεωρεί ότι είναι το κομμάτι που λείπει στην Εθνική Ανδρών ενόψει του Eurobasket 2022. 

Ειλικρινής. Αυτή είναι η λέξη με την οποία μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τον Τάιλερ Ντόρσεί, ο οποίος λέει τα πράγματα ακριβώς όπως στα σκέφτεται και αυτό έκανε και στην συνέντευξή του στο SPORT24.

Ο ομογενής γκαρντ ετοιμάζεται έπειτα από μία επιτυχημένη σεζόν στον Ολυμπιακό να επιστρέψει στο NBA για χάρη των Μάβερικς. Δεν έκρυψε ποτέ ότι αυτός ήταν ο στόχος του από όταν αποχώρησε από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και δεν το έκανε ούτε τώρα.

Ο Ντόρσεϊ μίλησε χωρίς φίλτρο στο SPORT24. Αναφέρθηκε στις συζητήσεις με την Φενέρμπαχτσε και το γεγονός ότι ήταν ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την τουρκική ομάδα μέχρι να εμφανιστούν οι Μάβερικς και να του… λύσουν τα χέρια. Είπε και άλλα πράγματα όμως.

Ο νυν παίκτης του Ντάλας μίλησε για την Εθνική Ανδρών, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον ρόλο που πιστεύει ότι θα έχει υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση για το γεγονός ότι πολλοί περιμένουν ότι θα είναι ο παίκτης που θα ξεκλειδώσει τον “Greek Freak”.

Ήταν εύκολη απόφαση να πάω τους Μάβερικς

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος του από τότε που ήρθε στην Ευρώπη ήταν κάποια στιγμή να επιστρέψει στο NBA. Η επιθυμία του τελικά πραγματοποιήθηκε, με τις εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό να του χαρίζουν ένα two-way συμβόλαιο με τους Μάβερικς, κάτι για το οποίο φάνηκε ενθουσιασμένος.

Πόσο δύσκολη απόφαση ήταν για σένα να φύγεις από τον Ολυμπιακό έπειτα από μία τόσο επιτυχημένη σεζόν για χάρη των Μάβερικς;

Για εμένα ήταν μία σχετικά “εύκολη” απόφαση επειδή περίμενα 3-4 χρόνια την ευκαιρία να επιστρέψω στο NBA, ακόμα και αν θα ήταν με two-way συμβόλαιο. Ήθελα να ανοίξω ξανά αυτή την πόρτα και έχω μία σπουδαία ευκαιρία σε έναν σπουδαίο οργανισμό, μία ομάδα που είναι ενθουσιασμένη για εμένα και εγώ για αυτήν”.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τον συντάκτη του SPORT24, Στέφανο Μακρή
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τον συντάκτη του SPORT24, Στέφανο Μακρή SPORT24


Και θα είσαι συμπαίκτης με τον Λούκα Ντόντσιτς

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω μαζί με τον Λούκα και ανυπομονώ να γνωρίσω και τα άλλα παιδιά. Ελπίζω να αντιμετωπίσουμε την Σλοβενία και τον Ντόντσιτς στο Eurobasket, κάτι που για να γίνει βέβαια πρέπει και οι δύο να φτάσουμε μακριά στο τουρνουά. Θέλω να τον γνωρίσω κιόλας, γιατί ακόμα δεν είχα την ευκαιρία. Θα είναι σπουδαίο να τον μαρκάρω ώστε να με μάθει”.

Σκέφτηκες να αποχωρήσεις από τον Ολυμπιακό για ομάδα εκτός NBA; Υπήρξε η πληροφορία ότι βρισκόσουν σε συζητήσεις με την Φενέρμπαχτσε.

Μίλησα με την Φενέρ και ήμουν ανάμεσα στον Ολυμπιακό και αυτήν. Δεν είχα πάρει κάποια απόφαση, ήμουν ανάμεσα στους δυο τους. Ακόμα και τώρα, σε ένα υποθετικό σενάριο, δεν ξέρω τι θα αποφάσιζα. Ευτυχώς εμφανίστηκαν οι Μάβερικς. Είμαι χαρούμενος που εμφανίστηκε το Ντάλας και δεν χρειάστηκε να αποφασίσω, επειδή ο στόχος μου ήταν πάντα το NBA”.

Όποτε ο Γιάννης πασάρει, θα είμαι έτοιμος να σουτάρω

Έπειτα από χρόνια ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι πλέον έτοιμος να ενισχύσει την Εθνική Ανδρών σε μία μεγάλη διοργάνωση. Για χρόνια ο κόσμος θεωρούσε ότι ήταν το κομμάτι που έλειπε, αφού το καλό του σουτ θα βοηθούσε να ανοιχτούν διάδρομοι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι έτοιμος να βοηθήσει. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν βλέπει τον εαυτό του ως το κομμάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις για την Εθνική ομάδα;

"Νομίζω ότι έχουμε σπουδαία ομάδα, σπουδαίο ρόστερ με πολύ ταλέντο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό και το τάιμινγκ, επειδή έχουμε μία μίξη με παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη μπασκετική τους ηλικία, αλλά και έμπειρους παίκτες, οπότε απλώς πρέπει να τα βάλουμε όλα σε μία σειρά, να χτίσουμε χημεία και να μάθουμε πώς να παίζουμε καλά μαζί.

Προφανώς πρέπει να δούμε και πώς θα παίξουμε γύρω από τον Γιάννη, ώστε όλοι να τον βοηθήσουμε και να κάνουμε πιο εύκολο το παιχνίδι για αυτόν στην επίθεση, αλλά και να παίξουμε καλή άμυνα. Νομίζω οτι θα το παίρνουμε μέρα με τη μέρα, είναι μόλις η δεύτερη προπόνησή μας, οπότε ποιος ξέρει τι εικόνα θα έχουμε. Θα χτίσουμε κάτι αυτό το μήνα και θα είμαστε έτοιμοι για το τουρνουά".

Για χρόνια γίνεται συζήτηση για το πώς θα καταφέρει η Εθνική να ανοίξει το γήπεδο για τον Γιάννη κι εσύ αποτελείς τον ορισμό του παίκτη που - τουλάχιστον στην θεωρία - είχε ανάγκη η ομάδα. Αυτό βάζει πίεση στους ώμους σου;

"Όχι, καμία πίεση. Το λατρεύω για να είμαι ειλικρινής. Είναι μία τεράστια ευκαιρία για μένα, αλλά και για τους συμπαίκτες μου. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω μαζί του, δίπλα του.

Σίγουρα ξέρω ότι πολλές ομάδες παίζουν με βοήθειες πάνω του, στήνοντας ένα… κουτί και όποτε πασάρει, θα είμαι έτοιμος να σουτάρω. Αυτή είναι η δουλειά μου στην επίθεση, αλλά και να δημιουργώ παίζοντας το Pick and Roll μαζί του. Αυτό είναι κάτι που με ενθουσιάζει, αφού θα έχω την ευκαιρία να παίξω Pick and Roll μαζί του όπου θα αποτελεί απειλή ρολάροντας στο καλάθι, αλλά κι εγώ βγαίνοντας από σκριν για να δημιουργήσω".

Πιστεύεις ότι το γεγονός ότι φέτος στον Ολυμπιακό είχε πιο συχνά ρόλο δημιουργού και έπαιζες Pick and Roll θα σε βοηθήσει;

“Ναι. Το να παίζω με και χωρίς την μπάλα είναι κάτι που έκανα σε όλη την καριέρα μου. Την τελευταία σεζόν μπόρεσα να δείξω τι μπορώ να κάνω, αφού είχα περισσότερη ώρα την μπάλα στα χέρια μου και θα έχω την ευκαιρία και τώρα. Θεωρώ ότι βελτιώθηκα και όσο αποκτώ εμπειρία και ο προπονητής μου ζητάει να το κάνω, τοτε μπορώ να δείξω περισσότερα πράγματα”.

Παρακολούθησες την Εθνική Ανδρών καθόλου τα προηγούμενα χρόνια όταν δεν ήσουν στην ομάδα;

“Όχι όλα τα παιχνίδια λόγω της διαφοράς ώρας. Όποτε είχα όμως την ευκαιρία το έκανα, μου αρέσει να παρακολουθώ μπάσκετ. Είχα κάποια θέματα και δεν μπόρεσα να δω πολλά παιχνίδια.

Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που φόρεσα την φανέλα της Εθνικής, κάποιες σεζόν κόπηκα επειδή ήμουν νέος. Το γεγονός ότι έχω πλέον την ευκαιρία να αγωνιστώ με την Εθνική και να έχω ρόλο είναι κάτι που με χαροποιεί”.

Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου όταν είδες τα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής ότι ίσως εσύ να ήσουν το κομμάτι που έλειπε δίπλα στον Γιάννη;

Νομίζω ότι θα μπορούσα να φέρω πολλά στην ομάδα. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Είμαι στην φάση της καριέρας μου όπου νιώθω σπουδαία. Το σώμα μου είναι σε καλύτερη κατάσταση, είμαι πιο έμπειρος, πιο ώριμος.

Είναι τέλειο το τάιμινγκ για εμάς ως ομάδα, για όλα τα παιδιά. Έχουμε την ευκαιρία και την τιμή να βάλουμε την φανέλα και να εκπροσωπήσουμε την χώρα. Όλοι αγαπούν το μπάσκετ στην Ελλάδα και ξέρω ότι θα έχουμε την στήριξη των οπαδών.

Το γεγονός ότι πριν το Eurobasket υπάρχουν δύο αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κόντρα σε Σερβία και Βέλγιο θεωρείς ότι θα κάνει καλό ή κακό στην ομάδα;

Πιστεύω ότι θα είναι μία καλή ευκαιρία για εμάς. Θα είναι δυνατά τεστ, όπου θα δούμε πού βρισκόμαστε και τι να κάνουμε για να βελτιωθούμε πριν από το Eurobasket. Ειδικά ο αγώνας με την Σερβία θα είναι καλός για εμάς, επειδή θα παίξουμε εκτός έδρας κόντρα σε μία δυνατή ομάδα”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET EUROBASKET 2022 NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ