ADIDAS NEXT GEN

Ο Ρότζερ Γκριμάου για τον Βασίλη Σπανούλη στο SPORT24: "Δεν είναι απλώς θρύλος, είναι Ο θρύλος, τιμή μου που τον αντιμετώπισα"

Ο Ρότζερ Γκριμάου με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Στέφανο Μακρή
Ο Ρότζερ Γκριμάου με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Στέφανο Μακρή SPORT24

Ο παλαίμαχος γκαρντ της Μπαρτσελόνα και νυν προπονητής της εφηβικής ομάδας, Ρότζερ Γκριμάου, μίλησε στο SPORT24 για τον Βασίλη Σπανούλη, την εμπειρία να τον αντιμετωπίζει ως προπονητή και τον αποθέωσε, αποκαλώντας τον θρύλο.

Ο Ρότζερ Γκριμάου ήταν πάντα ένα πιστός στρατιώτης της Μπαρτσελόνα. Φόρεσε την φανέλα της ομάδας από το 2003 έως το 2011, κατέκτησε τίτλους και πλέον βρίσκεται στην ομάδα με άλλο πόστο, ως προπονητής της εφηβικής ομάδας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΤΡΑ: Στέφανος Μακρής

Ο άλλοτε δυναμικός γκαρντ, βρέθηκε στην Πάτρα με την Μπαρτσελόνα, κατακτώντας την 4η θέση με τους Καταλανούς στο Adidas Next Generation Tournament, χάνοντας στον μικρό τελικό από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Παρά την απογοήτευσή του ωστόσο, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο SPORT24 για την παρουσία των Καταλανών στο τουρνουά, αλλά και την εμπειρία να έχει ως αντίπαλο τον Σπανούλη ως προπονητή, αποθεώνοντας τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις για το Adidas Next Generation Tournament;

"Είναι μία σπουδαία διοργάνωση. Το είχα παρακολουθήσει από την τηλεόραση πέρυσι και είμαι χαρούμενος που συμμετείχα. Στεναχωρήθηκα με το αποτέλεσμα και την 4η θέση, αλλά ήταν μία σπουδαία εμπειρία για εμένα και τα παιδιά της ομάδας".

Τι πιστεύεις για το επίπεδο αυτού του τουρνουά;

“Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο. Σωματικά είναι σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που έχουμε συνηθίσει στην Ισπανία και ήταν καλό που αντιμετωπίσαμε ομάδες από την Ευρώπη με διαφορετικά στυλ παιχνιδιού”.

Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι για εσένα να προπονείς παίκτες από τόσες διαφορετικές χώρες;

"Δεν είναι τόσο μεγάλη πρόκληση. Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο. Είναι απλό. Τα παιδιά στην Μπαρτσελόνα ζουν στην Μασία από μικρά παιδιά, οπότε δεν έχουμε πρόβλημα”.

Πώς ήταν η μετάβαση για εσένα από παίκτης σε προπονητής;

“Για εμένα ήταν εύκολο επειδή αγαπάω το μπάσκετ πολύ. Με αυτό τον τρόπο μένω κοντά στο άθλημα. Σίγουρα μου έλειπε στην αρχή το μπάσκετ, αλλά κάθε χρόνο μου λείπει και λιγότερο. Αγαπάω την προπονητική, το να βλέπω παιχνίδια και να αναπτύσσω παίκτες που είναι ο σκοπός μας ως ομάδα.

Σαφώς και θέλουμε να νικάμε παντού. Ο βασικός στόχος όμως είναι να ετοιμάσουμε τους παίκτες για την ανδρική ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έχουμε 4-5 παίκτες με προοπτική”.

Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας να βλέπουν ότι η Μπαρτσελόνα τιμά την ιστορία της και τοποθετεί σε τέτοιες θέσεις πρώην παίκτες όπως εσύ, ο Βίκτορ Σάδα και άλλοι;

“Νομίζω ότι αυτή η ερώτηση πρέπει να γίνει στους παίκτες (γέλια). Κοίτα, παίκτες όπως εγώ και ο Σάδα έχουμε παίξει για πολλά χρόνια στην Μπαρτσελόνα και ξέρουμε τι σημαίνει ο σύλλογος. Πιστεύω ότι είναι καλό για τα παιδιά, επειδή ξέρουμε τι χρειάζεται ο σύλλογος σε επίπεδο νοοτροπίας και όχι μόνο. Θέλουμε να τους διδάξουμε σε πολλά επίπεδα”.

Έχεις παίξει αντίπαλος με τον Βασίλη Σπανούλη ως παίκτης και τώρα τον αντιμετώπισες ως προπονητή. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

“Ήταν τρομερή τιμή οτι μοιράστηκα το παρκέ μαζί του. Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή δεν έχεις συχνά έναν τέτοιο θρύλο μπροστά σου. Έκανε σπουδαία δουλειά με την ομάδα του, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είχε μόλις 3 προπονήσεις με τα παιδιά”.

Ως πρώην παίκτης που έγινες προπονητής, έχεις να του δώσεις κάποια συμβουλή;

“Πιστεύω ότι δεν την χρειάζεται. Έχει πολλή εμπειρία και είναι μία τεράστια προσωπικότητα. Αν αποφασίσει να γίνει προπονητής, αν του αρέσει, τότε θα πετύχει”.

Ο Σάδα μου είπε σε μία συνομιλία που είχαμε πως θυμόταν ότι σε ένα παιχνίδι που είχε κληθεί να τον μαρκάρει μετά τον αγώνα ήταν εξαντλημένος ενώ είχε παίξει μόνο 20 λεπτά έναντι 40 του Σπανούλη. Θυμάσαι εσύ αντίστοιχα κάποια δική σου ιστορία;

“Ω, φίλε. Όταν δεν τον μάρκαρε ο Βίκτορ, τον μάρκαρα εγώ (γέλια). Ήταν τρομερά δύσκολο. Είναι θρύλος. Βασικά δεν είναι απλώς θρύλος ήταν Ο θρύλος. Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς που τον αντιμετωπίσαμε ως παίκτη και τώρα ως προπονητή”

TAGS ADIDAS NEXT GEN EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ