ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Παπαλουκάς και πάλι στα κόκκινα!

Ο Παπαλουκάς και πάλι στα κόκκινα!
Χαρισης

Στα ερυθρόλευκα Παπαλουκάς, Χαλπερίν. Στην Αθήνα ο Βούισιτς. Και επίσημα... Έρτσεγκ

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού στηρίχθηκε πάνω του, έστω κι αν προέκυψαν άλλοι παίκτες στο μεσοδιάστημα, μεταγραφές (Ερτζέγκ), ανακοινώσεις (Βούιτσιτς) και συμφωνίες (Χαλπερίν). Η ολοκλήρωση της επιστροφής του Θοδωρή Παπαλουκά στον Πειραιά θα έδινε στον Παναγιώτη Γιαννάκη αυτό ακριβώς που ήθελε: έναν ψηλό πλέι μέικερ.
Και στο πρόσωπο του "Τεό" ο "δράκος" δεν έχει πλέον μόνο έναν ψηλό "άσο", αλλά κι έναν παίκτη με κύρος και προσωπικότητα που ξεπερνάει τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Και κυρίως, είναι Έλληνας. Κάτι που σημαίνει ότι δεν αλλάζει τίποτα στο πλάνο του Γιαννάκη. Ένα τριάρι έχει μείνει που θα είναι Αμερικανός, η επικύρωση της ενδεχόμενης επιστροφής του Χρήστου Χαρίση για ακόμη μεγαλύτερη πληρότητα και η οριστικοποίηση ότι ο Μιχάλης Πελεκάνος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Όμως, το θέμα της ημέρας για τους ερυθρολεύκους είναι η επιστροφή του Παπαλουκά. Ύστερα από έξι χρόνια, στα οποία πέρασε από όλα τα στάδια του "χωρισμού" με τους ερυθρολεύκους. Από τα τυπωμένα χαρτονομίσματα με το πρόσωπό του τον πρώτο καιρό, στην αποθέωση τα τρία τελευταία χρόνια που επέστρεφε στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι πλήρωσαν πολλά χρήματα. Τόσο στον παίκτη (9 εκατομμύρια για τα επόμενα τρία χρόνια), όσο και στους Ρώσους που για λόγους πρεστίζ και όχι χρημάτων αξίωσαν αντίτιμο για την αποδέσμευσή του. Λογικό. Ποια ομάδα θέλει να γίνεται... εμπορικό κατάστημα για τους άμεσους ανταγωνιστές της; Καμία. Οπότε και η ΤΣΣΚΑ φυσιολογικά έθεσε χρηματικούς όρους για να παραχωρήσει τον Παπαλουκά στον Ολυμπιακό.

Ο "Τεό" βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα. Το Σάββατο αρχίζει το 4ο PAPALOUKAMP στο ΟΑΚΑ, όπου και πάλι περίπου 150 παιδιά θα μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ από τον κορυφαίο Ευρωπαίο παίκτη του 2006. Για δύο ημέρες ο Παπαλουκάς θα βρίσκεται κοντά τους, αλλά τη Δευτέρα το πρωί θα αναχωρήσει με την Εθνική ομάδα για το Καρπενήσι.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι ο Έλληνας παίκτης τελείωσε το θέμα της επιστροφής του στον Ολυμπιακό τη χρονική στιγμή που ήθελε. Πριν από το καμπ του και πριν από τη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας. Ήθελε να έχει ηρεμήσει με το προσωπικό του ζήτημα, για να αφοσιωθεί στην προσπάθεια της Εθνικής να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γέμισε και τις μπαταρίες του σε νησί του Ιονίου και γύρισε στον Ολυμπιακό. Καβάλα στο άλογο θα πουν πολλοί, καβάλα στο jet ski θα πούμε εμείς...

'Εκλεισε Χαλπερίν... Έρχονται κι άλλα;

Στον Ολυμπιακό δεν λένε πάντως να ηρεμήσουν, αφού τρέχουν κι άλλα ζητήματα. Ο Γιοτάμ Χαλπερίν, θα πρέπει να θεωρείται παίκτης των ερυθρολεύκων που πλήρωσαν 500.00 ευρώ και απέκτησαν τον Ισραηλινό.

Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν θα σταματήσουν στον Ισραηλινό και ετοιμάζουν ακόμη μια πολύ καλή μεταγραφή για τη θέση "3".

Η θέλησή τους να δημιουργήσουν μια πραγματικά μεγάλη ομάδα γεννήθηκε λίγες ημέρες μετά τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό κι από τότε προσπαθούν καθημερινά για να πετύχουν αυτό το στόχο. Μέχρι στιγμής σε απόλυτη συνεργασία και καθοδήγηση από τον Παναγιώτη Γιαννάκη ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και ο αδερφός του δημιουργούν μια ομάδα που το μπάτζετ της είναι δύσκολο να υπολογιστεί.

Γιατί δεν είναι μόνο τα χρήματα που δίνουν στα συμβόλαια των παικτών, αλλά και αυτά που πληρώνουν στις ομάδες, όπως στη Ζελέζνικ, την ΤΣΣΚΑ και τη Μακάμπι. Βάλτε και το θέμα του Ματσιγιάουσκας που θέλει λύση (συμβολαίου;), οπότε τα έξοδα ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο για την ερυθρόλευκη ΚΑΕ.

"Τεό" in action...






Βούισιτς: "Ελπίζω σε μία νέα εποχή"

Εν τω μεταξύ, το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού για τη θέση "5", Νίκολα Βούισιτς, αφίχθη το πρωί της Παρασκευής (20/6) στο "Ελ.Βενιζέλος", ενώ στις πρώτες δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η έλευσή του στο μεγάλο λιμάνι θα σημάνει μία νέα εποχή για τους "ερυθρόλευκους".

"Εδώ και κάποια χρόνια είχα 1-2 προτάσεις από τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά ήρθα για τον Ολυμπιακό. Είχα μια πάρα πολύ καλή πρόταση. Με πήραν τηλέφωνο, μιλήσαμε και μου είπαν ότι ετοιμάζουν κάτι πολύ καλό. Οτι έχουν μεγάλα σχέδια και γι` αυτό δέχτηκα", τόνισε ο τέως σέντερ της Μακάμπι και συνέχισε:

"Είχα ένα τραυματισμό πέρυσι στη μέση, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα υγιής και θα φροντίσω να το αποδείξω παίζοντας μπάσκετ. Ελπίζω η παρουσία μου στην ομάδα να ξεκινήσει μια νέα εποχή. Να κερδίσουμε τίτλους και να προσπάθησω για το καλύτερο".

Βλέπει Χαρίση ο Ολυμπιακός

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης προσανατολίζεται προς τη λύση του Χρήστου Χαρίση, ο οποίος μετά τον... βαρύ χειμώνα της Πολωνίας (αγωνίστηκε στην Προκόμ) θέλει να επαναπατριστεί.

Το σκεπτικό των Πειραιωτών θέλει τον 32χρονο πλέι-μέικερ να παίρνει τη θέση Ρόντρικ Μπλάκνεϊ. Μπορεί αγωνιστικά να μην μοιάζει τόσο πολύ με τον "Μου-Μου", ωστόσο, είναι πολύ πιο οικονομικός σε μια θέση που υπάρχει ήδη... πολυκοσμία.

Άλλωστε ο Παπαλουκάς αναμένεται να έχει το ρόλο του βασικού "κουμανταδόρου", με τον Τεόντοσιτς να έχει ακόμη μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από την περσινή "ρούκι" χρονιά του.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κίνησης είναι τα εξής δύο. Αφενός θα αποκτηθεί ένας έμπειρος και καλός Έλληνας παίκτης (που είναι άλλωστε επιθυμία του Γιαννάκη, αλλά και της διοίκησης όπως φάνηκε από τις περσινές κινήσεις) κι αφετέρου θα "ελευθερωθεί" μια θέση ξένου.

Το τελευταίο είναι πολύ βολικό για τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού που έχει ήδη τους Βούισιτς, Ερτσέγκ, Γκριρ, Τεόντοσιτς και προσανατολίζεται στην απόκτηση ενός Αμερικανού φόργουορντ στη θέση του Ματσιγιάουσκας.

Όσο για τον Χαρίση; Έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό άλλες δύο φορές, αν και την τελευταία (πρόπερσι) ενίσχυσε την ομάδα μόνο για τα παιχνίδια της Euroleague. Εκτός από τους "ερυθρολεύκους" έχει παίξει στον Αρίωνα, στο Ηράκλειο, στον Απόλλωνα Πατρών, στην Τάου και στην Προκόμ Τρεφλ.


Και τυπικά "ερυθρόλευκος" ο Έρτσεγκ



Η μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού συνεχίζεται με τους ερυθρολεύκους να ανακοινώνουν και επίσημα την μεταγραφή του Ζόραν Έρτσεγκ.

Ο ταλαντούχος Σέρβος είχε συμφωνήσει εδώ και αρκετές ημέρες με τους Πειραιωτές για συμβόλαιο 5ετους διάρκειας και αυτό που έλεπιε ήταν η ανακοινώση που ήρθε τελικά σήμερα, Παρασκευή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ:



"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο Ζόραν Έρτσεγκ θα φορά την «ερυθρόλευκη» για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τη FMP για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του".



Who is Who



ΟΝΟΜΑ: Ζόραν Έρτσεγκ
ΥΨΟΣ: 2.11
ΗΜ. ΓΕΝ.: 11/1/1985
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Parkac (Κροατία)
ΘΕΣΗ: Πάουερ Φόργουορντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Polet Keramika Novi Becej (2002-03), Borac Cacak (2006), FMP (2003-05, 2006-08)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Κυπελλούχος Σερβίας με την BC Reflex το 2005 και κυπελλούχος Σερβίας με την FMP Zeleznik το 2007. Πρωταθλητής Ανδριατικής Λίγκας το 2004 με την BC Reflex. Μέλος των εθνικών ομάδων της Σερβίας (Εφήβων - Νέων -Ανδρών)

Τα Στατιστικά του

2007-08



ULEB CUP: 12,5π., 22/30 (73,3%) Β., 27/57 (47,4%) 2π., 12/33 (36,4%) 3π., 44 (5,5ρ.), 1,1ασ., 0,6κλ., 0τ. σε 8 αγώνες και 25 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
ΑΝΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ: 15,1, 92/113 (81,4%) Β., 106/181 (58,6%) 2π., 45/116 (38,8%) 3π., 148 (5,1ρ.), 1ασ., 0,7κλ., 0,5τ. σε 29 αγώνες και 25 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2006-07

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ: 4,7π., 2/8 (25%) Β., 6/15 (40%) 2π., 0/5 (0%) 3π., 18 (6ρ.), 0,7ασ., 2,0κλ., 0,7τ. σε 3 αγώνες και 24 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
ΑΝΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ: 12,7π., 92/123 (74,8%) Β., 88/145 (60,7%) 2π., 38/106 (35,8%) 3π., 129 (4,3ρ.), 0,8ασ., 1,4κλ., 0,3τ. σε 30 αγώνες και 26 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ