ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ντόρσεϊ προβάρει τα "ερυθρόλευκα"

Ο Ντόρσεϊ προβάρει τα "ερυθρόλευκα"
Ντόρσεϊ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζόεϊ Ντόρσεϊ επιστρέφει στον Ολυμπιακό όπως ήθελε και όπως αποδεικνύεται πως επιθυμούσαν και στις τάξεις των "ερυθρολεύκων", με τον Αμερικανό σέντερ να αφήνει πίσω του τη τουρκική Γαλατασαράι.

Το απόγευμα ο Τζόεϊ Ντόρσεϊ ήταν εκτός αποστολής της Γαλατασαράι στη νίκη της επί της Γκαζιαντέπ και λίγες ώρες αργότερα φέρεται να έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό για να κάνει πράξη την επιθυμία του. Να επιστρέψει στους "ερυθρόλευκους" και στη Euroleague.

Ο Αμερικανός σέντερ φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός με αυτό που απομένει να είναι η λύση του συμβολαίου του με τη διοίκηση της Γαλατασαράι ώστε να μπορέσει ελεύθερος πλέον να πάρει την πτήση από την Κωνσταντινούπολη για την Αθήνα και το "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Το γεγονός ότι ο Ντόρσεϊ αποτελούσε τη Νο1 επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν λίγο πολύ κοινό μυστικό τις τελευταίες δέκα μέρες. Από τη στιγμή που είχε αρχίσει να διαφαίνεται η ανάγκη απόκτησης ενός αθλητικού σέντερ.

Μπορεί μετά την αποδέσμευση του Σον Τζέιμς η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και την απόκτηση του Κώστα Παπανικολάου να είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν θα γίνει κάποια άλλη κίνηση. Κίνηση καθαρά τακτικής ώστε να μην διαταρασσόταν η ηρεμία στις τάξεις της ομάδας για τα παιχνίδια που θα ακολουθούσανε μέχρι το τέλος του Α΄ γύρου του ΤΟΡ 16 της Euroleague.

Το παιχνίδι της Παρασκευής με τη ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα άνοιξε τον δρόμο για την επιπλέον ενίσχυση του ρόστερ του Ολυμπιακού στην προσπάθειά του να φανεί ακόμη πιο ενισχυμένος για τον Β΄ γύρο του ΤΟΡ 16 της Euroleague. Από την πρεμιέρα του σε δύο εβδομάδες στη Βαρκελώνη μέχρι την ολοκλήρωση στο κατάμεστο ΣΕΦ και το παιχνίδι με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από το παιχνίδι στη Βαρκελώνη θα έχει τον Κώστα Παπανικολάου που ήδη κινείται σε ρυθμούς ομάδας και θα περιμένει τον Ματ Λοτζέσκι που ταλαιπωρείται από τις παραμονές του παιχνιδιού στη Μόσχα από στομαχικές διαταραχές. Κι όσο για το Τζόεϊ Ντόρσεϊ θα ήθελε να τον έχει από την αυριανή προπόνηση, όπως και ο ίδιος δεδομένης της επιθυμίας της επιστροφής του που δεν την είχε κρύψει και στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24.gr , αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο. Και συνάμα υπάρχει το ερωτηματικό του πότε θα γίνει η άφιξή του. Σίγουρα με το που λύσει το συμβόλαιό του με τη τουρκική Γαλατασαράι.

Συνάμα με την έλευση του Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό και όταν αυτό συμβεί και επίσημα θα δοθεί απάντηση και σε ένα ακόμη ερώτημα. Σε ποιανού τη θέση θα μπει στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του. Για το υπόλοιπο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ καθώς στη Euroleague και στο υπόλοιπο του δρόμου προς το Final Four του Βερολίνου δεν υπάρχει περιορισμός. Και πιο συγκεκριμένα αν ο Αμερικανός σέντερ θα αντικαταστήσει τον Αμερικανό γκαρντ Ντάριους Τζόνσον-Όντομ ή τον διεθνή Σέρβου σέντερ Νίκολα Μιλουτίνοφ . Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα για τους "ερυθρόλευκους" να προχωρήσουν σε αντικατάσταση ξένου ή κοινοτικού όπως και ότι δεν αποκλείεται να μην υπάρξει αποδέσμευση κάποιου.

Το σίγουρο είναι ότι με βάση την εικόνα του Ολυμπιακού στη Μόσχα και στο τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στη ΤΣΣΚΑ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από τη μια ο Τζόνσον-Όντομ δεν έπαιξε δευτερόλεπτο μένοντας καθηλωμένος στον πάγκο χωρίς να πάρει ποτέ εντολή από τον Σφαιρόπουλο για να μπει στο παρκέ. Ότι και να σημαίνει αυτό για το αν παραμένει ή όχι στα πλάνα του εν όψει της συνέχειας της χρονιάς και στις δύο υποχρεώσεις. Τόσο στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ για τη διατήρηση του τίτλου του πρωταθλητή όσο και για την κατάκτηση της Euroleague στο Final Four του Βερολίνου.

Κι αν ο Αμερικανός γκαρντ δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο ο Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε μόλις 8΄ κινούμενος σε ρηχά νερά. Εν ολίγοις το μπαλάκι έχει περάσει στον Σφαιρόπουλο που καλείται από τη στιγμή που ο Ντόρσεϊ μείνει ελεύθερος από την Γαλατασράι και ανοίξει ο δρόμος της απόκτησής του να προχωρήσει σε μία προσεχτική κίνηση για τη συνέχεια της χρονιάς.

Κι αν κάπως έτσι έχει η κατάσταση στο στρατόπεδο των "ερυθρολεύκων" στην Κωνσταντινούπολη ο Ντόρσεϊ δίνει τον δικό του αγώνα της αποδέσμευσής του. Από τη μία γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι δεν υπολογίζεται από τον Εγκίν Αταμάν και κατ΄ επέκταση θα πρέπει να βρει λύση με τη διοίκηση της τουρκικής ομάδας για τη λύση του συμβολαίου του. Μία εξέλιξη που θα μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε κοινή συναινέσει χωρίς ο Αμερικανός σέντερ να επιθυμεί κάτι από το υπόλοιπο του συμβολαίου ή η Γαλατασαράι να αξιώσει κάποιο ποσό από τον Ολυμπιακό για να τον αφήσει ώστε να επωφεληθεί.

Το θέμα είναι ένα. Πως ο Ντόρσεϊ και ο Ολυμπιακός που αμφότεροι τη στιγμή αυτή έχουνε ως αντίπαλό τους τη Γαλατασαράι όπου δεσμεύεται με συμβόλαιο αλλά και τον χρόνο. Αλλά και τον χρόνο και πιο συγκεκριμένα ένα διάστημα 11 ημερών που ουσιαστικά είναι 10 ημερών μέχρι την πρεμιέρα του Β΄ γύρου του ΤΟΡ 16 της Euroleague με την κλεψύδρα ήδη να αδειάζει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ