ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η απόκτηση ψηλού τελειώνει τον Τζόνσον-Όντομ

Η απόκτηση ψηλού τελειώνει τον Τζόνσον-Όντομ
Τζόνσον-Όντομ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποδέσμευσε τον Σον Τζέιμς και να έδειξε ότι δεν θα κινηθεί για άλλον Αμερικανό σέντερ, παρόλ' αυτά φαίνεται να υπάρχει ανατροπή δεδομένων, με τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ να οδεύει εκτός ρόστερ.

Οι τρεις συνεχόμενες ήττες στη Euroleague του Ολυμπιακού και η απώλεια των ριμπάουντ φαίνεται να οδηγεί στην ανάγκη κίνησης απόκτησης Αμερικανού σέντερ στον δρόμο προς το Final Four του Βερολίνου. Στην περίπτωση αυτή εκτός ρόστερ αναμένεται να βρεθεί ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ.

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε αποκτηθεί στα τέλη του Δεκέμβρη για να καλύψει το κενό του τραυματία σε εκείνο το σημείο Ματ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός φόργουορντ όμως, που αγωνίζεται ως κοινοτικός όντας κάτοχος βελγικού διαβατηρίου και διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας, επέστρεψε και είναι πάλι στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Στο χρονικό διάστημα της παρουσίας του Τζόνσον-Όντομ στο ρόστερ του Ολυμπιακού αποτέλεσε παρελθόν ο Σον Τζέιμς την επομένη της ήττας στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις όπου μάλιστα είχε μείνει τελευταία στιγμή εκτός 12άδας έχοντας λόγω ενοχλήσεων στο γόνατό του. Της μίας εκ των τριών συνεχόμενων του Ολυμπιακού στον όμιλο του ΤΟΡ 16 της Euroleague. Ο Τζέιμς που είχε αποκτηθεί για να καλύψει το κενό του τραυματία Πάτρικ Γιανγκ, που χάνει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου με τη σειρά του δεν είχε ικανοποιήσει αφού δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα αν και φαίνεται να βρίσκει νέα στέγη στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός όμως θέλοντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα που έχει παρουσιάσει στα τελευταία του παιχνίδια στη Euroleague θέλει να ενισχυθεί μέσα στη ρακέτα. Εξάλλου καλείται να κάνει μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες και να παρουσιαστεί στον Β' γύρο του ομίλου του στο ΤOP 16 ενισχυμένος με δύο παίκτες. Τον Κώστα Παπανικολάου και τον συγκεκριμένο με αμφότερους να αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής από την 8η αγωνιστική και μετά. Στα συν δε το γεγονός ότι μεταξύ της 7ης και 8ης αγωνιστικής μεσολαβεί μία επιπλέον εβδομάδα διακοπής για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης των θεσμών του Κυπέλλου στις εκάστοτε ευρωπαϊκές χώρες με όποια μορφή και αν είναι αυτή.

Η απόκτηση ψηλού τελειώνει τον Τζόνσον-Όντομ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός γκαρντ στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει μετά από πέντε παιχνίδια ερχόμενος σε όλα από τον πάγκο κατά μέσο όρο 6,6 πόντους με 70% στις βολές, 53,8% στα δίποντα και 33,3% στα τρίποντα, μαζεύοντας 1,4 ριμπάουντ και δίνοντας 2,8 ασίστ σε 12:51 λεπτά. Καλύτερο του παιχνίδι ήταν το τελευταίο στο διπλό στη Τρίπολη με 103-60 επί του Αρκαδικού όπου σκόραρε 12 πόντους σε 13:45.

Κι όσο για τη Euroleague μετά από τέσσερα παιχνίδια στο ΤΟΡ 16, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε μόνο στο ντεμπούτο του και μετράει ακολούθως τις τρεις σερί ήττες του, επίσης ερχόμενος σε όλα από τον πάγκο έχει κατά μέσο όρο 4,3 πόντους με 90% στις βολές, 12.5% στα δίποντα και 28,6% στα τρίποντα μαζεύοντας 1,5 ριμπάουντ και δίνοντας 1,8 ασίστ σε 15:07. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ντεμπούτο του στη νίκη του Ολυμπιακού στη Βιτόρια επί της Λαμποράλ Κούτσα ήταν άποντος μετά από 13:17 με 0/1 δίποντα και 0/1 τρίποντα μαζεύοντας 1 ριμπάουντ, δίνοντας 2 ασίστ και κάνοντας 2 κλεψίματα. Κι όσον αφορά την καλύτερή του εμφάνιση ήταν στη βαριά ήττα του Ολυμπιακού με 75-55 από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας όπου σκόραρε11 πόντους με 6/6 βολές, 1/4 δίποντα και 1/2 τρίποντα, μαζεύοντας 2 ριμπάουντ και δίνοντας 1 ασίστ σε 11:11.

Η απόκτηση ψηλού τελειώνει τον Τζόνσον-Όντομ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πλέον αυτό που απομένει να φανεί είναι αν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα βρει τον ψηλό που θέλει και θα προχωρήσει τότε και μόνο σε αντικατάσταση του Τζόνσον-Όντομ. Όπως και κατ' επέκταση σε εκείνο το χρονικό να φανεί αν ο Αμερικανός γκαρντ θα λύσει το συμβόλαιό του, αν βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό, ή θα δοθεί δανεικός μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου χωρίς να αποκλείεται αυτή να είναι και άλλη ομάδα της Euroleague, αλλά μόνο για τις εγχώριες υποχρεώσεις και όχι στο TOP 16. Επί του παρόντος οι διοικητικοί κύκλοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα ενίσχυσης, κάτι το εύλογο ώστε να κρατήσουν τα χαρτιά τους κλειστά λόγω των υποχρεώσεων που ακολουθούν με πρώτο το παιχνίδι της Παρασκευής (5/2) με την Χίμκι στο ΣΕΦ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ