ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκος Χουγκάζ στο SPORT24: "Δείξαμε ότι δεν μας επηρέασε τίποτα, δεν γνωρίζουμε κάτι για τον Βαγγέλη Τσάπα"

Ο Νίκος Χουγκάζ στο SPORT24: "Δείξαμε ότι δεν μας επηρέασε τίποτα, δεν γνωρίζουμε κάτι για τον Βαγγέλη Τσάπα"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Νίκος Χουγκάζ ήταν από τους κορυφαίους στη νίκη του Ιωνικού επί της Αντβέρπ στο Βέλγιο και μίλησε στο SPORT24 για τη μεγάλη του εμφάνιση με 25 πόντους αλλά και το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τον χρηματοδότη της ομάδας, Βαγγέλη Τσάπα.

Ο Ιωνικός άλωσε την Αμβέρσα και έφυγε με σπουδαίο διπλό επί της Αντβέρπ. Ο Νίκος Χουγκάζ ήταν από τους παίκτες που έκριναν το ματς, εκεί όπου με 25 πόντους και ένα κρίσιμο τρίποντο και κερδισμένες βολές στα τελευταία λεπτά του αγώνα, "σφράγισε' τη νίκη για την ομάδα της Νίκαιας.

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο SPORT24 λίγες ώρες μετά από τη μεγάλη νίκη του Ιωνικού που έδωσε κίνητρο στους παίκτες και αναφέρθηκε στην αγωνιστική ανάκαμψη τόσο τη δική του όσο και της ομάδας, το διπλό στο Λαύριο για το πρωτάθλημα που έδωσε αυτοπεποίθηση αλλά και το θέμα των τελευταίων ημερών που αφορά την εξαφάνιση του χρηματοδότη της ομάδας της Νίκαιας.

Συνέντευξη στη Βάλια Πηλιανίδη

Για τη νίκη του Ιωνικού και την σπουδαία προσωπική του εμφάνιση με 25 πόντους, 5/5 τρίποντα και 9 ριμπάουντ, ο Χουγκάζ τόνισε πως ο κάθε παίκτης ήταν έτοιμος για να δώσει το κάτι παραπάνω:

" Ήταν όντως μια μεγάλη νίκη, ξέραμε πριν το παιχνίδι πως θα αγωνιστούμε με ρόστερ οκτώ παικτών και για αυτό ο καθένας μας έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι και να κάνει μία παραπάνω προσπάθεια. Έτσι και εγώ ήθελα να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορούσα με όποιο τρόπο γινόταν και εν τέλει μας βγήκε στο παρκέ".

Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στις δύο αυτές εκτός έδρας νίκες

Για τη σημασία αυτής της ευρωπαϊκής νίκης και την αυτοπεποίθηση που έχει η ομάδα μετά και από το διπλό στο Λαύριο για το πρωτάθλημα ο Έλληνας φόργουορντ ξεκαθάρισε πως η νίκη κόντρα στην Αντβέρπ τους δίνει επιπλέον κίνητρο.

"Αυτή είναι νίκη μας δίνει πρώτα απ' όλα αυτοπεποίθηση και κίνητρο για την συνέχεια. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στις δύο αυτές εκτός έδρας νίκες αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Προμηθέα για το πρωτάθλημα το οποίο σίγουρα δεν θα είναι εύκολη αποστολή".

Τι σκεφτόταν ο ίδιος όμως στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του ματς όταν και σκόραρε μεγάλο τρίποντο για να κερδίσει και δύο βολές στη συνέχεια και να "κλειδώσει" τη νίκη για τη Νίκαια;

"Ο προπονητής μού είπε να παίξουμε ένα σύστημα στο οποίο η πρώτη επιλογή ήταν να βγω από τα σκριν στην γωνία να σουτάρω, αυτό ήταν το πλάνο. Εκείνη την στιγμή όταν έπιασα την μπάλα είδα ότι είχα τον χώρο να σουτάρω και το έκανα χωρίς να το σκεφτώ. Ήταν καλό το σουτ, μπήκε και πήραμε μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη".

Δεν με επηρέασε το κακό μου ξεκίνημα στη σεζόν

Ο Χουγκάζ έμεινε από την περσινή σεζόν στο ρόστερ του Ιωνικού πλέον όμως ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό. Πέρσι πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά στο πρωτάθλημα, ωστόσο το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν ήταν ανάλογο με την περσινή του πορεία. Πλέον ο Έλληνας διεθνής έχει αρχίσει και βρίσκει ρυθμό και αυτό φάνηκε και στο ματς απέναντι στην Αντβέρπ όπου σημείωσε 25 πόντους με 5/5 τρίποντα και κρίσιμες βολές στο τέλος.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησα την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο αλλά αυτό δεν με επηρέασε καθόλου. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω ότι μπορώ για να κερδίζει η ομάδα, θα προπονούμαι σκληρά και όλα τα άλλα σταδιακά θα έρθουν".

Κανένα μέλος δεν γνώριζε κάτι για το θέμα με τον χρηματοδότη μας

Τις τελευταίες ημέρες το θέμα που αφορά την εξαφάνιση του χρηματοδότη της ομάδας του Ιωνικού, Βαγγέλη Τσάπα, απασχόλησε πολύ το ελληνικό μπάσκετ. Όχι όμως την ομάδα της Νίκαιας που όπως ανέφερε ο Νίκος Χουγκάζ, οι παίκτες δεν γνώριζαν για το θέμα και δεν επηρεάστηκε το παιχνίδι τους από το συμβάν.

"Κανένα μέλος της ομάδας δεν γνωρίζει ούτε γνώριζε κάτι για αυτό. Νομίζω δείξαμε ότι δεν μας επηρέασε τίποτα, εμείς μπήκαμε μέσα να κερδίσουμε το παιχνίδι και αυτό κάναμε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΙΩΝΙΚΟΣ FIBA EUROPE CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ