EUROLEAGUE

Ο Ναβάρο των εφτά ρεκόρ!

Ο Ναβάρο των εφτά ρεκόρ!

Η Μπαρτσελόνα διεκδικεί την πρόκρισή της στους τελικούς της Liga Endesa κόντρα στη Βαλένθια ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχει προλάβει να σημειώσει ΜΟΝΟ φέτος εφτά ατομικά ρεκόρ στην Euroleague και την ACB (photos)!

Ένας από τους σεσημασμένος σκόρερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο βελτίωνε σιωπηλά ένα όπλο που θα τον έκανε ακαταμάχητο κι έπειτα από πολλά χρόνια, θα του έδινε όλους τους τίτλους με την Μπαρτσελόνα.

Η σεζόν 2013-'14 δεν εξελίσσεται όπως ίσως θα περίμεναν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα, με δεδομένο ότι η Ρεάλ έχει ήδη στερήσει τρεις τίτλους από τους Καταλανούς. Οι ήττες στον τελικό του SuperCopa, του Copa del Rey και στον ημιτελικό του Final-4 από τη ''Βασίλισσα'' υποχρεώνουν πλέον τους ''μπλαουγκράνα'' να ρίξουν όλο το βάρος στα playoffs της ACB για να ''σώσουν'' τη χρονιά.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε το 2-0 στους προημιτελικούς με τη Λαμποράλ Κούτσα, έσπασε την έδρα της Βαλένθια στον ημιτελικό και φουλάρει για την πρόκριση στους τελικούς της Liga Endesa.

Κι όλα αυτά ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έκανε εφτά (!) ατομικά ρεκόρ στην Euroleague και την ACB, επιβεβαιώνοντας ότι παραμένει στο πιο υψηλό επίπεδο έστω κι αν στις 13 Ιουνίου κλείνει τα 34 χρόνια. Το Euroleague Greece παρουσιάζει όλα τα φετινά κατορθώματα του ''La Bomba'' σε ατομικό επίπεδο.

01 Δεκεμβρίου 2013
Μπαρτσελόνα – Σαραγόσα 73-50 (Liga Endesa)

Τα 1.002 τρίποντα στην ACB και ο Ερέρος

Ως το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής (01/12/13), ο Αλμπέρτο Ερέρος ήταν ο μόνος που είχε σκοράρει 1.000 τρίποντα στην ιστορία της Liga Endesa. Για την ακρίβεια, έφτασε τα 1.233 πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Κατά τη διάρκεια του 73-50 της Μπαρτσελόνα επί της Σαραγόσα, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο βρέθηκε να του κάνει παρέα! Στην τέταρτη περίοδο ο ''La Bomba'' έφτασε τα 1.000 εύστοχα τρίποντα στην ισπανική λίγκα και αποθεώθηκε από τον κόσμο ενώ το ματς διεκόπη και μπήκαν στο παρκέ τα παιδιά του για να μοιραστούν τη χαρά του πατέρα τους! Εν τέλει, ο Καταλανός γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους (5/7 τρίπ.) κι έφτασε τα 1.002 τρίποντα στη Liga Endesa. Τα playoffs στην Ισπανία βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ ο Ναβάρο μετράει αισίως 1.042 τρίποντα σε 577 αγώνες και συνεχίζει!

Ο Ναβάρο των εφτά ρεκόρ!


Ο Ναβάρο ξεπέρασε τα 1.000 τρίποντα στην ACB και το πανηγύρισε με τις κόρες του!

20 Φεβρουάριου 2014
Λαμποράλ Κούτσα – Μπαρτσελόνα 68-80 (Euroleague)

Οι περισσότερες βολές στην Euroleague

Τον Νοέμβριο του 2011 ο Ναβάρο πέρασε στην κορυφή του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Euroleague. Στις 20/02 κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα ( 68-80 για την 7η αγωνιστική του TOP-16, στη Fernando Buesa Arena), ο ''La Bomba'' έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες εύστοχες βολές στη διοργάνωση! Ο Καταλανός γκαρντ τελείωσε το ματς με 2/3 βολές, έφτασε τις 692 εύστοχες βολές στον θεσμό και ξεπέρασε τον βετεράνο σκόρερ Μάρκους Μπράουν (690), με τον οποίο μοιράζονταν μέχρι πρότινος την κορυφή. Για την ιστορία, στο γήπεδο βρέθηκε για πρώτη φορά ο Λαμάρ Όντομ, ο οποίος παρακολούθησε εκείνο το παιχνίδι με τους τραυματίες Πέπε Ποέτα, Λαμόντ Χάμιλτον. Πλέον ο Ναβάρο μετράει 716/837 βολές σε 260 συμμετοχές στην Euroleague, πάνω από τους Μπράουν (690), Λάκοβιτς (673), Σπανούλη (650) και Ρέγιες (599).

Ο Ναβάρο των εφτά ρεκόρ!


Ο ''La Bomba'' έφτασε τις 692 βολές στην Euroleague κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα

23 Φεβρουαρίου 2014
Κανάριας – Μπαρτσελόνα 56-78 (Liga Endesa)

Ο έβδομος κορυφαίος σκόρερ στην Ισπανία

Η Μπαρτσελόνα πήρε μια εύκολη νίκη στην Τενερίφη επί της Κανάριας με 78-56. Ήταν ο αγώνας που έκλεισε το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής στη Liga Endesa ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο εξελίχθηκε σε πρόσωπο της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, ο μεγάλος αρχηγός των Καταλανών πέτυχε οκτώ πόντους κόντρα στους νησιώτες, έφτασε τους 7.393 πόντους σε 564 αγώνες και ανέβηκε στην έβδομη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ACB, αφήνοντας πίσω του τον νυν κόουτς της Βαλένθια, Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Πλέον ο La Bomba έχει 7.517 πόντους σε 577 συμμετοχές κι έπεται των Αλμπέρτο Ερέρος (9.759), Τζόρντι Βιγιακάμπα (8.991), Μπράιαν Τζάκσον (8.651), Γκρέιντζερ Χολ (8.039), Ζοάν Κρέους (7.929) και Τζο Αρλάουκας (7.543)! Από τους υπόλοιπους εν ενεργεία παίκτες, ο Φελίπερ Ρέγιες της Ρεάλ Μαδρίτης φιγουράρει στη 10η θέση της λίστας με 6.477 πόντους.

Ο Ναβάρο των εφτά ρεκόρ!


Ο Καταλανός γκαρντ άφησε πίσω του τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ

14 Μαρτίου 2014
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 70-58 (Euroleague)

Όταν ο ''La Bomba'' ξεπέρασε τον Παπαλουκά

Η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό έδωσε την ευκαιρία στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να γράψει (ξανά) ιστορία και να γίνει ο πρώτος σε συμμετοχές παίκτης στην ιστορία της Euroleague! Στα 33 του χρόνια, o ''La Bomba'' έφτασε τις 253 συμμετοχές κόντρα στους Πειραιώτες και άφησε στη δεύτερη θέση τον -μέχρι πρότινος ρέκορντμαν- Θοδωρή Παπαλουκά ο οποίος βρέθηκε στο Palau Blauugrana για να τιμήσει και να χειροκροτήσει τον Ναβάρο. Μάλιστα η Euroleague ετοίμασε ένα ειδικό βίντεο στο οποίο οι Νάτσο Ροντρίγκεθ, Μαρκ και Πάου Γκασόλ, Ρομπέρτο Ντουένιας συνεχάρησαν τον άσο των ''μπλαουγκράνα'' για το σπουδαίο επίτευγμά του. Σε 13 γεμάτες σεζόν στη διοργάνωση, ο Ναβάρο μετράει πλέον 260 συμμετοχές. Το TOP-5 των συμμετοχών συμπληρώνουν οι Κώστας Τσαρτσαρής (252), Μάικ Μπατίστ (239) και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (226).

Ο Ναβάρο των εφτά ρεκόρ!


Ο κάπτεν της ''Μπάρτσα'' έγινε ρέκορντμαν συμμετοχών στην Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό

18 Μαΐου 2014
Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 93-78 (Euroleague)

Το διπλό ρεκόρ στα Final-4

Οι Καταλανοί ξεπέρασαν το σοκ της βαριάς ήττας από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Final-4 αφού επικράτησαν 93-78 της ΤΣΣΚΑ και κατέλαβαν την 3η θέση στο Mediolanum Forum. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο τελείωσε τον αγώνα κόντρα στην ''ομάδα του στρατού'' με 20 πόντους και 3/5 τρίποντα. Έτσι έφτασε τα 31 εύστοχα τρίποντα σε οκτώ συμμετοχές σε Final-4 με την Μπαρτσελόνα και άφησε στη δεύτερη θέση τον βετεράνο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ, Τζέι Αρ Χόλντεν (30)! Δεν ήταν η μοναδική διάκριση του Καταλανού, αφού παράλληλα ''σκαρφάλωσε'' την τέταρτη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία των Final-4 με 168 πόντους! Ο Ναβάρο ξεπέρασε τους Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Θοδωρή Παπαλουκά ( σ.σ. με 164 πόντους έκαστος) ενώ βρίσκεται πίσω μόνο από τους Νίκο Γκάλη (231), J.R. Χόλντεν (194) και Τράγιαν Λάνγκτον (172)!

Ο Ναβάρο των εφτά ρεκόρ!


Ο Ναβάρο είναι αισίως ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στα Final-4

31 Μαΐου 2014
Λαμποράλ Κούτσα – Μπαρτσελόνα 71-95 (Liga Endesa)

Τα περισσότερα τρίποντα στα ισπανικά playoffs

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε το εμπόδιο της Λαμποράλ Κούτσα και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Liga Endesa με δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στους Βάσκους. Μάλιστα το 71-95 επί της Λαμποράλ στο Game 2 της σειράς είχε ιστορική σημασία για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος φιγουράρει πλέον στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία των playoffs! Η αρχή έγινε στο Game 1 της σειράς (92-87), εκεί όπου ο Καταλανός είχε 4/4 τρίποντα, έφτασε τα 229 στα playoffs στην ACB και ισοφάρισε την επίδοση του θρύλου της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλμπέρτο Ερέρος. Στον επαναληπτικό της Fernando Buesa Arena, ο ''La Bomba'' είχε 3/4 τρίποντα, έφτασε τα 232 στην καριέρα του στην postseason και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, αφήνοντας τον Αλμπέρτο Ερέρος στη δεύτερη θέση.

Ο Ναβάρο των εφτά ρεκόρ!


Ο αρχηγός των Καταλανών έχει πλέον τα περισσότερα τρίποντα στα playoffs της ACB!

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ