NBA

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς έχει δίκιο: Ο Βασίλιε Μίτσιτς είναι παγιδευμένος

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς σε συνέντευξη στο SPORT24
Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς σε συνέντευξη στο SPORT24 SPORT24

Το κασέ του ήταν υψηλό. Ο Βασίλιε Μίτσιτς ήθελε και σημαντικό ρόλο. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν του έδωσαν αυτά που ήθελε και ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς είχε δίκιο. Οι παίκτες που έχουν γίνει draft, είναι απλώς παγιδευμένοι στους κανονισμούς του NBA.

Έγινε draft στο νούμερο 52 το 2014, τα δικαιώματά του έχουν ταξιδέψει από τους Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, όμως ο Βασίλιε Μίτσιτς δεν έχει κάνει ακόμη το ταξίδι για το NBA. Παραμένει στην Αναντολού Εφές και όσο κι αν θέλει να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του κόσμου, δεν μπορεί να το πετύχει με τους δικούς του όρους.

Ο Μίτσιτς προσπάθησε φέτος το καλοκαίρι, μετά από τις back-to-back Ευρωλίγκες που κατέκτησε υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν, να χωρέσει με κάποιον τρόπο στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου. Δεν το κατάφερε, καθώς οι Θάντερ δεν του πρόσφεραν τον ρόλο και τα χρήματα που ζητούσε, αλλά δεν ήθελαν και να παραχωρήσουν τα δικαιώματά του σε οργανισμούς που έδειξαν ενδιαφέρον, όπως οι Μπουλς και οι Μπακς.

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς είχε δηλώσει πρόσφατα ενοχλημένος από αυτή την κατάσταση, από το γεγονός δηλαδή ότι παίκτες σαν τον Μίτσιτς δεν μπορούν να διαπραγματευθούν ως ελεύθεροι την μεταγραφή τους. Οκτώ χρόνια μετά από τη στιγμή που έγινε draft, ο Σέρβος πρέπει είτε να πάει με λιγότερα χρήματα και με μικρότερο ρόλο (από αυτά που εκτιμά) στους Θάντερ ή να μείνει στην Ευρώπη με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή, κάποια ομάδα θα τον αποκτήσει μέσω κάποιας ανταλλαγής και θα έχει καλύτερη διάθεση απέναντί του από αυτή που έχει ο Σαμ Πρέστι της Οκλαχόμα Σίτι.

"Πιστεύω ότι θα είναι καλός στο NBA, όμως ουδείς ήθελε να προσφέρει ένα draft pick ως αντάλλαγμα για εκείνον. Ούτε χρήματα για τα δικαιώματά του" δήλωσε General Manager ομάδας στο heavy.com, καθώς εξηγούσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των 30 οργανισμών έχει βασικό πόιντ γκαρντ με αποτέλεσμα ο Μίτσιτς να μη μπορεί να βρει έναν τόσο σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο Σέρβος ζητούσε ένα ποσό ανάμεσα στα 6 και τα 7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, μαζί με σημαντικό ρόλο, δηλαδή με πολλά λεπτά στο ροτέισον του προπονητή του. Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το κασέ του Μίτσιτς ήταν οκταψήφιο, χωρίς πάντως να ζητάει ρόλο βασικού. Η ουσία όμως είναι μία. Ο ηγέτης της Εφές θα μείνει για έναν ακόμη χρόνο στην Κωνσταντινούπολη, θα διεκδικήσει το three-peat και ποιος ξέρει, ίσως το καλοκαίρι του 2023 να είναι πιο τυχερός.

TAGS NBA ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ