ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μάρκοβιτς πήρε όλα τα μετάλλια και αποσύρθηκε από την εθνική Σερβίας

Ο Μάρκοβιτς πήρε όλα τα μετάλλια και αποσύρθηκε από την εθνική Σερβίας

Ο Στεφάν Μάρκοβιτς αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα μπάσκετ της Σερβίας σε ηλικία 28 ετών, έχοντας κατακτήσει όλα τα μετάλλια, σε όλες τις διοργανώσεις. "Έπαιξα τρεις τελικούς, ήταν τιμή μου που υπήρξα μέλος της".

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της Σερβίας πήρε ο Στεφάν Μάρκοβιτς, σε ηλικία 28 ετών. Το γεγονός το γνωστοποίησε με την επιστροφή της αποστολής στο Βελιγράδι από το Ρίο, με την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Στεφάν Μάρκοβιτς, ο οποίος ανήκει στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, κατάφερε να κατακτήσει με την Σερβία όλα τα μετάλλια, σε όλες τις διοργανώσεις, σε Eurobasket, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τα τρία ήταν ασημένια, φτάνοντας σε τρεις τελικούς με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ήταν "παρών" στο ασημένιο του 2009 στο Eurobasket, ήταν εκεί το 2014 στο Μουντομπάσκετ και φυσικά έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του Ρίο, χάνοντας το χρυσό στον τελικό από της ΗΠΑ.

O Στεφάν Μάρκοβιτς, στις δηλώσεις του, σχολίασε πως αισθάνεται γεμάτος και περήφανος για τα όσα πέτυχε με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: "Το μόνο που μου έλλειπε ήταν ένα μετάλλιο με την Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό πλέον το έχω στην συλλογή μου. Έπαιξε με την Σερβία σε τρεις τελικούς σε όλες τις διοργανώσεις. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για τα όσα πέτυχα με την εθνική μου ομάδα. Ήταν τιμή μου που φόρεσα την φανέλα της χώρας μου, αλλά έχω πάρει απόφαση να σταματήσω και να αποσυρθώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ