EUROLEAGUE

Ο Λούις Μπούλοκ στο SPORT 24

Το αστέρι της Ρεάλ, Λουίς Μπούλοκ, μίλησε στο SPORT 24 για τις μάχες με τον Ολυμπιακό (videos)

Ο αγαπημένος "Λου" των φιλάθλων της Ρεάλ μίλησε για την "καινούργια μεγάλη ομάδα του Γιαννάκη", τόνισε τις διαφορές ανάμεσα στον περσινό και τον φετινό Ολυμπιακό, έδωσε τον τίτλο του φαβορί στους "ερυθρόλευκους", εξήρε τη σημαντική νίκη επί της Ταού, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές της για πρόκριση, έκανε μια μικρή αναφορά στον Παναθηναϊκό και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με δυο λόγια για τους υπόλοιπους μνηστήρες του Βερολίνου.

Λου, θα αρχίσω με την κλασική ερώτηση. Πώς χαρακτηρίζεις τη σειρά των παιχνιδιών με τον Ολυμπιακό;


"Καταρχήν θα είναι μια σειρά πολύ δύσκολων παιχνιδιών, όσα και αν παιχτούν. Αντιμετωπίζουμε ίσως την πλέον βελτιωμένη ομάδα της φετινής Ευρωλίγκας και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο. Δεν μιλάμε για μια μέτρια ομάδα η οποία έγινε καλύτερη, αλλά για μια πολύ καλή ομάδα, η οποία ανέβηκε επίπεδο, πείθοντας πλέον πως μπορεί να σταθεί στην αφρόκρεμα της Ευρώπης.

Και σα να μην έφτανε αυτό, καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε με μειονέκτημα έδρας. Γι’ αυτό σου λέω, τα πράγματα είναι δύσκολα, τα παιχνίδια θα είναι σκληρά και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι – αν θέλουμε να προκριθούμε – να νικήσουμε στον Πειραιά".



Πέρυσι αντιμετωπίσατε πάλι τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Τι πιστεύεις ότι άλλαξε στην ομάδα, ώστε να ανέβει επίπεδο;

"Βασικά η μεγάλη αλλαγή έγινε με την προσθήκη παικτών που έχουν μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Αυτό παίζει πάντοτε τεράστιο ρόλο. Μερικές φορές δε φτάνει να διαθέτεις καλούς παίκτες. Τη διαφορά την κάνει η πείρα και η τριβή στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που, όπως και να το κάνουμε, αποτελεί από μόνη της ένα πρωτάθλημα με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπόν, η ενίσχυση με πρόσωπα όπως ο Βούισιτς, ο Χαλπερίν και πάνω απ’ όλα ο Παπαλουκάς, είναι η μεγάλη, η σημαντική αλλαγή στον Ολυμπιακό. Δεν κέρδισε μόνο σε ποιότητα, αλλά και σε παραστάσεις. Και αυτό βγαίνει συνήθως στα δύσκολα.

Όπως ας πούμε στο ματς με την Ταού. Εκεί μίλησε η εμπειρία αυτών των παικτών, αφού είναι συνηθισμένοι σε τέτοια κρίσιμα και οριακά παιχνίδια. Αυτό είναι το κλειδί. Γιατί κοντά τους, θα μάθουν και οι υπόλοιποι. Θα αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη και θα αποδώσουν καλύτερα στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί.

Ο Ολυμπιακός αρχίζει σιγά – σιγά να αποκτά κάτι που του έλειπε μέχρι πέρυσι. Χημεία ανάμεσα στους παίκτες και τον προπονητή. Μετά από αρκετά χρόνια φαίνεται να καταλήγει σε ένα σχήμα και μια φιλοσοφία. Το μεγαλύτερο, δηλαδή, όπλο που διαθέτει ο μεγάλος του αντίπαλος εντός ελληνικών συνόρων, ο Παναθηναϊκός".







Παρόλα αυτά όμως, ήταν μια άλλη μεταγραφή που «ταρακούνησε» τον μπασκετικό κόσμο το περασμένο καλοκαίρι. Η απόκτηση του Τζος Τσίλντρες.

"Πράγματι προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η μετακίνησή του από το ΝΒΑ στην Ελλάδα. Όμως εγώ επιμένω ότι η τριάδα που σου προανέφερα, ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Φυσικά και είναι μεγάλος παίκτης ο Τζος, χρήσιμος και υπερπολύτιμος, όμως οι άλλοι τρεις δημιούργησαν μια συνέχεια στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Από την οργάνωση του Παπαλουκά και την περιφερειακή δράση του Χαλπερίν, μέχρι την επιβλητική παρουσία του Βούισιτς στη ρακέτα, το παιχνίδι των Ελλήνων εμπλουτίστηκε με άπειρα όπλα, τα οποία φάνηκαν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια μέσα στην πολύ δύσκολη έδρα της Ταού και μάλιστα σε ένα ματς όπου κρινόταν σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο η πρώτη θέση του ομίλου, αλλά και το ταξίδι στο Βερολίνο".



Μια και μιλάμε για το Final 4, αντίπαλοι θα είναι δυο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, οι οποίες όμως έχουν "ξεχάσει" τι σημαίνει αυτή η γιορτή. 13 χρόνια έχει να δώσει το παρόν η Ρεάλ και 10 ο Ολυμπιακός. Προφανώς υπάρχει επιπλέον κίνητρο...

"Προκαλούν εντύπωση αυτά τα νούμερα, έτσι δεν είναι; Ο μπασκετικός χάρτης της Ευρώπης άλλαξε τα τελευταία χρόνια και πρωταγωνίστησαν άλλες ομάδες, όπως η ΤΣΣΚΑ, ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι. Το επίπεδο φέτος κατά τη γνώμη μου, είναι το υψηλότερο των τελευταίων χρόνων.

Έτσι κι αλλιώς όμως, μια από τις δυο αυτές ομάδες θα μπορέσει να διεκδικήσει το τρόπαιο, σηματοδοτώντας παράλληλα το come back της στην ελίτ. Εμείς αποτύχαμε πέρυσι, όταν και είχαμε ένα παραπάνω κίνητρο για να το πετύχουμε, αφού το Final 4 διοργανώθηκε στη Μαδρίτη.

Ο στόχος μας από την αρχή της φετινής χρονιάς ήταν να παλέψουμε και πάλι για να προκριθούμε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της σεζόν".





Ποια είναι τα όπλα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην ανανεωμένη και βελτιωμένη ομάδα του Ολυμπιακού;

"Η ομάδα συνεχίζει να διαθέτει τον ίδιο βασικό κορμό τα τελευταία χρόνια. Γνωριζόμαστε αρκετά καλά και προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τους αυτοματισμούς μας μέσα στο γήπεδο. Πλέον έχει περάσει μέσα στο μυαλό και τις κινήσεις μας η αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή.

Αυτό όμως που πρέπει να εφαρμόσουμε οπωσδήποτε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, είναι η συνεχής συγκέντρωση στον στόχο. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα μπορούμε να ελέγξουμε τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, που σε τέτοιο επίπεδο μπορούν να αποδειχτούν καθοριστικές για τη νίκη: οι αλλαγές στην άμυνα, τα pick and rolls, οι προσωπικές αποστολές, η καλή κυκλοφορία της μπάλας, τα αμαρκάριστα σουτ, οι αιφνιδιασμοί.
Οι επιλογές μας έτσι κι αλλιώς είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Αν θέλουμε να περάσουμε, πρέπει να νικήσουμε στον Πειραιά και να πάρουμε τα δυο ματς στην Μαδρίτη. Τόσο δύσκολα, τόσο απλά!"




Η Ρεάλ πέρυσι είχε δυο Έλληνες παίκτες στη σύνθεσή της. Φέτος έχουν φύγει και οι δυο, αλλά έχουν έρθει δυο ξένοι παίκτες που πέρυσι αγωνίζονταν στην Ελλάδα. Ο ένας μάλιστα από αυτούς, ο Γουίνστον, είχε "καταστρέψει" τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ με μια βροχή από τρίποντα.

"Το ξέρω, το ξέρουμε όλοι, αφού έχουμε δει το βίντεο. Φανταστικό παιχνίδι για τον Kennedy. Πρόκειται για δυο πολύ καλούς παίκτες, που επίσης έχουν παραστάσεις από την Ευρωλίγκα. Το καλό με αυτούς, είναι ότι τα ματς στην Ελλάδα θα είναι κάτι γνώριμο. Έχουν αγωνιστεί εκεί, ξέρουν το κλίμα που επικρατεί στις εξέδρες, γνωρίζουν τους αντίπαλους παίκτες, δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεως".

Αφού θυμηθήκαμε τη μεγάλη εμφάνιση του Γουίνστον, πες μου και δυο λόγια για τον Παναθηναϊκό. Έχεις παρακολουθήσει τη φετινή του πορεία;


"Φυσικά, και μάλιστα το τελευταίο παιχνίδι που είδαμε όλοι, ήταν το ελληνικό ντέρμπι με τη δραματική νίκη του Ολυμπιακού στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να διαθέτει αυτό που σου έλεγα πριν ότι αποκτά πλέον και ο Ολυμπιακός. Τη φοβερή χημεία ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή.

Ο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος κόουτς στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι η ομάδα φάνηκε να μένει από δυνάμεις την κρίσιμη στιγμή, αλλά φέτος δείχνει να βρίσκεται ξανά στο γνωστό υψηλό επίπεδο των προηγούμενων χρόνων.

Ομάδα πλήρης σε κάθε θέση και με νοοτροπία νικητή. Οι δυο ήττες με Ολυμπιακό και Παρτίζαν ήταν απλά μια παρένθεση. Τα παιδιά πιστεύω πως θέλουν πολύ να βρεθούν σε ένα ακόμα Final 4 και όσο δύσκολος αντίπαλος και αν είναι η Σιένα, τους βλέπω να το καταφέρνουν.

Είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου. Σημαντικότατες ήταν οι προσθήκες των Πέκοβιτς, Φώτση και Νίκολας".







Ποια είναι τα φαβορί για το Βερολίνο;



"Θεωρητικά οι ομάδες με το πλεονέκτημα έδρας έχουν ένα προβάδισμα, αλλά ξέρεις τι λένε για αυτό: πρέπει να αποδειχτεί μέσα στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι το καινούργιο σύστημα της σειράς των αγώνων, δυσκολεύει τα πράγματα για τους γηπεδούχους, αφού είναι υποχρεωμένοι να μην έχουν απώλειες στα πρώτα δυο ματς.

Μέσα σε 48 ώρες πρέπει να νικήσουν δυο φορές τον ίδιο αντίπαλο. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό και να μου το θυμηθείς, ότι κάπου θα σκάσει η έκπληξη. Ίσως και περισσότερες από μια εκπλήξεις.

Πάντως, όποιοι και αν προκριθούν από τους 8 για το Βερολίνο, το Final 4 θα διαθέτει μια ισχυρή τετράδα με εξασφαλισμένο το θέαμα. Το σίγουρο είναι πως όλοι – εδώ που βρισκόμαστε – θα δώσουμε μάχη για να καταφέρουμε τον στόχο μας".





Λου, η τελευταία ερώτηση για σήμερα. Την επόμενη εβδομάδα θα βρεις απέναντί σου έναν περσινό σου συμπαίκτη, τον Πελεκάνο.


"Θα χαρώ πολύ που θα ξαναδώ τον Μιχάλη. Καταπληκτικό παιδί, φοβερός χαρακτήρας. Αυτό όμως που με κάνει να τον σέβομαι τόσο πολύ, είναι η διάθεσή του για δουλειά, για βελτίωση. Μπορεί να μην τα κατάφερε πέρυσι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αξίζει ως παίκτης.

Χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί, αλλά το πάλεψε, πάντοτε με διάθεση να προσφέρει το δικό του 100%. Ελπίζω και έυχομαι να πάει καλύτερα στην καινούργια του ομάδα. Να δείτε ότι θα το καταφέρει".



Αφιέρωμα στον Μπούλοκ



Τα τρίποντα κόντρα στον ΠΑΟ



In the mix












































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ