ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κώστας Παπαδάκης στο SPORT24: "Κάποτε ο Πιτίνο με αποκάλεσε Τρέι Γιανγκ"

Ο Παπαδάκης με την φανέλα του Ηρακλή
Ο Παπαδάκης με την φανέλα του Ηρακλή INTIME

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης οδήγησε τον Ηρακλή στη νίκη επί του Άρη και βγάζει τα εσώψυχα του στον Βασίλη Σκουντή.

Κάθε εβδομάδα ο ίδιος χαβάς! Την περασμένη Κυριακή έσυρε τον χορό ο Στέλιος Πουλιανίτης, προχθές (2/4) μπήκε πρωτοχορευτής ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης και μ’ αυτά και μ’ εκείνα, πολύ φοβάμαι πώς ο δόλιος ο Δημήτρης Αγραβάνης που τίναξε την μπάνκα στον αέρα, θα αναγκαστεί να γίνει κλέφτης!

Αστειεύομαι, απλώς σε αντίθεση με τους άλλους δυο, ελόγου του τις εντυπωσιακές επιδόσεις και τη δημοσιότητα, τις έχει για πρωινό!

Το βράδυ του Σαββάτου ο Παπαδάκης οδήγησε τον Ηρακλή στη νίκη επί του Άρη και χθες (3/4) αντί να ξεραθεί στον ύπνο, σηκώθηκε και τράβηξε κατά Πυλαία μεριά για να παρακολουθήσει το ντέρμπι του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στο Ανατόλια και στο Ναύαρχο Βότση!

Συνέντευξη τον Βασίλη Σκουντή:

Το φιλαράκι του και ο Κλέι Τόμπσον

Μού κίνησαν την περιέργεια οι φωνές που άκουσα όταν του τηλεφώνησα και τότε συνειδητοποίησα ότι εκτός από καλός παίκτης είναι επίσης και καλός φίλος...

"Στο Ανατόλια παίζει ένα φιλαράκι μου, ο Βασίλης Τασούδης και ήρθα εδώ για συμπαράσταση"!

Ωραίος!

Το Ανατόλια νίκησε με 87-81, αλλά ο φίλος του έμεινε άποντος, ίσως επειδή αυτό το Σαββατοκύριακο έπρεπε να ανήκει ολοκληρωτικά στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, του Κολοσσού και της Λάρισας, που σκόραρε 22 πόντους και μάλιστα (όπως και ο Πουλιανίτης τις προάλλες στο ματς Άρης-Προμηθέας) έβαλε 5/5 τρίποντα!

-Βρε μπας και είχες κι εσύ κανένα καλό προαίσθημα το πρωί που ξύπνησες; Σε ρωτάω γιατί ο Κλέι Τόμπσον που μερικές ώρες αργότερα έβαλε 36 πόντους με 8/17 τρίποντα στον αγώνα των Γουόριορς με τους Τζαζ, είπε ότι ένιωθε από πριν ότι θα τα... χώσει!

«Όχι, εγώ δεν είχα τέτοιο προαίσθημα. Απλώς ένιωσα καλά όταν μπήκα στο γήπεδο και αφού έβαλα το πρώτο, ήρθαν και τα υπόλοιπα. Δεν τα μέτραγα κιόλας, απλώς λόγω των φάουλ που έκανα νωρίς, κάθισα στον πάγκο και άργησα να βάλω το πρώτο »...

-Καλός σουτέρ ο Τόμπσον;

«Πολύ καλός»!

Ο Πιτίνο με είπε κάποτε Τρέι Γιανγκ

-Εσένα ποιος σουτέρ σου αρέσει περισσότερο;

«Ο Πιτίνο με αποκάλεσε κάποτε Τρέι Γιανγκ»!

-Τρελαίνομαι για τέτοιες ιστορίες. Για ρίξ’ τη, λοιπόν...

«Πρόπερσι μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στο οποίο είχα βάλει 3/3 τρίποντα, μπήκε στα αποδυτήρια και είπε ότι σούταρα λες και ήμουν ο Τρέι Γιανγκ»

-Σιγά το πράμα; Για τον Καλάθη είχε πει ότι πάσαρε καλύτερα από τον Μάτζικ Τζόνσον!

«Εντάξει ο Πιτίνο δεν παίζεται. Σε έκανε να νιώθεις ότι είσαι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Σου έδινε τόση αυτοπεποίθηση που σε έκανε να μπαίνεις στο γήπεδο και να μην βλέπεις κανέναν! Είχα την τύχη να ζήσω την εμπειρία μαζί του και στον Παναθηναϊκό και στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πριν από το Προολυμπιακό Τουρνουά».

Ο Πουλιανίτης και η Εθνική

-Έβαλες λοιπόν 5/5 και ισοφάρισες το ρεκόρ του Κουζέλογλου και το πρόσφατο του Πουλιανίτη...

«Μίλησα με τον Στέλιο την περασμένη Κυριακή και χάρηκα πολύ που έπαιξε τόσο καλά. Το άξιζε, όπως το αξίζουμε όλοι οι παίκτες. Δεν το διαχωρίζω σε Έλληνες και ξένους, για να μην παρεξηγηθώ, άλλωστε το μπάσκετ είναι οικουμενικό πλέον. Το ζητούμενο μας είναι να παίζουμε σωστό μπάσκετ και να βοηθήσουμε και την Εθνική ομάδα».

-Εσύ τη βοήθησες πριν από έναν χρόνο...

«Ναι είχα παίξει στα παράθυρα στη Ρίγα και ένιωσα τιμή και υπερηφάνεια, όπως όλοι όσοι φορούν αυτή τη φανέλα. Ελπίζω να έχω και πάλι αυτή την ευκαιρία».

"Σούταρε, αλλιώς θα φύγεις από εδώ"

-Περνιέσαι για σουτέρ ή για πασέρ;

«Α, εδώ να δεις μια ωραία ιστορία που σου έχω...»

Eίμαι όλος αυτιά. Μολόγα τη!

«Όταν πήγα στην ομάδα του Triple Crown δίσταζα, ίσως και φοβόμουν να σουτάρω και το μόνο που έκανα ήταν να πασάρω. Με έπιασαν λοιπόν μια μέρα ο Γιώργος Λιμνιάτης και ο Νίκος Παπάς και μου είπαν στην ψύχρα ότι αν δεν αρχίσω να παίρνω σουτ, θα με διώξουν!»

-Δεν σε έδιωξαν όμως...

«Ε, ξέρεις και ο άγιος φοβέρα θέλει. Άρχισα να σουτάρω περισσότερο και σώθηκα! Σε αυτό με βοήθησε πολύ η θητεία μου στον Κολοσσό Ρόδου, διότι έμενα πολύ κοντά στο γήπεδο και ξημεροβραδιαζόμουν εκεί, κάνοντας ατομικές προπονήσεις κυρίως για να βελτιώσω το σουτ μου».

Η αγκαλιά του Διαμαντίδη

-Πάμε τώρα επτά χρόνια πίσω... Είναι 1η Νοεμβρίου του 2015, o Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Κολοσσό Ρόδου και ξαφνικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ρίχνει στο ματς ένα παιδάκι 17 χρονών που παίζει για δυο λεπτά και προλαβαίνει κιόλας να βάλει ένα τρίποντο στο ντεμπούτο του στην Α1! Mάλιστα τότε έγινε viral η σκηνή που φεύγετε αγκαλιά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

«Ναι, ναι, χαμός! Έλειπαν τότε κάποιοι παίκτες (σ.σ: Παππάς, Μποχωρίδης, Κόνιαρης, Γκιστ) και χώθηκα στη δωδεκάδα! Στάθηκα τυχερός διότι πρόλαβα να ζήσω και να παίξω με τον Διαμαντίδη στην τελευταία σεζόν της καριέρας του, όπως επίσης να είμαι συμπαίκτης και με τον Νικ Καλάθη».

-Τι έμαθες;

«Σοβαρολογείς τώρα; Ήταν σαν να πήγα στο Πανεπιστήμιο και να έκανα και μεταπτυχιακό! Εγώ είμαι κιόλας σφουγγάρι και τραβάω ό,τι βλέπω και ό,τι ακούω. Παίζοντας μαζί τους προσπάθησα κυρίως να μπω στο πετσί του ρόλου και κυρίως σε ό,τι αφορά το πώς αντιλαμβάνονταν και προσέγγιζαν το παιχνίδι».

-Διαμαντίδης, με μια λέξη;

«Με δυο: καλός άνθρωπος! Σε αυτό θέλω να εστιάσω και όχι στο πόσο καλός παίκτης και συμπαίκτης ήταν».

"Δεν πηδάω από το καράβι στην τρικυμία"

-Δεκτόν, πάμ’ παρακάτω. Τέτοιες μέρες πριν από έναν χρόνο κράτησες στην κατηγορία τη Λάρισα με τα κρίσιμα τρίποντα στην τελευταία περίοδο του ντέρμπι με τον Ηρακλή. Τώρα βρίσκεσαι πάλι σε μια ίδια κατάσταση με τον Ηρακλή. Προχθές νικήσατε τον Αρη ενώ κάνατε αποχή μιας εβδομάδας από τις προπονήσεις και συν τοις άλλοις ο Ηρακλής τιμωρήθηκε κιόλας με αφαίρεση τριών βαθμών

«Περνάμε μια πολύ δύσκολη φάση από κάθε πλευρά. Αλλάξαμε τέσσερις προπονητές, έφυγαν οι περισσότεροι παίκτες και από την ομάδα που άρχισε τη σεζόν μείναμε μόνο ο Σκορδίλης, ο Χαριτόπουλος, ο Φίλιος, ο Πετανίδης και εγώ. Δεν θέλω να συζητήσω για τα οικονομικά προβλήματα και την αποχή, ούτε για την αποχή και την αφαίρεση των βαθμών. Είναι μια πολύ δύσκολη και περίεργη σεζόν που όσοι βρισκόμαστε την ομάδα δεν την έχουμε ξαναζήσει».

-Αρκετοί παίκτες έφυγαν, αλλά εσύ έμεινες...

«Το σκεπτικό της ζωής μου είναι να μην αφήνω ποτέ μια δουλειά στη μέση. Δεν ξέρω βεβαίως τι μου επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά δεν είμαι από αυτούς που πηδάνε από το καράβι στην τρικυμία».

Ο γιος του Αλβέρτου και της Ξάνθως

Ο γεννημένος στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998 γκαρντ είναι αθλητής από σπίτι!

Το εννοώ αυτό διότι ο πατέρας του είναι ο παλαίμαχος σέντερ μπακ Αλβέρτος Παπαδάκης, ο οποίος έπαιξε μεταξύ άλλων στον Απόλλωνα Σμύρνης και τώρα ακολουθεί καριέρα προπονητή.

Η μητέρα του, η Ξάνθω Σαββίδου υπήρξε μπασκετμπολίστρια του Θριάμβου και μάλιστα κατέκτησε και τον τίτλο στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα.

«Εγώ όταν ήμουν πιτσιρίκι έπαιζα και ποδόσφαιρο και μπάσκετ στα Σούρμενα, όπου μέναμε τότε. Κάποια στιγμή οι γονείς μου έθεσαν βέτο για να διαλέξω ένα από τα δυο σπορ και αποφάσισα να αφοσιωθώ στο μπάσκετ. Έπαιξα στα Σούρμενα, πέρασα για λίγο από την Ευρυάλη στη Γλυφάδα, ύστερα στην ακαδημία Triple Crown και πάει λέγοντας...»

Πάει λέγοντας, πάει πασάροντας και πλέον πάει σουτάροντας!

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ