BASKETBALL ANALYSIS

Προμηθεας: Ο Αγραβάνης ήταν υπεύθυνος για τους 50 από τους 88 πόντους κόντρα στον Ιωνικό

Ο Δημήτρης Αγραβάνης
Ο Δημήτρης Αγραβάνης EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24 αναλύει την απίθανη εμφάνιση του Δημήτρη Αγραβάνη κόντρα στον Ιωνικό. Το ιστορικό Shot Chart που έσπασε το ρεκόρ του Νίκου Γκάλη, τα 14/14 δίποντα στο “ζωγραφιστό” και οι 17 πόντοι από τις ασίστ του, που τον έκαναν τον υπεύθυνο για τους 50 από τους 88 πόντους της ομάδας του.  

Ο Δημήτρης Αγραβάνης έδωσε μία μοναδική παράσταση στην δύσκολη νίκη του Προμηθέα με 88-84 επί του Ιωνικού για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Μια ιστορική παράσταση για την ακρίβεια.

Ο Αγραβάνης τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους με 14/14 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/8 βολές, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη και 7 κερδισμένα φάουλ σε 33 λεπτά συμμετοχής. Με τα δε 14/14 δίποντα που σημείωσε, έσπασε το "στοιχειωμένο" ρεκόρ με τα 13/13 δίποντα που κρατούσε ο Νίκος Γκάλης από τις 15 Ιανουαρίου 1994 ως παίκτης του Παναθηναϊκού, σε έναν αγώνα με την ΑΕΚ. Πώς όμως έφτασε μέχρι εκεί;

Τα ιστορικό Shot Chart και τα σουτ στο "ζωγραφιστό"

Σύμφωνα με το InStat Scout, ο Αγραβάνης σκόραρε υπό επτά διαφορετικές συνθήκες κόντρα στον Ιωνικό για αυτά τα 14 δίποντα. Όλα τα δίποντά του ωστόσο ήρθαν μέσα στο “ζωγραφιστό”. Συγκεκριμένα, ο Αγραβάνης σκόραρε ως εξής:

Post Up: 14 πόντοι σε 7 κατοχές (2 ανά κατοχή)

Pick and Roll, όπου ρόλαρε στο καλάθι: 6 πόντοι σε 3 κατοχές (2 πόντοι ανά κατοχή)

Transition (κατάσταση αιφνιδιασμού): 5 πόντοι σε τρεις κατοχές (1.67 ανά κατοχή)

Cuts (κοψίματα προς το καλάθι): 2 πόντοι σε μία κατοχή (2 πόντοι ανά κατοχή)

Screen offs (βγαίνοντας από σκριν): 2 πόντοι σε μία κατοχή (2 πόντοι ανά κατοχή)

Pick and Roll όπου ήταν χειριστής της μπάλας: 2 πόντοι σε μία κατοχή (2 πόντοι ανά κατοχή)

Catch and Drive (υποδοχή της μπάλας, διείσδυση και σουτ): 1 πόντος σε 1 κατοχή (κέρδισε φάουλ και είχε 1/2 βολές)

Ο Αγραβάνης πήρε ακόμα μία κατοχή σε Isolation (ένας εναντίον ενός) και μία σε κατάσταση Pick and Pop (όπου έκανε σκριν και σούταρε), όπου σε αμφότερες τις περιπτώσεις επιχείρησε τρίποντο και αστόχησε.

Ιδού και το ιστορικό Shot Chart του:

Το Shot Chart του Δημήτρη Αγραβάνη στον αγώνα του Προμηθέα με τον Ιωνικό
Το Shot Chart του Δημήτρη Αγραβάνη στον αγώνα του Προμηθέα με τον Ιωνικό INSTAT SCOUT

Από τα 14 σουτ που ευστόχησε ο Αγραβάνης, τα 7 ήρθαν από προσωπικές ενέργειες Τα άλλα 7 ήρθαν μέσα από δημιουργία συμπαίκτη του. Συγκεκριμένα: 4 ασίστ του έδωσε ο Τράβις Σίμπσον και από μία οι Άμπντουλ Γκάντι, Τζεράι Γκραντ και Θανάσης Μπαζίνας

Ήταν υπεύθυνος για 50 πόντους του Προμηθέα

Ο Αγραβάνης βέβαια δεν είχε απλώς 33 πόντους. Παράλληλα μοίρασε και 8 ασίστ. Σύμφωνα με το InStat Scout, αυτές οι 8 ασίστ πρόσφεραν 17 πόντους στον Προμηθέα. Κοινώς, ο διεθνής φόργουορντ ήταν υπεύθυνος για τους 50 από τους 88 πόντους της ομάδας του.

Πλέον “ευνοημένος” από τις ασίστ του Αγραβάνη ήταν ο Γκραντ, ο οποίος δέχθηκε 5 εξ αυτών, σημειώνοντας 9 πόντους (4 δίποντα και 1/2 βολές), ενώ από μία ασίστ δέχθηκαν οι Σίμπσον (3 πόντοι), Μπασίνας (3 πόντοι) και Γκάντι (2 πόντοι).

Μία ιστορική εμφάνιση, μία σεζόν καριέρας

Στα 28 του χρόνια, o Αγραβάνης περνάει την πιο ώριμη φάση της καριέρας του, έχοντας σεζόν καριέρας στον Προμηθέα. Φέτος αριθμεί 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής, με όλους τους αριθμούς (εκτός του χρόνου συμμετοχής) να αποτελούν ρεκόρ καριέρας.

Κόντρα στον Ιωνικό έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σε μία τρομερή σεζόν σε προσωπικό επίπεδο. Μία σεζόν που τον έχει βρει να έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στους 11 από τους 15 αγώνες που αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετρώντας μεταξύ άλλων 6 σερί παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων στην Stoiximan Basket League.

Ο Αγραβάνης δείχνει να είναι καλά. Οι φετινές του επιδόσεις το δείχνουν αυτό, η εμφάνιση κόντρα στον Ιωνικό το… φώναξε. Μένει πλέον να φανεί ποια θα είναι η συνέχεια για αυτόν μέσα στην σεζόν.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ