ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο κόσμος του μπάσκετ αποχαιρετά τον Συρίγο

Ο κόσμος του μπάσκετ αποχαιρετά τον Συρίγο

Ο μπασκετικός κόσμος λέει το δικό του "αντίο" στον Φίλιππα Συρίγο μέσω ανακοινώσεων. Δείτε αναλυτικά.

Ο Φίλιππας Συρίγος μπορεί να ξεκίνησε την δημοσιογραφία γράφοντας για... ποδόσφαιρο, ωστόσο η καριέρα του συνδέθηκε απόλυτα με το μπάσκετ. Και στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, ο κόσμος του αθλήματος τον αποχαιρετά μέσω ανακοινώσεων.

Από το Ευρωμπάσκετ του 1987 μέχρι την Ευρωλίγκα, σχεδόν κάθε μετάδοση του Φίλιππα Συρίγου επιφύλασσε επικές ατάκες. Θυμηθείτε τον "τίμιο γίγαντα", τα "κόκκινα γυαλιά", το "είναι κλοπή". Ακούστε ποιον παίκτη αποκαλούσε "μπασκετικό σίχαμα" και δείτε απόσπασμα από εκπομπή του 1982.

Υφ. Αθλητισμού: "Συνδέθηκε με την ερευνητική δημοσιογραφία"

"Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, για το θάνατο του Φίλιππου Συρίγου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Φίλιππος Συρίγος συνδέθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων τόσο με τη μετάδοση μεγάλων στιγμών του ελληνικού αθλητισμού, όσο και με την ερευνητική δημοσιογραφία την οποία υπηρέτησε με πάθος. Στους οικείους του, καθώς και στη δημοσιογραφική οικογένεια εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια

ΠΣΑΚ: "Σίγησε’" μία αυθεντική φωνή

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φίλιππου Συρίγου. ΜΗαυθεντική του φωνή μπορεί να ‘’σίγησε’’, όμως, η κληρονομιά που αφήνει ο Φίλιππος είναι τεράστια.Η οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ, έγινε ακόμη πιο φτωχή με το χαμό του Φίλιππου, ο οποίος, πάλεψε μέχρι το τέλος και ‘’έφυγε’’ με ψηλά το κεφάλι. ‘’Καλό ταξίδι’’ Φίλιππε!"

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό

"Ο πρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Φίλιππου Συρίγου, ενός αληθινού δημοσιογράφου κι εκείνου που συνέβαλλε τα μέγιστα για την άνοδο του μπάσκετ στη χώρα μας. Ο Φίλιππος Συρίγος έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία σε όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του διαδρομής, η οποία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το μπάσκετ, και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο".

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Εβαλε το μπάσκετ σε κάθε ελληνικό σπίτι"

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου, που σε ηλικία 65 ετών έφυγε από την ζωή. Η παρουσία του Φίλιππου Συρίγου συνδυάστηκε με την είσοδο του μπάσκετ σε κάθε Ελληνικό σπίτι από την δεκαετία του 1980, με την συστηματική τηλεοπτική μετάδοση αγώνων μπάσκετ. Για περισσότερα από 30 χρόνια η φωνή του παρέπεμπε στην τηλεοπτική μετάδοση αγώνων μπάσκετ, μεταξύ των οποίων περιέγραψε τον τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών του 1984. Η τελευταία φορά που ο Φίλιππος Συρίγος βρέθηκε στο PAOK Sports Arena και περιέγραψε αγώνα του ΠΑΟΚ ήταν στις 8 Ιουνίου του 2011, στον 5ο τελικό των πλέι οφ, όπου ο ΠΑΟΚ νικώντας με 63-56 τον Άρη εξασφάλισε την συμμετοχή του στα προκριματικά της Ευρωλίγκα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΚΑΕ Ν. Κηφισία: "Το ελληνικό μπάσκετ αισθάνεται φτωχότερο"

"Η ΚΑΕ Ν. Κηφισιά εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του Φίλιππου Συρίγου και τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Το ελληνικό μπάσκετ αισθάνεται φτωχότερο, καθώς ο Φίλιππος Συρίγος ήταν από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους της χώρας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της δημοτικότητας του αθλήματος."

ΚΑΕ Πανελευσινιακός: "Ηταν η φωνή των μεγάλων στιγμών"

"Ο Πανελευσινιακός εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια ενός από τους πιο γνωστούς Έλληνες αθλητικούς δημοσιογράφους, του Φίλιππου Συρίγου. Ο γνωστός δημοσιογράφος τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο και απεβίωσε τελικά το βράδυ της Κυριακής 13/10/2013 σε ηλικία 65 ετών.

Ο Φίλιππος Συρίγος είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το χώρο της καλαθοσφαίρισης. Η πορεία της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης στην κορυφή συνδέθηκε μαζί του αφού έχοντας καταγράψει μεγάλο αριθμό μεταδόσεων αγώνων μπάσκετ ήταν η φωνή των μεγάλων στιγμών. Κορυφαία δε ο ιστορικός τελικός αγώνας του Ευρωμπάσκετ 1987, όπου η ελληνική εθνική ομάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο."

(το κείμενο ανανεώνεται...)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ