ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Ο Κένι Γουίλιαμς στο SPORT24: "Τα περιθώρια λάθους στενεύουν στο Final Four, δεν μας έκανε έκπληξη το βραβείο του Σπανούλη"

Ο Κένι Γουίλιαμς στο SPORT24: "Τα περιθώρια λάθους στενεύουν στο Final Four, δεν μας έκανε έκπληξη το βραβείο του Σπανούλη"

Για το μάθημα που πρέπει να πάρει το Περιστέρι bwin από το Final Four του BCL, αλλά και για την ανάδειξη του Βασίλη Σπανούλη σε προπονητή της χρονιάς στη διοργάνωση μίλησε στο SPORT24 ο Κένι Γουίλιαμς.

Το Περιστέρι bwin κατέκτησε την 4η θέση στο Final Four του Basketball Champions League 2023/24 στη Stark Arena του Βελιγραδίου και ο Κένι Γουίλιαμς μίλησε στο SPORT24 για την εμπειρία της ομάδας των δυτικών προαστίων στο Βελιγράδι, για το τι πρέπει να μάθουν από αυτά τα δύο ματς, όπως και για την ανάδειξη του Βασίλη Σπανούλη σε προπονητή της χρονιάς στη διοργάνωση της FIBA.

Σας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση αυτό το Final Four;

"Ναι ήταν δύσκολο. Δεν θέλεις να χάσεις και το δεύτερο ματς, γιατί θέλεις να πας σπίτι με μία χαρά και μία νίκη. Δεν το καταφέραμε κι αυτό το κάνει δύσκολο. Νομίζω ότι θα εκτιμήσουμε αργότερα όλη αυτή την εμπειρία, αλλά τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα".

Υπήρξε ένα μοτίβο σε αυτά τα δύο ματς. Βρεθήκατε να χάνετε με διψήφιες διαφορές, όμως στο τέλος κάνατε μια αντεπίθεση. Και τις δύο φορές κάτι έλειψε. Τι ήταν αυτό;

"Αυτές οι ομάδες που έφτασαν στο Final Four δεν το κατάφεραν κατά τύχη. Όταν, λοιπόν, βρίσκεσαι πίσω με διψήφια διαφορά απέναντι σε μία καλή ομάδα...Δεν θέλεις να σκάψεις το λάκκο σου και μετά να προσπαθείς να βγεις έξω. Το παλέψαμε, όπως παλεύαμε όλη τη σεζόν. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο. Όμως στο τέλος δεν κάναμε τα plays που έπρεπε".

Στα ευχάριστα του Final Four, ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στο BCL. Το περιμένατε;

"Δεν μας έκανε έκληξη. Είναι μεγάλη τιμή να παίζω για εκείνον, που έχει υπάρξει τόσο σπουδαίος παίκτης και έχει πετύχει τόσα πολλά. Είμαι περήφανος για εκείνον και χαίρομαι που το πέτυχε και αυτό, γιατί εμείς το βλέπαμε όλη τη χρονιά. Εμείς οι παίκτες το συζητούσαμε μεταξύ μας το πόσο καλός προπονητής αν και καινούργιος σε αυτό. Είναι μόλις η δεύτερή του χρονιά".

Τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα για εσάς;

"Δεν ξέρω. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί έχουμε ακόμα μερικά παιχνίδι. Έχουμε ένα ματς πριν ξεκινήσουν τα playoffs του πρωταθλήματος. Πρέπει να πάμε πίσω και να ετοιμαστούμε για αυτό. Πρέπει να μάθουμε από αυτό το τουρνουά, από αυτά τα δύο ματς και να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο στα playoffs".

Ποιο είναι το μάθημα που μπορείτε να πάρετε από την εμπειρία σας στο Final Four;

"Είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κρατήσουμε, όμως νομίζω ότι το πιο βασικό είναι αυτό που είπα και πριν. Δεν μπορείς να σκάβεις το λάκκο σου κόντρα σε τέτοιες ομάδες. Όταν παίζεις στα playoffs ή στα Final Four τα περιθώρια λάθους στενεύουν.

Δεν μπορείς να συνεχίσεις να μένει πίσω με διψήφια διαφορά και μετά να προσπαθείς να κάνεις το comeback. Δεν θέλεις να βάζεις δύσκολα στον εαυτό σου. Οπότε πρέπει να είσαι πιο επιθετικός από την αρχή απέναντι στον αντίπαλο. Νομίζω αυτό μπορούμε να μάθουμε".

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ