ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ίαν Βουγιούκας στο SPORT24: "Ο Πανιώνιος είναι ομάδα με ιστορία και κόσμο, θα τα δώσουμε όλα"

Ο Ίαν Βουγιούκας στο SPORT24: "Ο Πανιώνιος είναι ομάδα με ιστορία και κόσμο, θα τα δώσουμε όλα"
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Πανιώνιος πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη στο ντέρμπι της Νέας Σμύρνης με αντίπαλο τον Μίλωνα και ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο SPORT24 για τους στόχους της ομάδας, τον κόσμο των κυανέρυθρων, τους λόγους που επέλεξε τον Ιστορικό, αλλά και τις σκέψεις του για το μέλλον.

Σε ένα δυνατό ντέρμπι στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε Πανιώνιο και Μίλωνα για την Elite League, οι κυανέρυθροι επικράτησαν με 100-84 στο κλειστό "Κροίσος Πέρσης" και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ίαν Βουγιούκας προσέφερε σημαντικές λύσεις στο παιχνίδι της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη και μιλώντας στο SPORT24 μετά το τέλος του αγώνα, ξετύλιξε τις σκέψεις του για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, τον κόσμο της, τις δυσκολίες με τους τραυματισμούς και φυσικά τον μεγάλο στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία.

Ο έμπειρος σέντερ αγωνίστηκε για 16'50" και είχε καταλυτική συνεισφορά με 14 πόντους (4/4 δίποντα, 6/6 βολές), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

"Δείξαμε ψυχικά αποθέματα"

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με ένα επιμέρους 22-1 στο πρώτο δεκάλεπτο φώναξε πως "είναι εδώ". Ακολούθησε η αντεπίθεση του Μίλωνα, ωστόσο οι κυανέρυθροι έδειξαν χαρακτήρα και έφτασαν σε μία εμφατική νίκη.

"Καταρχάς ήταν μία δύσκολη εβδομάδα γιατί χάσαμε την Τετάρτη από το Σχηματάρι που ήταν μία ήττα που εμείς δεν θέλαμε να την κάνουμε. Μπαίνοντας στο ματς σήμερα η ψυχολογία μας σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Απ' την άλλη ξέραμε ότι είναι ματς ντέρμπι με τον Μίλωνα, που είναι τοπικό ντέρμπι και προφανώς είναι καλή ομάδα. Πήραν και καινούριο προπονητή και καινούριο καλό παίκτη. Οπότε ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς.

Ευτυχώς ξεκινήσαμε πολύ καλά και στην επίθεση και στην άμυνα και δείξαμε παράλληλα, όταν το γύρισε ο Μίλωνας, ψυχικά αποθέματα και μπορέσαμε και πήραμε τη νίκη σχετικά εύκολα στο τέλος" ήταν το σχόλιο του πολύπειρου σέντερ όταν κλήθηκε να μιλήσει για τα όσα συνέβησαν εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ.

"Ο κόσμος βοηθάει τα μέγιστα"

Ο κόσμος γέμισε το κλειστό της Νέας Σμύρνης, το οποίο αποτελεί έδρα αμφότερων των γειτονικών ομάδων και έσπρωξε τον Ιστορικό σε μία πολύ σημαντική νίκη εν όψει της συνέχειας.

"Ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθε ο κόσμος. Προφανώς βοηθάει τα μέγιστα για να παίρνουμε τα αποτελέσματα εδώ μέσα. Τους ευχαριστούμε που έρχονται και στα εκτός έδρας που φέτος δεν έχουμε πάρει τα απαραίτητα αποτελέσματα που ίσως θα περιμέναμε εμείς ή ο κόσμος.

Τώρα κοιτάζοντας μπροστά έχουμε ένα ματς με το Μεσολόγγι που πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να διατηρήσουμε την πρώτη θέση και να μπούμε με καλή αγωνιστική ψυχολογία στα playoffs" είπε ο Ίαν Βουγιούκας για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ομάδας.

Ο Ίαν Βουγιούκας στο SPORT24: "Ο Πανιώνιος είναι ομάδα με ιστορία και κόσμο, θα τα δώσουμε όλα"
ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME


Για έναν ιστορικό σύλλογο που έχει κάνει δυνατές επενδύσεις από την αρχή της χρονιάς, ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος πλην της ανόδου. Ο βετεράνος ψηλός το επιβεβαίωσε λέγοντας... "Όταν υπέγραψα στην ομάδα αργά, τον Σεπτέμβριο αυτός ήταν ο στόχος.

Είναι αυτό που εμένα με ιντρίγκαρε, πέρα από την ομάδα που είναι ο Πανιώνιος που είναι μία ομάδα με ιστορία και κόσμο, ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ για μένα και δουλεύουμε για αυτόν τον στόχο. Έχουμε τα πάνω και τα κάτω, ο κόσμος όπως είπα και πριν είναι εκεί, εμείς θα είμαστε εκεί.

Έχουμε τους τραυματισμούς, ελπίζουμε προς το τέλος ή ο Βεργίνης ή ο Αντωνάκης να προλάβουν κάποια ματς. Θα πάμε για την άνοδο εννοείται".

Ο Πανιώνιος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά μέσα στην σεζόν από τραυματισμούς, βλέποντας παίκτες όπως ο ΖανΛουί, ο Βεργίνης και ο Αντωνάκης να τίθενται νοκ άουτ. Αυτό αυξάνει τον δείκτη δυσκολίας της αποστολής των κυανέρυθρων, με τον Βουγιούκα να μιλά για το συγκεκριμένο ζήτημα...

"Θα είναι δύσκολο. Προφανώς δεν έχουμε πολλούς παίκτες πλέον στον πάγκο, αλλά είδαμε σήμερα για παράδειγμα ο Βαφειάδης μπήκε μέσα και ήταν X-Factor για εμάς. Έβαλε νομίζω 3 ή 4 τρίποντα, ίσως κάτι που δεν το περίμενε κανείς τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της σεζόν. Η κούραση είναι συσσωρευμένη, αλλά ξέρουμε ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Έχουμε 8,9,10 ματς για να τελειώσει η σεζόν οπότε θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την άνοδο".

"Ήξερα ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε καλά στο γήπεδο με Γκίκα, Κακλαμανάκη και Βεργίνη"

Ο Ίαν Βουγιούκας αγωνίστηκε για τελευταία φορά πριν την μετακόμισή του στην Πλατεία, τη σεζόν 2020-21 στον Παναθηναϊκό. Ο 38χρονος σέντερ ωστόσο πήρε την απόφαση να ξαναφορέσει τα μπασκετικά του παπούτσια και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους είπε το "ναι" στην πρόταση του Ιστορικού.

"Όπως είπα πριν είναι μία ομάδα που είχε στόχους. Είμαι τυχερός στην καριέρα μου, συνήθως έπαιζα σε ομάδες που είχαν στόχους, είτε για κάποιο πρωτάθλημα ή κύπελλο ή EuroLeague ή EuroCup ή οτιδήποτε.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να παίξω σε μία ομάδα που απλώς συμμετέχει στο πρωτάθλημα, για αυτό ήξερα κιόλας ότι στην ομάδα ήταν ο Γκίκας, ο Κακλαμανάκης, ο Βεργίνης. Ήταν παίκτες που ήξερα και ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους και ήξερα ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε καλά στο γήπεδο" ήταν τα λόγια του ψηλού της ομάδας του Λυκογιάννη.

Το ερώτημα σχετικά με την παραμονή του στη Νέα Σμύρνη και τη νέα σεζόν, ειδικά σε περίπτωση ανόδου στην Stoiximan Basket League είναι εύλογο, ωστόσο είναι μία απόφαση που δεν θα παρθεί από τον Ίαν Βουγιούκα αυτή τη στιγμή...

"Θα το δούμε, δεν ξέρω. Είναι νωρίς ακόμα, δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να βγάλω τη σεζόν υγιής πρώτα απ' όλα και η ομάδα να πετύχει τον στόχο της και τον Ιόυνιο, Ιούλιο θα το δούμε, δεν ξέρω, δεν το σκέφτομαι ακόμα"

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ